Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Дома сме двајца атеисти и еден малолетен будист. Ќерка ми инсистираше на последново иако се чувствува "Selfless like the Jedi". Делот со реинкарнацијата мислам дека превагна во изоброт.

Кај вас како?

Хмм, јас сам живеам, и како што е добро познато, припадник сум на пресветата црква Болдрикова. Сеуште не дошле попишувачите, ќе биде забавно со Болдрик...

:icon_lol:

Ете бидна, еден атеист повеќе (стигнав таман пред да ме заокружат со другите по дефаулт :) )

Хмм, јас сам живеам, и како што е добро познато, припадник сум на пресветата црква Болдрикова. Сеуште не дошле попишувачите, ќе биде забавно со Болдрик...

:icon_lol:
:pos::pos::pos: Кога само би можел да ја видам фацата на попишувачот! Пресвета црква.....КОЈА?!?:pos:

:pos::pos::pos: Кога само би можел да ја видам фацата на попишувачот! Пресвета црква.....КОЈА?!?:pos:

Да бе замисли, уште и ќе му измислам некоја локација. Нешто како, онде на планината, кај чешмата...

:)

Да бе замисли, уште и ќе му измислам некоја локација. Нешто како, онде на планината, кај чешмата...

:)
А на чошето кај чколијата пред чинаро? мојт? :D

Не е доволно религиозна таа локација. Мора да има шума, па некоја чешма, ради доживљај...
Че клајме еден крст пред него и че станит религиозна ебао

Че клајме еден крст пред него и че станит религиозна ебао

Немој вака на дијалект да пишуваш, бидејќе се си мислам Мики1 се врати, нервозен е, и се обудува да биде ироничен...

:D

Немој вака на дијалект да пишуваш, бидејќе се си мислам Мики1 се врати, нервозен е, и се обудува да биде ироничен...

:D
пу пу пу скраја да е натемаго........:P

Ако има група за верска припадност "друга" тогаш рално таму треба да се пишам,не сум атеист ниту верник, ама се мислам дали да се пишам рисјанин, а не сум, бев еднаш, ама чисто политички сакам да се пишам рисјанин, ради муслиманите што прават дубари со торбешите т.е македонците муслимани, во западна Македонија.
Ако се потпишам рисјанин, тоа значи дека ги оправдувам лагите на црквата, ако не се потпишам рисјанин тогаш муслиманиве може да бидат во поголем процент исто така излажани од исламот.
Или па реално да си се пишам во која група припаѓам?
Што да изберам сега, се троумам?
Ке може помош од публика?

Ако има група за верска припадност "друга" тогаш рално таму треба да се пишам,не сум атеист ниту верник, ама се мислам дали да се пишам рисјанин, а не сум, бев еднаш, ама чисто политички сакам да се пишам рисјанин, ради муслиманите што прават дубари со торбешите т.е македонците муслимани, во западна Македонија.
Ако се потпишам рисјанин, тоа значи дека ги оправдувам лагите на црквата, ако не се потпишам рисјанин тогаш муслиманиве може да бидат во поголем процент исто така излажани од исламот.
Пиши се што сакаш, што има врска.
Од било која причина, зарем треба и за тоа да полагаш сметки?

Едноставно.
Ако се осеќаш како дел од групата која се идентификува себе си под називот “македонско православна христијанство“ (под покровителство на МПЦ, бидејќи има и други православни христијанства во РМ) зошто не би се декларирал. Ако со нив ја делиш перцепцијата за припадност кон наведената целина и ако другата група која ја наведе (суни-муслиманите) сметаш дека те загрозуваат некако...што има да се двоумиш...

Непотребни прашања и дилеми во овие несигурни времиња, барање содржина, вредност во декларирањето, индивидуални вредности базирани на своето искуство и живеење...и не се баш потребни won`t you agree?

I`m so small but my tribe is very big...:icon_lol:

Еве само што си заминаа господата попишувачи. Прво те запишуваат православен христијанин па после прашуваат "А вероисповест?". Нормално, интервенирав и ја поправија графата, по што карактеристично следеше забелешката од тетката дека човек морало да верува во нешто за да се чуствува сигурен. It's shit like this, christians.

Ццц, таа попишувачка у друга подоветна држава би одговарала за сугестии врз попишано лице. Посебно за тие 2-3 прашања.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom