во старт менито во срчот ли да пишам?
така пишав ми ја наоѓа програма ама не знам како да кликнам Properties
Директно на иконата на програмата со десен клик
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
во старт менито во срчот ли да пишам?
така пишав ми ја наоѓа програма ама не знам како да кликнам Properties
Директно на иконата на програмата со десен клик
сега пајк нешто пробувам и и направив на грешка uninstal
и кога ја инсталирам ми појавува ова
Прегледај го приврзокот 80310
--- надополнето: 24 декември 2013 во 17:44 ---
ОК средив ова ,тоа се појавувало затоа што одкако сум го uninstaliral програмот сеуште стои како уклучен не знам зошто, го исклучив и го инсталирав, РАБОТИ но при инсталирање не го инсталира програмот во program files туку само во Local disk C и некаде сосема на трето место го наоѓа програмот инсталирано ,не знам зошто така
Овде има дискусија за тој вендор ID VID 0AC8 дека е Vmicro камерата. Драјверите за Vmicro се овде, има повеќе драјвери не се сите за твојата камера....затоа симни го ова прво Detection Tool of Vimicro PC Camera па после ако ти испише која камера ја имаш симни си го драјверот за твојот модел. Камерата не се знае точно која е пошто не си прочитал убаво....се бараше од листата која си ја сликнал да избереш и да пишува Hardware ID наместо твоево Device Instance ID.
При секое инсталирање на програма, во самата инсталација ја покажува локацијата на инсталирање. Не кликај Next пребрзо, прво види што пишува. Така ќе знаеш точно што правиш и нема да инсталираш непотребни работи.
Не инсталирам непотребни работи ,кога инсталирав само ми пишуваше C,D,E како опција каде да го инсталирам ,немаше јас сам да си одберам каде сакам.
Немора да е инсталационо де, драјверот за да се инсталира ти треба само да имаш .INF фајл, обично е install.inf тој фајл. Отвори го во нотепад читлив е, во тој фајл и е запишан Harware IDто. На линкот што ти гопратив со драјверите симни го тој програмот да ти детектира која камера ја имаш т.е. чипот па соодветно ке си го симнеш драјверот и ке го отпакуваш. После на десен клик на Install.inf (во фолдерот кај што ке го одзипуваш) ke ти се појави Install како опција, или така инсталирај го или преку дивајс манаџер со Update Driver постапката т.е. мануелно да го водиш до фолдерот кај што си го отпакувал драјверот.[img=http://s18.postimg.org/jtmgep6k5/untitled.jpg]
еве нова слика ако најдиш нешто пушти јас два дена барам и наоѓам нешто ама инсталационо не
Кога го пуштам компјутерот брче на напојувањето перката едно 2 минути и прекинува, секогаш така. Значи само кога го уклучувам, после си тера, кога че го исклучам и на пр. утредента пак че го уклучам брче 1 минута 2 и прекинува.
За другите перки кога брчеа ги подмачкував и не се слушаше пц-то дека работе, ама на напојувањето не се ваде, ако а извадам се ваде цело напојување и некои делови унатре...
А може и не е до тоа незнам...чаре ?
Checkdisk pa probaj pakОд едни 2 празни фолдера на декстоп неможам никако да се откачам, нит можам да ги избришам нит да ги префрлам негде. Знам дека е многу глупо прашањево, ама ако знае некој што да праам да не ги глеам више.. Еве ми се појавува ко на сликава
![]()
Ако е свежо инсталиран прво напрај апдејт преку IE за да апдејтира тоа софтверот за апдејт...после пробај пак со аутоматик апдејтиПокушавам windows update na XP (SP3) да напраем али кој ке стиснем на она Express instalation или Custom сеедно, се појавува Checking for the latest updates for your computer.. и си врти повеќе од саат и пол веќе. Цел гугл го превртив непомога ништо. Некој да помогне?