Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Пожелно е да не е под 7 степени температурата кога работиш, а за батеријата нема врска кога ќе ја приклучиш пожелно е кога е при крај, ако веќе го користиш по дома можеш батеријата да ја извадиш и само на полнач да го користиш бидејќи батеријата има одреден број на полнења и после почне да го намалува капацитетот и секако помалку ќе држе.

Во кратки црти е тоа

фала :)

пошто у Хардвер никој не ми одговори ..сакав некој совети да ми дадете па ќе го копирам истото -
вака пошто неможам во обичаено и нормално место да го чувам лаптопов ради брат ми дека мал е ...кажете ми на која температура е најдобро да го чувам лаптопот ...како што кажав -го кријам или на многу топло или па у собата каде што не грееме-кај што чуваме ствари
сакав да прашам дали таа топлина може да му наштети тоа мн топло или мн ладно или нема врска...?? фала :)
.........а и сакав да прашам за батеријата т.е да ли кога више е при крај батерија треба да престанам со работа и да го стаам да се полни или можам да го приклучам и да продолжам ?

Кај и да го чуваш прашање е само на време кога лаптопот ќе се расипе.
Батеријата прва оди јабана, брзо ќе видиш како се помалку и помалку трае.

најди на јоутубе како се проверује со овој програм...пиши го името таму

еве ти страна од програмот за дијагностика,температури и читање што матична имаш,рам,процесор и така натаму...
Код:
http://www.aida64.com/downloads
овоа најверојатно за Fujitsu лаптоп се работи нели....или сепак е дескоп компјутер.....ако ти е оваа
AMD690VM-FMH матична плоча тогаш би требало вака да биде за мемориите колку со колку се....DDR2 800/667/533/400 DDR SDRAM with Dual Channel supported
• Accommodates four unbuffered DIMMs, up to 32 GB maximum memory size...ако е така можеш да си набавиш 2 плочки DDR2 рам мемории од по 2 гб на 800 мхз...има топ компјутер да биде

Се работи за десктоп (можно ќе да е Fujitsu матичната).
Имав лаптоп Fujutsu , тој имаше Nvidia 8600 графичка карта.
Го користев за иста работа. Графичката карта на десктопот 8500 ГТ и од лаптопот 8600 подржуваат само Виста ОС.
Лапропот цркна по надградба на програмот (кога цркна имаше ОС 7 Ултимате), на ОС 8 беше нестабилен . Го дадов цркнат пред 7 месеци. Дестоктопот е купен според потребите на програмот и за ништо друго. Препораката е: Виста ОС и деловите референтно да се усогласат на неа. Компјутерот сега е на ХП , Сум го пробал со Виндоус 7 и 8 , не одговара. Во еден ден имам пробано 3 ОС и ќе го средам кога ќе имам слободно време .
За твојот совет ќе ти одговорам по 2 ден на ПП . Можено е да се интересирам да ставам 2 плочки 2 гб на 800 мхз .

За дилемата на marinium со батреија:
мое искусто со години на лаптопи , сите мои лаптопи Секогаш биле уклучени на струја СО батеријата во лаптопот. Јас така секогаш сум одел подготвен со полна батерија . Еден лаптоп ми се чини дека од штекер го немам извадено , а кога го дадов по две години , батреијата издржуваше ми се чини како денот кога го купив лаптопот. Тоа е мое искуство . Ако го користиш 24 часа , за 2 до 2 1/2 години ќе приметиш како работат амортизирани деловите на лаптоп (пред цркнување). Тогаш продавај го или дај го (поклон) - поефтино ќе те фати, ако не си осетил.

Дечки ако може да ми пратите линк од драјвери за
Creative AUDIGY 2 ZS за Windows 7.

Фала многу.

Баш тој драјвер го симнав ама ништо никако да проработи звучната.
Инсталирав драјвери и од оргиналното цд ама ништо работа.

Денес на проаѓање земав ама не ја пробав, продавачот ми изгледаше сериозен човек плус се бави со музика.
Причина поради која ја продава била купување на нова појака.

Кога ќе ги инсталирам драјверите добивам само крчење на 1-виот излез другите се мртви.

Ги пробав сите слотови на Пс експрес и ништо, овој ми вика дека имало шанса и матичната да не ми ја подржува (Асус - М2N ми е)

Баш тој драјвер го симнав ама ништо никако да проработи звучната.
Инсталирав драјвери и од оргиналното цд ама ништо работа.

Денес на проаѓање земав ама не ја пробав, продавачот ми изгледаше сериозен човек плус се бави со музика.
Причина поради која ја продава била купување на нова појака.

Кога ќе ги инсталирам драјверите добивам само крчење на 1-виот излез другите се мртви.

Ги пробав сите слотови на Пс експрес и ништо, овој ми вика дека имало шанса и матичната да не ми ја подржува (Асус - М2N ми е)

Да му ја вратиш ти на продавачот и да си ги земеш парите назад најубаво ќе биде.

Да му ја вратиш ти на продавачот и да си ги земеш парите назад најубаво ќе биде.
Ништо од тоа кој ќе иде назад во Ниш за 30 евра. :(

Криво ми е за звучната ептен ми се бендиса плус од ист град ми беше од каде што го зедов озвучувањето, ама ете таква ми била среќата.
Него Сетек дали сервисираат ?

Ништо од тоа кој ќе иде назад во Ниш за 30 евра. :(

Криво ми е за звучната ептен ми се бендиса плус од ист град ми беше од каде што го зедов озвучувањето, ама ете таква ми била среќата.
Него Сетек дали сервисираат ?

Сервисираат.

Сервисираат.
Епа супер само што има шанси да ми излезе како нова да сум купил плус и којзнае какви чипови ќе ми стават.
Ама ако ми е друг пат ќе пробам пред да купам.

Него ми текна нешто да не треба некако да ја деактивирам интегралната звучна за да проработи таа или нема врска ?

Епа супер само што има шанси да ми излезе како нова да сум купил плус и којзнае какви чипови ќе ми стават.
Ама ако ми е друг пат ќе пробам пред да купам.

Него ми текна нешто да не треба некако да ја деактивирам интегралната звучна за да проработи таа или нема врска ?

Преку BIOS. Кога се подигнува системот, држи Delete или F2 и ќе ти даде BIOS екран. Таму најди ја опцијата за Enable/Disable на интегрирана звучна. Не заборавај F10 на крај.
Ако ти е страв да чепкаш таму, во Control panel > Sound види што дава. Ако имаш 2, десен клик и Disable на таа што не ти треба.
Плус, еве уште неколку драјвери, би требало да работи со овие. Неофицијални се!!!
daniel ks SB
kx project

Кога веќе сакаш да се занимаваш со продукција, Creative e меч со две острици. Предобар за дома, преслаб за професионалец. Уште од 2000 год наваму, кој стигне пцуе.

Брате фала ти ми спаси и време и пари. Ако си од Куманово да идеме на пиво. :)

Добив звук на 4-от излез останатите ништо али најверојатно така треба да биде. Немам микрофон да го проверам и тој излез што е наменет за него.
Али како и да е задоволен сум звукот многу е поквалитетен.

За домашна употреба ми онака чисто да се едуцирам да ја видам разликата со и без звучна карта.

Уште еднаш фала ти многу. (y)

Каков звук дава ова чудо импресионирам сум.
Најмалку за 3 класи дава поквалитетен звук од интегралната.
Најсовршено нешто што имам слушнато до сега (во домашна атмосвера).

Каква ли ќе биде само комбинација од некој добар монитор и звучна над 100 евра ?

Имам инсталирано Torrentstream player,но вчера го избришав реков ај ќе ја пробам новата верзија Аce player
и интсталирав ми дава ова
Capture.PNG
пробав да ставам стрим за гледање ,не ми го ни отвора ,после тоа решив да го избришам и да се вратам на Тоrrentstream player ама ми дава пак истото ,и пак не може да гледам ниеден стрим.

ПОМОШ ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom