Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Neznam kolku se kade se, bitno gi nema na popisot. Toa e bitno. Kade isceznaa sto i kusurot iljadi bugari od republikata za koi bugarija ima dokumenti deka se zivi, zdravi. So ime prezime, adresa na ziveenje i dokumenti kade svoevolno pri zdrav um i razum potpisale deka se custvuvaat kako bugari i dobile drzavjanstvo radi toa.Бугарите не се во државата, поточно тие со бугарски пасош, нека си ги бара по Европа со име и презиме,
ДА според сите светски стандарди за попис тие не можат да бидат потпишани во државава.
Џабе, ќе се повикуваат на дискриминација. Оној Трифонов веќе почна да го прави тоа...Каков дебалк им се деси на бугарашите , пијам скопско додека ручам во моментов и ми е мерак дека Бугарите го попушија вака јако.
Ти пишав зошто ги нема, кој би земал бугарски пасош за да продолжи да живее во дупката, пази не зимаат ни да живеат во Бугарија, знаеш каде одат и по стандардите за попис не можат да бидат потпишани, тоа е одговорот на твоето чудење зошто ги немаNeznam kolku se kade se, bitno gi nema na popisot. Toa e bitno. Kade isceznaa sto i kusurot iljadi bugari od republikata za koi bugarija ima dokumenti deka se zivi, zdravi. So ime prezime, adresa na ziveenje i dokumenti kade svoevolno pri zdrav um i razum potpisale deka se custvuvaat kako bugari i dobile drzavjanstvo radi toa.
Mozi se vo stranstvo, a mozi i se zaplasuvaat i teroriziraat da ne se popisat kako bugari i zatoa gi nema, a toa e sekako problem za verodostojnosta na popisot i sekako ponatamosno blokiranje na bugarija kon nasiot evropski pat.
Ne pomislivte na toa a?
E jbg
Ako zapni, a se nadevam deka ke zapni, eden po eden ke gi barate duri ne ispadnat onolku kolku sto treba da bidat spored nivnite dokumenti za drzavjanstvo.
Сосема небитно што сум и каков сум јас. Али ако толку инсистираш ќе збориме за мене, само кажи, нема гајле. За тоа колку жена ти и сестра ти ме сакаат и зашто е тоа така.Ти си од оние најдосадни и најбезвезни форумџии, што ќе се закачат за некој пост да исфураат некој свој став, а не да видат за што точно се зборува. Па ќе извадиш една реченица од контекст и ќе пробаш да поентираш.
Дури склон сум да поверувам дека ни намерно не го правиш тоа, едноставно имаш слепило од преголема желба да продадеш памет пропратена со агресија.
Me zaboli mene zosto gi nema, i poarno sto se istrebija, ali nekoj drug mnogu pobiten isto se interesira oti gi nema. E nego treba nasata vlada da mu objasni zosto gi nema.Ти пишав зошто ги нема, кој би земал бугарски пасош за да продолжи да живее во дупката, пази не зимаат ни да живеат во Бугарија, знаеш каде одат и по стандардите за попис не можат да бидат потпишани, тоа е одговорот на твоето чудење зошто ги нема
Ete trgna rabotata.
Bugarskiot evropratenik isto prasuva kade otidoja tie 120000 bugari vo republikata i dali se zaplasuvaa za da ne se popisat kako takvi.
Izdrzite, mozi sepak ke vi se ispolni zelbata za neregularen popis. Dodusa sledniot neznam dali povekje ke vi odgovara ali sega jbg boze moj, ne moze na site da vi se udovoli.
P.s ne deka razbiram kojznae kolku bugarski ali i komentarite pod izjavata se dosta interesni.
Стан = живеалиште. Тука спаѓаат куќи, викендици... кочини, шупи... Се во што може да се живее. Стан не е само одделно живеалиште во станбена зграда.Интересно мора да се признае. По селата сме имале станови и тоа поголем број од домаќинства.
од кај знаеш колку се?Ме разочараа рамковнистите, нема година кога не урлаат дека изнесувале над 40% од целокупното население во Македонија, а тие едвај 5% пораснале изминативе 20 години.
Разочарување на изминативе две децении.
Најоштетени се секако каурите, на чиј грб е предвидено албанската експанзија да биде. Сепак, се сложувам со тоа дека Ромите исто го поделија со каурите товарот на закинување проценти, за да може Албанците да бидат толку колку што објавија.Најоштетени се ромите, 1/3 роми не се попишани, те попишани се административно.
Косово се брани во Украина. Зато е он тамо.Некој да го тагира Јамајка да му каже дека има резултати за пописот, остана он во Украина а ваму топ тема...
ama zaef imeto godade
На било кој партиски бот у темана за ВМРО треба овој пост да му се покаже, за било што.
Треба сите топтан да се рачунаат под христијани. Во спротивно и муслиманите - кои сите се ставени под муслимани, а ги има Шиити и Сунити (и куп други подсекти).А зошто ги делат православни и христијани?
Католиците и протестантите се веќе во друга група, не ја гледам поентата да се делата првиве.