Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене искрено никој не ми понуди добар аргумент за да се приклучам на нивното верување, а убаво си прашав овде на подфорумот. Затоа морав на друг начин да барам нешто :). Тој што сакаше да помогне и ме просветли. Значи ќе се пишам Пантеист.
Абе вака како што е поставени можеш и Balance Druid да се пишеш, нема никаква спорна точка.

Не се предомислив, сакам да сум Dark Elf. хахахаххаха

П.С џабе се залажувам, бидејќи не сум во родниот град а и немам лична карта дека во Скопје живеам, ќе ме попише татко ми и тоа со големи букви ХРИСТИЈАНИН, автоматски пописот нема да е валиден :D

^^^^ Грев е на друг да му буташ “аргументи“ за да го придобиеш. Вие драга Nessa Alcarin сте имале можности да прочитате за сѐ и сешто по нетот и самата, без сугерирање да одберете. Мене ми останува да ви честитам на изборот.

^Оф леле...

Е да, Изјаснување дава малку демократија, како и единствениот ден кога ви е дадена демократија: Да си бирате власт! :)
И што ќе напишеме?
Изјаснување за верописповед: неверник! башибозук! ниедна вера! :)

И нормално, ставено е во делот за етничка припадност... браво :)
Ќе труби некој верата и етничката група нема врска... ма што знаете вие :)
Е де, и ја тоа се чудев... :)
Кога ќе размисли човек, треба да сме задоволни и што воопшто составиле некои графи, не е лесна работа :)

^^^^ Грев е на друг да му буташ “аргументи“ за да го придобиеш. Вие драга Nessa Alcarin сте имале можности да прочитате за сѐ и сешто по нетот и самата, без сугерирање да одберете. Мене ми останува да ви честитам на изборот.

^Оф леле...
Аман не офкај до толку, кажи ми што сакаш да се пишам, таман работа :) ќе средиме. Лесно паѓам под влијание, така да немај гајле до 1 ви се може да се случи.:D:D:D

Е да, Изјаснување дава малку демократија, како и единствениот ден кога ви е дадена демократија: Да си бирате власт! :)
И што ќе напишеме?
Изјаснување за верописповед: неверник! башибозук! ниедна вера! :)

И нормално, ставено е во делот за етничка припадност... браво :)
Ќе труби некој верата и етничката група нема врска... ма што знаете вие :)
Тоа истото го прашав негде кога беа објавени пробните обрасци. Нелогично. Првин требаше тие прашања да бидат одвоени, а пред вероисповед да стои прашање -дали сте религиозни или слично.
Пример пописница од бугарскиот попис каде прашањата се подобро одвоени и наредени
http://www.nsi.bg/census2011/PDOCS2/karta_Census2011_en.pdf

А зошто ги интересира во што веруваме или неверуваме? Можеби после пописот владата ќе даде донација на организацијата со најмногу членови (еј замислете само колку пари ќе земат религиите „Не се изјаснувам“ или „Не знам“)

А зошто ги интересира во што веруваме или неверуваме? Можеби после пописот владата ќе даде донација на организацијата со најмногу членови (еј замислете само колку пари ќе земат религиите „Не се изјаснувам“ или „Не знам“)
ај погоди...погоди и зашто прашуваат за националност. Дивиде ет импера ;)

Аман до толку ли ? Јас морам да се разбудам од овој проклет сон со пеперутки и срценца....
ма јок...ја не се замарам со целите на секое прашање, посебно на овие или на она за 12 и над 12 месеци. Што ќе ти да гледаш хорор, не се буди :)

А зошто нема сексуална ориентација во графите бе? :icon_lol:
Q: Sex?
A: Three to five times a week.
Q: No, no… I mean male or female?
A: Male, female, sometimes camel.
Q: Holy cow!
A: Yes, cow, sheep, animals in general.
Q: But isn’t that hostile?
A: Horse style, doggy style, any style!
Q: Oh dear!
A: No, no! Deer run too fast.

хахахахха На вакво нешто мислеше?
Во овој случај би било бисексуален зоофил :)

Мене искрено никој не ми понуди добар аргумент за да се приклучам на нивното верување, а убаво си прашав овде на подфорумот. Затоа морав на друг начин да барам нешто :). Тој што сакаше да помогне и ме просветли. Значи ќе се пишам Пантеист.
Пастафарианизам му е мајката. Најјаки се, убедливо :)

“Атеист“ ми е некако... превише поврзано со идејата за постоење богови.
Мислам дека “Нерелигиозен“ подобро ме опишува, со оглед на секуларниот хуманизам кој го застапувам.

?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom