Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог за tune up tool ?
Имав инсталирано AVG PC TuneUp ама не можам да најдам serial key шо работи, па ако може некој околу ова да помогне уште поубаво :icon_mrgr:

Бришти тоа ѓубре, рестарт, и инсталирај Avast, одкако ќе заврши све ичисти во cleaner/registry секцијата со Ccleaner, два пати по ред.

Бришти тоа ѓубре, рестарт, и инсталирај Avast, одкако ќе заврши све ичисти во cleaner/registry секцијата со Ccleaner, два пати по ред.

А има ли некој добар начин да ми остане авг антивирусот, а место тјуапот да инсталирам некоја алатка што ќе ја заврши работата ?
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 12:19 ---

А има ли некој добар начин да ми остане авг антивирусот, а место тјуапот да инсталирам некоја алатка што ќе ја заврши работата ?

--- надополнето: 12 октомври 2013 во 12:19 ---

Me прочита или не? ти реков да го избришеш AVG, тапа е, стај си Avast, иначе можеш да ја користиш Ccleaner алатката секако...

Me прочита или не? ти реков да го избришеш AVG, тапа е, стај си Avast, иначе можеш да ја користиш Ccleaner алатката секако...

Те прочитав, ама зошто зборевме за авг тјунап, мислев дека мислиш само тоа да го избришам. Иначе фала во секој случај :)

Те прочитав, ама зошто зборевме за авг тјунап, мислев дека мислиш само тоа да го избришам. Иначе фала во секој случај :)

Богами и тоа lol само Ccleaner користи си, на начинот кој го посочив горе, нема проблем иначе.

скенирав со се можно, не би требало да е вирус, а на бенчмаркот си дава нормално average беше околу 60mb/s, access time 20 a burst 120
има багови не викам не, ама претходно функционираше добро, не ми текнува баш што се случи и да престане, мислам дека после дефрагмент на дисковите нешто се сјеба

по све изгледа до utorrent било. Ми беше 3.3.2, вратив на 3.3.1 и 3.3.0 пак ми правеше проблеми, после пробав на 2.2 и престана :) На некој друг да му прави најновата верзија проблеми ?

Од професионално искуство ќе ти кажам дека моментално најдобра "AV" ти нуди Symantec(Norton) , Bitdefender, McAfee. Комбинирано со Windows Offline scanner и Malwarebytes.
Од free editions е Avast.

Од професионално искуство ќе ти кажам дека моментално најдобра "AV" ти нуди Symantec(Norton) , Bitdefender, McAfee. Комбинирано со Windows Offline scanner и Malwarebytes.
Од free editions е Avast.

Norton прават фантастични продукти, исто и Bitdefender, но тежок е на системот и не е доволно испеглан сеуште. Windows office scanner? Malwarebytes е исто маестрален програм, McAfee е џанк. Иначе да, Avast од слободните е убедливо најдобар избор.

Касперски е се уште број еден исто и Bitdefender само Bitdefender многу го успорува компјутерот

Norton прават фантастични продукти, исто и Bitdefender, но тежок е на системот и не е доволно испеглан сеуште. Windows office scanner? Malwarebytes е исто маестрален програм, mcAfee е џанк. Иначе да, Avast од слободните е убедливо најдобар избор.

Bitdefender работи супер, многу мало оптеретување на системот во однос на резултатите од самиот софтвер. Нормално ако работиш на 1гб рам можи да осетиш оптеретување.
Исто го заборајв да го споманм Kaspersky како одлично решение , но немам многу искуство бидејќи многу малку се употребува во корпоративна средина.
Windows OFFLINE scanner ти е од типит на HItmanPro bootble, иако не е многу популарен поради негативната репутација на Microsoft Security Products. Но сум чистел вируси, тројанци, црви за кои сеуште немало дефиниции ни од Symantec,McAfee,Bitdefender, Kasperky .

Hitman Pro & Offline скенерот на MS ги спореди? :D

Да, и двата продукти спаѓаат во иста категирија Second Option Scanners. Не ги споредвам кој е подобар кажвав само од таа категорија кој тулови се добри да се употреват.
Најверојатно немаш позитивни искуства со Windows Defender Offline. Мене лично ми се случи Hitman Pro само еднаш да ми помогни и тоа за отстранување на ransom(cryptolocker). Но од други сум слушнал многу повеќе позитивни искуства.

Да, и двата продукти спаѓаат во иста категирија Second Option Scanners. Не ги споредвам кој е подобар кажвав само од таа категорија кој тулови се добри да се употреват.
Најверојатно немаш позитивни искуства со Windows Defender Offline. Мене лично ми се случи Hitman Pro само еднаш да ми помогни и тоа за отстранување на ransom(cryptolocker). Но од други сум слушнал многу повеќе позитивни искуства.

Hitman Pro е едно 10 класи над било која бљувотина од MS, ама како и да е, ако ти врши работа користи го, не е на одмет.

Предлог за tune up tool ?
Имав инсталирано AVG PC TuneUp ама не можам да најдам serial key шо работи, па ако може некој околу ова да помогне уште поубаво :icon_mrgr:
Имаш на ПП. Не слушај останатите, АВГ можда не е најдобар но сосем солиден

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom