Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Не се предомислив, сакам да сум Dark Elf. хахахаххаха

П.С џабе се залажувам, бидејќи не сум во родниот град а и немам лична карта дека во Скопје живеам, ќе ме попише татко ми и тоа со големи букви ХРИСТИЈАНИН, автоматски пописот нема да е валиден :D
Ха ха, исто.
Додека бев во средно се грижев родителите да дознаат дека тоа се глупости. Често не ми даваа да јадам нешто мрсно во петок. Кога ќе им кажев дека не верувам не реагираа. Ама кога ќе им кажев дека сум атеист мислеа дека е некоја секта.
Си го поврзуваа тоа со комунизмот како нешто многу лошо.

Сега не зборуваме за тоа. Јас не се обидувам да им докажам дека тоа што го практикуваат не е ни вистинско православно христијанство, туку најобично суеверие.

Ако не бидам дома сигурен сум дека ќе ме попишат како христијанин.

Нека цркнат тие што не си ја сакаат православната христијанска вера !
still alive baby :)
ПС. желбава ти е претерано православно христијанска.. се надевам дека поради неа ќе те прогласат за светец

Не бе смотан мојата религија нема врска со тоа дали ти да цркнеш или не само тоа е мое мислење дека тие што си ја негираат христијанската вера си го негираат и животот за која цел ќе живееш ти бе човек .... а тоа дека верата е штетна тоа се однесува само на исламот бидејки тие не провоцираат цело време и изиграваат мајмуни..... ние христијаните сме мирни луѓе само што некој како вас сатанистите и исламските фундаметалисти не не оставаат да живееме на раат и за тоа вриат војните по Авганистан, Сомалија , Чеченија итн. ...

Леле, па зарем таа твоја религија ти позволува такви мисли?
Зарем твојот Бог не е мисловен полицаец кој знае што мислиш, и убаво те учи да не му мислиш лошо на ближниот?
Не ти е срам вака отворено да напаѓаш нешто што се обложувам дека не познаваш?
Колку Сатанисти ти вистински познаваш?
По ѓаволите, па колку воопшто си запознаен со Сатанизмот како учење?

Погледни како сега токму ти провоцираш со твоите навреди кои зрачат профаност.
А и омраза очигледно.

не сум многу религиозен, поточно ич , ама сепак ке се пишам како православен христијанин и тоа од само една причина .
ТРАДИЦИЈА.
јас сите религии и храмови ( било на кој ) ги сметам како културно наследство на државата,дел од традицијата на овој народ , чувани од дедо прадедо, и како секое друго културно наследство треба да се негува и чува без притоа да се оди во буквално толкување на истото.
така да муабети од типот пекол горење неверници бла бла бла едноставно не ми држи вода.
и не се сметам ништо поголем македонец од оние кои ке се ете многу побожни, или се муслимани или католици или еднставно не се религиозни( во кој спаѓам и јас секако).
п.с сега очекувам многу едукативни цитирања од типот не можеш религија и традиција да мешаш, до неверник, предавник, изгубена душа и бла бла бла.

не сум многу религиозен, поточно ич , ама сепак ке се пишам како православен христијанин и тоа од само една причина .
ТРАДИЦИЈА.
јас сите религии и храмови ( било на кој ) ги сметам како културно наследство на државата,дел од традицијата на овој народ , чувани од дедо прадедо, и како секое друго културно наследство треба да се негува и чува без притоа да се оди во буквално толкување на истото.
така да муабети од типот пекол горење неверници бла бла бла едноставно не ми држи вода.
и не се сметам ништо поголем македонец од оние кои ке се ете многу побожни, или се муслимани или католици или еднставно не се религиозни( во кој спаѓам и јас секако).
п.с сега очекувам многу едукативни цитирања од типот не можеш религија и традиција да мешаш, до неверник, предавник, изгубена душа и бла бла бла.
Ете како си знаеш :)

Ете помина и пописот... глупост до глупост... :)
Сега ќе ни прават статистики...
муслимани 47% :) Сигурно :) Христијани: 43%
Другото... за џабе се попишало :)

ТРАДИЦИЈА.

Нешто како...колку добро ми стои зелено-белиот дрес на......Ренџерс...:icon_lol:

Етоо... зема цели 3 саати, ама се попишав!

Сеа сум целиот попишан.

поминав и јас на редот, ама шо стори бе досаднииии пооооооо

Се пиша рисјанин?

:)
Дома сме двајца атеисти и еден малолетен будист. Ќерка ми инсистираше на последново иако се чувствува "Selfless like the Jedi". Делот со реинкарнацијата мислам дека превагна во изоброт.

Кај вас како?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom