Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ретко спијам попладне,само последната недела спиев од 5 до 10,оти тргнав прва смена-си легнував во 3 а станував во 7

Ако не преспијам на пладне се чуствувам како мртовец :toe:

Зависи, некогаш знам да спијам и 4-5 саати попладне, али ретко. Иначе вака да си прилегнам, не многу често, али се случува кога сум уморен :)

Значи кога спијам преку ден, после сум цела изгубена! Незнам кој ден сме, се ми е измешано! Мислам дека треба да идам некаде, дека нешто не сум направила...:shok:
Ако спијам преку ден..тоа значи дека нешто не е во ред со мене...болна сум или така...:nesvest:

Сега мислам да ја испрактикувам. Добра е за организмот, особено за ранобудни работници. Посебен ќејф и релаксација прави. Не е за говеда како мене на којшто попладневната дремка им завршува во 1 по полноќ.

Не можам да спијам преку ден, затоа што после дремката која сум планирала да биде 1 саат, а била 3 саати не сум способна да функционирам. Не можам да се фатам за работа и цело време мислам на тоа дека нема да имам време да ги завршам планираните обврски за истиот ден. Според мене, подобро е да си легнам порано навечер, од колку да спијам на пладне.

Ми се случвит да заспијам ко ќе сум од сабајле нашкола..
Ама од ко ќе станам после ко претепана се чувствувам мамата:icon_neut

само ако мн ми се спие

Последниве неколку месеци легнувам рано сабајлечки (помеѓу 4 и 7 часот наутро) и станувам некаде на(по)пладне така да веројатно ова се смета за попладневна дремка.
Инаку им се восхитувам на луѓето што можат да дремнат на саат-два, таа опција кај мене е исклучена при раѓање. Ако (во замислена ситуација) станам во 7 наутро и легнам да дремнам кај 2-3-4 попладне, ќе станам во 10 навечер.

Секогаш си легнувам попладне...особено после школо,бидејќи ништо не можам да правам ако не се одморам:wink:

спијам обавезно по 2-3 саата кога сум 1 смена пошо легињам у 3 саат...

Ма нема ден кога се вракам од школо да не легнам.Ако не легнам до крајо на вечерта ке се онесвестам ми се чини.Али ако не отспијам повеке од 1 час не ја бидува:toe:

Кога сум сабајле нашкола, попладневната дремка често ми е подолга од спиењето навечер....Не можам да легнам и само еден сат да спијам, минимум два и пол сати морам....максимумот...епа еднаш си легнав во 7 и станав тек во 9 сабајлето :pos:

Последниов месец секој ден викам ко ќе се вратам одма си легвам и крастајци си легвам. Ај уш ова ај уш она и нишо од легвењето.
И така цел живот не спијам ама од шо сум уморна само си го мамам умов и вечерта ко ќе си легвам ај утре па шо...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom