Битно е што за следните фази во растурањето на државата за комуњарите ќе бидат криви тие што не се попишале. Тоа е барем добро, може да здивнат.
Сега дури и патриоти станаа, одеднаш некој друг ја продал државата.
Подржувачите на "пописот" имаат погрешни наративи кои ги верглаат од шупље у празно. Зборам за нивните ставови по социјалните мрежи.
Но, има неколку од тие наративи кои се меѓусебно контрадикторни, што секако сиротиве не ги спречува да ги тераат од еден у друг пост.
- Криви сте вие кои не се попишавте, затоа ќе бидеме малку.
сепак, истовремено го фураат ова:
- Сите ги знаеме, бесполезен ви е бојкотот, има други бази од кај што ќе видиме.
Тоа се меѓусебно контрадикторни наративи кои можете да ги прочитате од неколку членови на форумов, што заговараа етнички инжињеринг или како они што го викаат - "попис".
Мое мислење е дека ова не е заради попишувачите или заради тоа какви графи имало (немаше графи кај нас, можеш да кажеш и дека си пастафаријанец и како таков ќе те внесат), туку до неукоста на самиот народ. Еве ти прост пример: имав двајца колеги на работа, ниско-интелигентни, едниот Јеховин сведок, другата Евангелист. Нормално, јас Православен. Четврта колешка, Муслиманка, не прашуваше како нашите религии биле различни, кога сите сме верувале во истиот Бог и сме ја користеле Библијата како света книга. Одговорот на (нискоинтелигентниот) колега беше: „па да, исто е, само што колешкава е Евангелист, колегава Православен, а јас сум Христијанин“ (а тоа е баш тој кој е Јеховин сведок). Муабетот ми е дека во државава постои народ кој не знае да се изрази добро, тие сметаат дека се Христијани, ама да ги прашаш какви Христијани се, не знаат да ти кажат, зашто се неуки. Затоа има такви чудни „графи“.
Од секогаш имало такви нешта, btw. Не е ова ексклузивитет само на овој попис. Ете, види друго што е чудно, кај етничка припадност - има едни кои се декларирале Торбеши, други Македонци-Муслимани. Тоа е од неукост, не се криви попишувачите за тоа.
Не те сфатив баш тука, ама Евангелисти и Евенгалести-Методисти се различни религии и припадници на различни цркви. Има и Евангелисти-Конгрешанци, плус.
Не можам дрскост да намалам.
Прочитав уште еднаш. Истите глупости како и прееска коа прочитав, ништо не е сменето: Албанците биле незадоволни оти не успеале да ги симнат Македонците под 50%.
Глупост која нема никаква основа во реалноста.
Да, сега назад парите од СДСМ и ВМРО ќе ги бараат.
Подржувачите на "пописот" имаат неколку погрешни наративи кои верглаат од шупље у празно. Зборам за нивните ставови по социјалните мрежи.
Но, има неколку од тие наративи кои се меѓусебно контрадикторни, што секако сиротиве не ги спречува да ги тераат од еден у друг пост.
- Криви сте вие кои не се попишавте, затоа ќе бидеме малку.
сепак, истовремено го фураат ова:
- Сите ги знаеме, бесполезен ви е бојкотот, има други бази од кај што ќе видиме.
Тоа се меѓусебно контрадикторни наративи кои можете да ги прочитате од неколку членови на форумов, што заговараа етнички инжињеринг или како они што го викаат - "попис".
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.