Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Фонтови во листата на фонтови (пример во Word, Excel итн...), не кирилична поддршка.
1. Не знам да постојат фонтови само за Офис. Сите што се во Виндоусот ќе си работат и во Офис и во Пеинт и во Фотошоп и во секој можен програм што ќе инсталираш.
2. Не знам што не можеш да напишеш со македонска поддршка,смени си фонт кој сакаш и стави македонска поддршка.
Тие кирилични фонтови кои ги бараш (ако се тие) се исфрлени од употреба далечната 1998ма, со појавата на кириличната поддршка во Windows 98
3. Ако веќе ти требаат такви фонтови (кои се со ужасен квалитет, пошто се правени и преправани од латиница од аматери) сепак побарај тука.
http://alati.org/font/
4. Ако пак имаш стари документи пишувани со такви фонтови (работи само со Ворд) а сакаш да ги претвориш во поддршка имаш алатка тука http://www.loginsys.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=251&productID=222&categoryID=59
Ова е за Ворд 2007, за 2003 на истата страна имаш верзија 3.0 побарај.

Кога гледам видео на јутуб, од време на време на сред гледање се исклучува сам пц. Потоа трепка зелено една сијаличка што е доле на куќиштето одма до копчето за вклучување. Мора да се почека некоја минута за да се вклучи, или да се исклучи копчето од позади па да се вклучи пак.
Дали се работи за проблем со напојувањето, дали може да се реши тоа на некој начин вака, или се работи за хардверски проблем ?
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 01:14 ---
Кога гледам видео на јутуб, од време на време на сред гледање се исклучува сам пц. Потоа трепка зелено една сијаличка што е доле на куќиштето одма до копчето за вклучување. Мора да се почека некоја минута за да се вклучи, или да се исклучи копчето од позади па да се вклучи пак.
Дали се работи за проблем со напојувањето, дали може да се реши тоа на некој начин вака, или се работи за хардверски проблем ?

Некоја добра програма за слушање музика по ваша препорака ?

Некоја добра програма за слушање музика по ваша препорака ?

Winamp со volume logic плагин, подобро здравје :)
--- надополнето: 18 октомври 2013 во 02:12 ---

Преинсталирај драјвери за графиката, ако не бива на мајстор :)

Некој линк за тој плугин ако може?
--- надополнето: 19 октомври 2013 во 13:11 ---

Некој линк за тој плугин ако може?

На компјутер со linux - Cent OS 6, снема струја прееска.. Сега го палам компјутерот и неможам да го отворам вториот диск, т.е. кога пробувам да го маунтнам, го добивам ова:

mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda1,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so

Има некој искуство со ова? :)

Зошто при скролање (кога скролам побрзо), на форумов ми се појавува како на сликава, и како да го поравам ова???

veown7.png

Вака, имам два проблема.
Првиот се однесува на ненадејно рестартирање на компјутерот. Ми се појавува син екран и нешто ми брои забрзано со што неможам баш да прочитам. Нешто што успеав да приметам е нешто Dump memory или нешто слично? Чаре, иначе ова ми се случува од кога имам нови делови (мемориска, графичка, напојување, матична и сл.).
И вториот проблем е нешто при рестартирање на компјутерот ми се појавува црн екран и ми пишува дека компјутерот мора да провери еден од дисковите (секако C ми го зема за проверка). Знае да најде некои фајлови и да ми ги избрише (за жал), а со тоа и да ми го успори компјутерот. Проблемот исто така ми се јавува откако ги имам новите делови.
И да, ова го имав и порано, направив формат, и повторно имам проблем(и).
На еден форум ми рече да симнам bluescreen view и еве слика од тоа чудо што нешто најде: http://upload.the9day.com/?di=9NH9
Решение некое? Само немој да треба да купувам нови делови, бидејќи дадоа моите над 14.000 денари за сите делови заедно, а јас им реков подобро нов компјутер да купеа отколку да го „крпеа“ ова моево.

Вака, имам два проблема.
Првиот се однесува на ненадејно рестартирање на компјутерот. Ми се појавува син екран и нешто ми брои забрзано со што неможам баш да прочитам. Нешто што успеав да приметам е нешто Dump memory или нешто слично? Чаре, иначе ова ми се случува од кога имам нови делови (мемориска, графичка, напојување, матична и сл.).
И вториот проблем е нешто при рестартирање на компјутерот ми се појавува црн екран и ми пишува дека компјутерот мора да провери еден од дисковите (секако C ми го зема за проверка). Знае да најде некои фајлови и да ми ги избрише (за жал), а со тоа и да ми го успори компјутерот. Проблемот исто така ми се јавува откако ги имам новите делови.
И да, ова го имав и порано, направив формат, и повторно имам проблем(и).
На еден форум ми рече да симнам bluescreen view и еве слика од тоа чудо што нешто најде: http://upload.the9day.com/?di=9NH9
Решение некое? Само немој да треба да купувам нови делови, бидејќи дадоа моите над 14.000 денари за сите делови заедно, а јас им реков подобро нов компјутер да купеа отколку да го „крпеа“ ова моево.
На нет има неколку поста кои водат до проблемот со fltmgr.sys + антивирус софтвери (AVG и ESET) така да пробај со деинсталација на АV софтверот за почеток.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom