Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Хмм, а искрено се прашувам што ќе се случи ако се инсталира на 32 бит процесор 64 бит ос?

Па не се прашувај нема да го препознава Windows-от никако т.е не ке можеш ни инсталацијата да ја покренеш а не па да инсталираш

Па не се прашувај нема да го препознава Windows-от никако т.е не ке можеш ни инсталацијата да ја покренеш а не па да инсталираш

ПА прашувам како би се однесувал, што би правел, би се превртил ли..:), само од интерес прашав. Инаку фала на брзиот одговор

ivyejo.jpg
си конвертирав видеа со any video convertor и ми ја јавува оваа грешка цело време може ли некако да се тргне?

ПА прашувам како би се однесувал, што би правел, би се превртил ли..:), само од интерес прашав. Инаку фала на брзиот одговор
Кога ќе почне да инсталира, ќе ти јави порака дека хардверот не ти ја поддржува минималната конфигурација и инсталацијата ќе прекине и ништо страшно нема да се случи. Евентуално кучето на комшијата може да почне да лае навечер ;)

Помош d партицијата пишува дека е слободно 47гига од 366 гига. но на податоците кои се на него кога ке го отворам со пропертис пишува само 13 гига имам искористено и така е ..
Што може да е работава.Ве молам ???
--- надополнето: 10 октомври 2013 во 21:20 ---
Помош d партицијата пишува дека е слободно 47гига од 366 гига. но на податоците кои се на него кога ке го отворам со пропертис пишува само 13 гига имам искористено и така е ..
Што може да е работава.Ве молам ???

Кога ке ставам торент на лаптопот по некое време (1-2 мин)ми се укочува цел, неможе ни во таск менаџер да се влезе, хард дискот работи на 99% пред да се укочи, и влече utorrent мн рам и иде нот респондинг, сменив на bittorrent пак истото, направив дефрегмент, сменив друга партиција да иде даунлоадот џабе ....

ru315e.png

пробав и дисејбл на мрежна етернет ништо, сега ке пробам некој помал торент да видам што може да е

Кога ке ставам торент на лаптопот по некое време (1-2 мин)ми се укочува цел, неможе ни во таск менаџер да се влезе, хард дискот работи на 99% пред да се укочи, и влече utorrent мн рам и иде нот респондинг, сменив на bittorrent пак истото, направив дефрегмент, сменив друга партиција да иде даунлоадот џабе ....

ru315e.png

пробав и дисејбл на мрежна етернет ништо, сега ке пробам некој помал торент да видам што може да е

Скенирај со Malwarebytes, и дај скриншот од HD Tune - health табот.

Скенирај уште со ова и ова. и за крај, мавни еден перформанс бенчмарк со HD tune.

скенирав со малвербајтс и хитмен про, најдов некој тројан, го исчистив но ова пак се дешава
еве од hd tune

Лугево се уште не можат да сватат дека Windows 8 е целиот баг :)

Можно е, не викам не....ама јас секогаш поаѓам од основата, за да се дознае дали е до Win8, ќе мора да прави формат, вака може да видиме дали е останат некој вирус, или остаток од него.

Скенирај уште со ова и ова. и за крај, мавни еден перформанс бенчмарк со HD tune.

скенирав со се можно, не би требало да е вирус, а на бенчмаркот си дава нормално average беше околу 60mb/s, access time 20 a burst 120
има багови не викам не, ама претходно функционираше добро, не ми текнува баш што се случи и да престане, мислам дека после дефрагмент на дисковите нешто се сјеба

скенирав со се можно, не би требало да е вирус, а на бенчмаркот си дава нормално average беше околу 60mb/s, access time 20 a burst 120
има багови не викам не, ама претходно функционираше добро, не ми текнува баш што се случи и да престане, мислам дека после дефрагмент на дисковите нешто се сјеба

Стави си ти едно седмиче таму и не се замарај ич со 8

Стави си ти едно седмиче таму и не се замарај ич со 8

тоа како крајна опција, има време :)
Како да го изгасам Task offload на NIC-от, читав на нет за тоа да не прави проблем, во advanced кај wireless картата немам такво нешто, кај ethernet има ама не ја користам

Предлог за tune up tool ?
Имав инсталирано AVG PC TuneUp ама не можам да најдам serial key шо работи, па ако може некој околу ова да помогне уште поубаво :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom