“Дремнувам“ понекогаш и по 5-6 сати кога сум претпладне на училиште а вечерта сум легнал многу касно, а обично дремнувам понекогаш 2-3 сати кога сум многу уморен.
Избегавам да спијам попладне,подобро ќе издржам до 8 и сабајле по свеж,а да преспијам попладне после кога ќе станам наопаку ми е,се некој ми смета,ќе треба покасно да легнам и после сабајле око не ми се отвара:salut:
Божја убавина.
Порано, ако бев доволно наспана, не успевав да заспијам било кој ден. Некако се имав навикнато да спијам попладне строго секој ЧЕТВРТОК =) Сега можам да спијам секој ден, само ретко кога сум дома ова време... Најубаво ми е во петок пред излегување да се тупнам да спијам од 5 до 8-9. После вечерта ко нова, милина
Koga bev mala ic ne mozev da spijam popladne. Otkoga pocnev da idam na fakultet redovno, stanuvanje vo 7 casot, a nikako legnuvanje pred 1 navecer, organizmot mi se pobuni i redovno spiev napladne.
Sega, pocnav da zabusavam na fax, pa nemam spieno napladne kojznae od koga, mi se desava da zaspijam samo koga ne spijam po cela nok za da naucam za kolokvium.
Ништо не бидува од мене без добра попладневна дремка.1 ипол саат, можда и повеќе, си ги земам секојдневно.Не функционирам без неа, шо и да треба да правам, колку и да сум зафатена, ја земам дневната доза од попладневната дремка.Особено кога сум прва смена ми е ептен мерачки после школо да легнам.Татко ми нон стоп мрчи дека сум спиела повеќе одколку шо треба, but It feels great
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.