Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Директно на иконата на програмата со десен клик

сега пајк нешто пробувам и и направив на грешка uninstal :facepalm:
и кога ја инсталирам ми појавува ова
Capture.PNG
--- надополнето: 24 декември 2013 во 17:44 ---
ОК средив ова ,тоа се појавувало затоа што одкако сум го uninstaliral програмот сеуште стои како уклучен не знам зошто, го исклучив и го инсталирав, РАБОТИ но при инсталирање не го инсталира програмот во program files туку само во Local disk C и некаде сосема на трето место го наоѓа програмот инсталирано ,не знам зошто така

сега пајк нешто пробувам и и направив на грешка uninstal :facepalm:
и кога ја инсталирам ми појавува ова
Прегледај го приврзокот 80310
--- надополнето: 24 декември 2013 во 17:44 ---
ОК средив ова ,тоа се појавувало затоа што одкако сум го uninstaliral програмот сеуште стои како уклучен не знам зошто, го исклучив и го инсталирав, РАБОТИ но при инсталирање не го инсталира програмот во program files туку само во Local disk C и некаде сосема на трето место го наоѓа програмот инсталирано ,не знам зошто така

При секое инсталирање на програма, во самата инсталација ја покажува локацијата на инсталирање. Не кликај Next пребрзо, прво види што пишува. Така ќе знаеш точно што правиш и нема да инсталираш непотребни работи.

Овде има дискусија за тој вендор ID VID 0AC8 дека е Vmicro камерата. Драјверите за Vmicro се овде, има повеќе драјвери не се сите за твојата камера....затоа симни го ова прво Detection Tool of Vimicro PC Camera па после ако ти испише која камера ја имаш симни си го драјверот за твојот модел. Камерата не се знае точно која е пошто не си прочитал убаво....се бараше од листата која си ја сликнал да избереш и да пишува Hardware ID наместо твоево Device Instance ID.

[img=http://s18.postimg.org/jtmgep6k5/untitled.jpg]
еве нова слика ако најдиш нешто пушти јас два дена барам и наоѓам нешто ама инсталационо не

При секое инсталирање на програма, во самата инсталација ја покажува локацијата на инсталирање. Не кликај Next пребрзо, прво види што пишува. Така ќе знаеш точно што правиш и нема да инсталираш непотребни работи.

Не инсталирам непотребни работи ,кога инсталирав само ми пишуваше C,D,E како опција каде да го инсталирам ,немаше јас сам да си одберам каде сакам.

Не инсталирам непотребни работи ,кога инсталирав само ми пишуваше C,D,E како опција каде да го инсталирам ,немаше јас сам да си одберам каде сакам.

Тогаш ти инсталира на отворено во C партиција. Цел фолдер е таму, надвор од сите други.

Тогаш ти инсталира на отворено во C партиција. Цел фолдер е таму, надвор од сите други.

ама го нема во C
Capture.PNG

вака го наоѓа кога одам во start менито на иконата од програма десен клик и оpen file location
Capture.PNG

[img=http://s18.postimg.org/jtmgep6k5/untitled.jpg]
еве нова слика ако најдиш нешто пушти јас два дена барам и наоѓам нешто ама инсталационо не
Немора да е инсталационо де, драјверот за да се инсталира ти треба само да имаш .INF фајл, обично е install.inf тој фајл. Отвори го во нотепад читлив е, во тој фајл и е запишан Harware IDто. На линкот што ти гопратив со драјверите симни го тој програмот да ти детектира која камера ја имаш т.е. чипот па соодветно ке си го симнеш драјверот и ке го отпакуваш. После на десен клик на Install.inf (во фолдерот кај што ке го одзипуваш) ke ти се појави Install како опција, или така инсталирај го или преку дивајс манаџер со Update Driver постапката т.е. мануелно да го водиш до фолдерот кај што си го отпакувал драјверот.

Кога го пуштам компјутерот брче на напојувањето перката едно 2 минути и прекинува, секогаш така. Значи само кога го уклучувам, после си тера, кога че го исклучам и на пр. утредента пак че го уклучам брче 1 минута 2 и прекинува.

За другите перки кога брчеа ги подмачкував и не се слушаше пц-то дека работе, ама на напојувањето не се ваде, ако а извадам се ваде цело напојување и некои делови унатре...

А може и не е до тоа незнам...чаре ?

Кога го пуштам компјутерот брче на напојувањето перката едно 2 минути и прекинува, секогаш така. Значи само кога го уклучувам, после си тера, кога че го исклучам и на пр. утредента пак че го уклучам брче 1 минута 2 и прекинува.

За другите перки кога брчеа ги подмачкував и не се слушаше пц-то дека работе, ама на напојувањето не се ваде, ако а извадам се ваде цело напојување и некои делови унатре...

А може и не е до тоа незнам...чаре ?

Тргни го од ладна просторија. И кај мене десктопот правеше така. Ставен покрај прозор во зима, кога ќе го вклучев, не да брчи...мислиш трактор поминува. Има финта, додека го прави тоа, дувни неколку пати силно во перката, ќе се смири за неколку секунди. Проверено :)

Кога приклучувам некои слушалки на лаптоп ми се слушат како од подвода(n)
Имам неколку модели и само едни функционираат нормално на лаптопот, има некое програмче да го средам то ?

зошто кого ќе идам на старт да го искл на shut down ке кликнам и нејке ..исти и кога ќе кликнам на реесстарт...другите не сум ги пробал тие хибенат ,лог оф за до душа....али само на слееп сака што е проблемот ???? :unsure:

а и таскбарот ми се губи...еве на нет коа сум ..се губи незнам зашто ништо не сум пипал.. ?

Покушавам windows update na XP (SP3) да напраем али кој ке стиснем на она Express instalation или Custom сеедно, се појавува Checking for the latest updates for your computer.. и си врти повеќе од саат и пол веќе. Цел гугл го превртив непомога ништо. Некој да помогне?

Од едни 2 празни фолдера на декстоп неможам никако да се откачам, нит можам да ги избришам нит да ги префрлам негде. Знам дека е многу глупо прашањево, ама ако знае некој што да праам да не ги глеам више.. Еве ми се појавува ко на сликава
1551839_384845768328324_342554437_o.jpg

Од едни 2 празни фолдера на декстоп неможам никако да се откачам, нит можам да ги избришам нит да ги префрлам негде. Знам дека е многу глупо прашањево, ама ако знае некој што да праам да не ги глеам више.. Еве ми се појавува ко на сликава
1551839_384845768328324_342554437_o.jpg
Checkdisk pa probaj pak
--- надополнето: 27 декември 2013 во 22:43 ---
Покушавам windows update na XP (SP3) да напраем али кој ке стиснем на она Express instalation или Custom сеедно, се појавува Checking for the latest updates for your computer.. и си врти повеќе од саат и пол веќе. Цел гугл го превртив непомога ништо. Некој да помогне?
Ако е свежо инсталиран прво напрај апдејт преку IE за да апдејтира тоа софтверот за апдејт...после пробај пак со аутоматик апдејти

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom