ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дај докази дека 2/3 од албанците се бегалци од Косово. Јас одма ќе ти дадам докази дека не е така.

Само немој да пробаш со 150.000 државјанства на БЦ пошто одмна ќе те ставам у мат позиција.

Within three weeks, over 500,000 Albanian refugees had returned home. By November 1999, according to the UN High Commissioner for Refugees, 848,100 out of 1,108,913 had returned.

250 000 не се вратиле.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_War

Претпоставувај, нагаѓај, али за жал тоа е политика на една сила која денес нагло го губи влијанието, а геополитичките состојби во светот нагло се менуваат.
Толку нагло шо... http://forum.kajgana.com/showthread...ја-со-органи&p=3988054&viewfull=1#post3988054

.....што КОРИСТ ќе има државата и другите етнички заедници,ако албанците се повеќе од 20,25,30%?????????..............

250 000 не се вратиле.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_War

Претпоставувај, нагаѓај, али за жал тоа е политика на една сила која денес нагло го губи влијанието, а геополитичките состојби во светот нагло се менуваат.
Толку нагло шо... http://forum.kajgana.com/showthread...ја-со-органи&p=3988054&viewfull=1#post3988054

Во 1994 имаше 470.000 албанци.

250.000 лица е голема бројка , тоа не може да се скрие , тоа се 60.000 семејства , 60.000 нови куќи , нови фаци , не ме заебавај , тоа не може да се прикрие.

Нема останато косовски бегалци во Македонија (освен роми , кои не смеат да се вратат на Косово).

Според пописот од 2002, во Македонија престојуваат 6000 лица без македонско државјанство со регулиран престој, од кои 2184 се албанци.

250.000 лица е голема бројка , тоа не може да се скрие , тоа се 60.000 семејства , 60.000 нови куќи , нови фаци , не ме заебавај , тоа не може да се прикрие.

Нема останато косовски бегалци во Македонија (освен роми , кои не смеат да се вратат на Косово).

Според пописот од 2002, во Македонија престојуваат 6000 лица без македонско државјанство со регулиран престој, од кои 2184 се албанци.
дај не го тупете(вие албанците) за ова веќе,преку тасета сте,.....во ниеден извештај(домашен странски) не е заведено колку косовоски бегалци се вратија после 1999,туку стои само дека 350 000 бегалци легално ја преминале границата и исто толку биле сместени во некои бегалски центри.................колку повеќе се обидувате да ни објаснувате за тоа,ТОЛКУ ПОВЕЌЕ СТЕ ГЛУПИ,

Еве да го документирам тоа, што го напишав :

stranci.png

Дај докази дека 2/3 од албанците се бегалци од Косово. Јас одма ќе ти дадам докази дека не е така.

Само немој да пробаш со 150.000 државјанства на БЦ пошто одмна ќе те ставам у мат позиција.
Дај докази дека ако се оствари голема албанаија или има 100 проценти албанци во македонија ќе живееме подобро, ќе има помалку мафија и побезбедна иднина за нашите деца. Само немој да пробаш со ќе биде подобро пошто у косово е подобро од кога е независно пошто одма че те ставам у мат позиција.

Јас велам дека има помеѓу 800 000 до 1 000 000 Албанци.

Јас велам дека има помеѓу 800 000 до 1 000 000 Албанци.

Овој податок може да биде од некој кој броел и икс успешни сперматозоиди.Како не го мрзело да драпа толку мадиња ,па и.....

Интересно ми е за што спорите?! Изчекаjте уште неколко месеца и ке се види. Сега само си чешите jaзиците. :toe:

Интересно ми е за што спорите?! Изчекаjте уште неколко месеца и ке се види. Сега само си чешите jaзиците. :toe:
а ти мислиш дека навистина ќе бидат регуларни...........политиката ќе го уништи релевантниот процент на граѓани албанци во МК!!

а ти мислиш дека навистина ќе бидат регуларни...........политиката ќе го уништи релевантниот процент на граѓани албанци во МК!!
Дали ке бидат регуларни или не... това е друго прашане. Кога излезнат можем да прокоментираме. Сега се е во сферата на спекулациите и предпостафките от миналите пописи. Треба да имаме малце повеке трпение за да видиме што ке стане.

.....што КОРИСТ ќе има државата и другите етнички заедници,ако албанците се повеќе од 20,25,30%?????????..............

Никаков..само НИЕ Македонците ќе имаме штета

Еден Албанец пред некој ден на еден собир на Нова Демократија во Липково ја кажа вистината за сегашната состојба на албанците особено во селата.
Од 2001 година до денес само во Липково и околината се отселени на Запад 10 000 жители од тие села.
Така е скоро насекаде.
Куќите стојат ама луѓе нема.
Тоа е истото што се случуваше во македонските села во шеесеттите години.Оставени огромни куќи кои еден ден ќе ги изеде забот на времето.
Сигурно е дека и овој пат ќе има фалсификат на пописот поради мир во куќа,ама тоа нема да може вечно да се крие.

Казна од 500 до 1500 евра за лажни податоци на пописот

Високи казни, од 500 до 1.500 евра казна , се предвидуваат за оние кои ќе одбијат да им дадат податоци на попишувачите на престојниот попис.

Сите физички лица кои ќе гo бојкотираат пописот или ќе ги попречат попишувачите во нивната работа, според членот 59 од Законот за попис, ризикуваат да бидат казнети со 500 до 1.500 евра, соопштуваат ...

http://www.time.mk/cluster/dbe42c6641/kazna-od-500-do-1500-evra-za-lazni-podatoci-na-popisot.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom