Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Што се случило со Бутел во последниве 20год, ќе премине во албанска општина за неколку год. Македонци од 24к на 17к, Албанци од 8к на 14к. Знам тука имаше прераспределба на територија, делови од Чаир влегоа во Бутел, ама па волку да паднат Македонците. Не делуваше на изборите дека е толку мала разликата.

Чаир нема веќе Македонци и тоа што останало се постари за кој нема поента да бегаат или се со личната карта заведени таму. Од 15к на 5к, жално.

Гази Баба иде пополека во лошо сценарио. Дојдоа и тука Албанците на 20% поради тоа што Македонците се намалиле за 9к, а Албанците се зголемиле за 2к. Ќе видиме во иднина кој ќе ја населува Керамидница и Ист Гејт, да се надеваме ќе се подобри ситуацијата.

Во другите скопски општини има зголемување на население и процентуално етнички си останало како што си било во 2001.
Исто и руралните општини во Скопје имаат зголемување, без разлика дали се македонски или албански.
Автоматски споено мислење:

Албанците имаат зголемување само во општините во Скопје и околу Скопје.
Бројките на запад се катастрофални за нив. Скоро во секоја општина што не е во Скопје се намалени за 20%. И Македонците таму исто многу се намалени ама кај нив многу повеќе се осеќа тоа зошто се далеку побројни таму.

Само во Долнени имаат зголемување и таму веќе они се мнозинство.

Општина Бутел држи дел од Визбегово, во голем пораст е тоа место со рамковни плус доста продадоа бараките исто на рамковните и така си иде тоа

Sent from my iPhone using Tapatalk

леле леле какви одлепеници се собрани на постов. На луѓево во Бугарија им е непоимливо како е можно ова да се случи, они стварно мислат дека некој од страв и притисок не се казвал Блгарин.
Сепак по малку подетална анализа јасно е и зошто. Меѓу секои два три поста од Блгарски Блгари има по еден од екипата Македонски Блгари кљукани со пари од таму што треба да си ја оправдаат намената и постоењето, и они се уствари тие што им го прават филмот дека притисокот и дискриминацијата се виновни за тоа што не си ја сработеле работата
Ne me sfati bas, a ni drugite ocigledno. Ne e bitno sto misli nekoj random nebiten bugarin od stara zagora ili tamu nekade picke si materine. Bitno e sto mislat i kakov stav zavzemaat oficijalni i vlijatelni lica od bugarskata politika. Da ne zaboravame kakov djoker imaat vo rakavot i ocigledno ke go upotrebat. So dokumentite sto gi imaat, oficijalni patem receno, so potpis so pecat, so site saltanati, crno na belo imaat dokaz deka tuka dobrovolno od nikoj prisileni ima minimum 120000 bugari, a na popisot gi nema. Toa vo ocite na svetot bi znacelo samo edno nesto, deka tuka bugarite se diskriminirani, zaplasuvani i koj znae uste sto im pravime, a takva nedemokratska drzava nema sto da bara vo civiliziraniot svet.
Ali nikoj ne ni e kriv, sami avtogol si dadovme.

Што се случило со Бутел во последниве 20год, ќе премине во албанска општина за неколку год. Македонци од 24к на 17к, Албанци од 8к на 14к. Знам тука имаше прераспределба на територија, делови од Чаир влегоа во Бутел, ама па волку да паднат Македонците. Не делуваше на изборите дека е толку мала разликата.

Чаир нема веќе Македонци и тоа што останало се постари за кој нема поента да бегаат или се со личната карта заведени таму. Од 15к на 5к, жално.

Гази Баба иде пополека во лошо сценарио. Дојдоа и тука Албанците на 20% поради тоа што Македонците се намалиле за 9к, а Албанците се зголемиле за 2к. Ќе видиме во иднина кој ќе ја населува Керамидница и Ист Гејт, да се надеваме ќе се подобри ситуацијата.

Во другите скопски општини има зголемување на население и процентуално етнички си останало како што си било во 2001.
Исто и руралните општини во Скопје имаат зголемување, без разлика дали се македонски или албански.
Автоматски споено мислење:

Албанците имаат зголемување само во општините во Скопје и околу Скопје.
Бројките на запад се катастрофални за нив. Скоро во секоја општина што не е во Скопје се намалени за 20%. И Македонците таму исто многу се намалени ама кај нив многу повеќе се осеќа тоа зошто се далеку побројни таму.

Само во Долнени имаат зголемување и таму веќе они се мнозинство.
Гази Баба види во списокот преку 5000 наши бојкот имаат. Шанси нема 9000 македонци да се иселиле. Башка види ги на последните локално само БЕСа има 1 советник. Железара е јако нападната шконите само на главна улица купуваат куќи таму, Ченто исто од селата зимаат бараки во Ченто и одма градат нови куќи.

Точно така, за мир во куќата и остварување на етничките права и ќе го има за век и векова, амин.
...мир во куќа на албански етникум со негови права, зошто не важи и обратно?
...за мир во куќа на македонското малцинство во градовите кои се креирани 2004 год. да биде албанскиот етникум мнозинство, зашто тука не се почитуваат правата и не игра Бадентер за македонското малцинство, како што игра Бадентер принцип за албански етникум во средина со македонско мнозинство?
...кога ќе биде почитувано двострано, може да се каже амин за век вековима, вака само хипокризија од твоја страна!

Ciganive se pisaaa albanci I sega ne cinel popisot, turcive ne go priznavaat, moze i tamu ima takvi, makedoncive ne go priznavaat, alijansa se somneva, vmro sramezlivo ke go koregirale (ako dojdat na vlast). Znaci popisov e prifatliv za del od albancite i za severxanite, ama bil uspesen.

Значи толку нелогичности има од далеку се гледа ефтин фалсификат. Ужас. Нерезидентно население како прво, не треба да влезе оти ни 20% од иселениците не се попишани. Друго и од странство можеш да се попишеш како резидентен. Дали ќе го прифатат не знам ама со адреса во Македонија така се попишав и сите тие што можев. 10% бојкотираши или недефинирани. 13% Христијани уште пред месеци пишав за оваа глупост. Срамота и бруки. 2 години за да попишеш 1,5м луѓе.

Значи толку нелогичности има од далеку се гледа ефтин фалсификат. Ужас. Нерезидентно население како прво, не треба да влезе оти ни 20% од иселениците не се попишани.
Нерезидентно точно не треба да се попише ама да сме искрени ни пратеници "од дијаспората" како што беше пред дестина години, исто не треба да има. Врз основа на кои податоци беа, не знам.
Дали ќе го прифатат не знам ама со адреса во Македонија така се попишав и сите тие што можев.
дали мислиш дека вака албанците не се попишуваа последните 2 ипол пописи? Со какви се не документи како да се тука 91, 94, 2002, па лагите со до 12 месеци. Тоа не е ништо ново.
Но за разлика од нив, македонецот чесен во вакви операции (у ствари нема кој да го усмери) до глупост би рекол, најголем дел не го злоупотребува пописот за од странство да се попише како да е тука.
Со ретки исклучоци како тебе де :D
Тешко некој попис да е асален у РМ.

Инаку Бутел што го спомнувате, 30 години се македонска партија на власт. Ама не работеа за македонецот, него за мито па ете ги резултатите. Прво на ниво на држава со законите од разни области (трговија, градба, дупови) па потоа и на локално ниво како што се гледа од податоците. Нема тука ништо чудно.
Фи стотка им се отвара за мито.

Последно уредено:
Шо се чуди и оговара баи Слави - „кај се 100000 балгари што од режимот страшен се со потиснало самочувство и со заплаха не се пишале“. нека не јади куркума многу туку да се ангажира и во 13-те посто (само)рисјани да ги бара. Можи се појќе од 100к. Србокомунизмо е многу страшен, „Тома“ 5 пати на национална фреквенција се даваше! Никад се не зна!

Сосема небитно што сум и каков сум јас. Али ако толку инсистираш ќе збориме за мене, само кажи, нема гајле. За тоа колку жена ти и сестра ти ме сакаат и зашто е тоа така.
Само се плашам дека ќе ни ги избришат постовите, ради офф-топик.

Секогаш имале сочувство кон лица со посебни потреби.

Теоријата дека ете ни на Албанците не им е погодено, е шупља и има зашто некои ја фураат, а тоа нема везе со фактите.
Фактите велат дека пописот е направен со фалична методологија, намерно воведена во 5 до 12, намерно некомпатибилна со ЕУРОСТАТ и промовирана од групи кои имаат личен ќар (СДСМ, ВМРО).
Тоа што ВМРО и СДСМ се на исто ниво околу пописот доволно кажува.

До кај што те цитирав, до таму ти го прочитав новиов пост. Стариот го прочитав два пати. Не претерувај сега, нема цел ден со тебе да се занимавам.

Добро, сега веќе менувам мислење, не е ароганција, туку неспособност да се разбере.

Да излегоа Албанците 15-20 %, ќе имаше одма протести, ама Македонците да излегоа и 35 %, никој немаше да излезе на улица. Затоа, после да не се чудиме за ништо.

да беа Албанците нормални луѓе, апсолутно кур ќе не болеше дали некој пописот го мести или не.
За жал така е но мора да ни е гајле пошто тие од другата страна се преодната форма меѓу човек и мајмун. Да беа Власи, Срби или дури и Турци пописов ќе беше банална работа

Комуњарите влегуваат во завршна фаза....ај нека е наздравје :D
Барем да излезевте да гласате, тоа што се заебавте 2016 не беше толку страшно за да си одите кон сопствена деструкција два парламентарни избори по ред.
Форумов врие од шарена куртонијада, за нив е наменет постов.

Мицко почињаше симпатичен да ми станува околу референдумов. Знаев дека ќе ја уцапа дебело работава у магла.

Со масното ткиво си се кезев цела вечер. Па и у целофани завиткани доаѓаа демек да гласат тие шо највише јадеа гомна за целофаните.

Сега со ова искрено се надмина. Па ти си жива легенда.
Ја ќе те гласам доживотно. Башка орце го погоди. Си имаш и ти некој џокерчиња ај ти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom