Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
мислиш за проблемот дали ми се јавува само на форумов?
да само тука (се јави откако му направив формат на лаптопот).
Форумов се наоѓа сред процес на надоградба па до крај на месецов што и да се случува, нормално е, нешто некад ќе работи, некад не, ова почна од пред недела дена, може форматот е чиста коинциденција. За секој случај види дали имаш најнова јава, флеш, мада 99 посто е до надоградбата.

На лаптопот ми се појавува blue screen of death конкретно ова:

Driver_Power_State_Failure_Windows_7.jpg

Ги апдејтирав сите драјвери но пак исто. Има ли некое решение или трба да го форматирам. Користам windows 7 64 bit.

Го направив и ова ама проблемот пак се јавува.

Еве ако сте заразени што да направите за да се ичистите скроз....или многу темелно, во многу ретки случаи не целосно.

1.Симнете Superantispyware, абдејт! и скенирате, одкако ќе го заврши рестарт на пс то и симнете Ccleanerчистете со него одкако претходно во интерфејсот во options > advance ќе одштиклирате only delete files older then 24 hours. Ичистете и во регистри и во cleaner секциите.

2. Симнувате Hitman Pro, скенирате со него, и бришете све што ќе најде > па рестарт на компјутерот.

3. Симнувате Malwarebytes, - абдејт! па скенирате и со него, све што ќе најде (ако најде) бришете па пак рестарт.

4. Симнувате Malwarebytes Anti-Rootkit, - абдејт! па скенирате.

5. после тоа за крај уште еднаш чистите све со Ccleaner во cleaner & registry секцијата.

Тоа би било тоа.

На лаптопот ми се појавува blue screen of death конкретно ова:

Driver_Power_State_Failure_Windows_7.jpg

Ги апдејтирав сите драјвери но пак исто. Има ли некое решение или трба да го форматирам. Користам windows 7 64 bit.

Го направив и ова ама проблемот пак се јавува.

Некој?

Пробав и да го форматирам ми го дава ова

5049233d_vbattach119400.jpeg

ПОМАГАЈТЕЕЕ

Кога пробуваш да форматираш, во кој момент точно ти го јавува ова?

На почетокот ги чита фајловите од усб и почнува со старт win 7 и за окулу три четири секунди го покажува тоа

На почетокот ги чита фајловите од усб и почнува со старт win 7 и за окулу три четири секунди го покажува тоа

Нешто околу драјверите за хард дискот е. Пробај смени нешто у биос, од AHCI na compatible стај го....нешто во тој стил :)

Некој?

Пробав и да го форматирам ми го дава ова

5049233d_vbattach119400.jpeg

ПОМАГАЈТЕЕЕ

Го имав истиот проблем цеееела година и бидејќи не се толку широки моите „хакерски“ вештини :P го пратив на сервис неколку пати и резултатот - нов хард диск (пак го јави истиот проблем за 1 месец), надградив RAM меморија (за кратко пак ме посети синиот екран), нова графичка и на крајот остана да пробам сам да го форматирам, ми се случи истото и наредниот обид неќеше ни да го бутира Windows Setup-от... Го пратив во Битола на сервис и за 2 дена ми јавија дека сум имал прегорени кондензатори на матичната и го сменија напојувањето. Последниот пат ме кошташе 50 евра се на се... Сега цел месец не го користам персоналниот ама се надевам дека нема да киксни пак оти следниот пат > В КАНТА!

Го имав истиот проблем цеееела година и бидејќи не се толку широки моите „хакерски“ вештини :P го пратив на сервис неколку пати и резултатот - нов хард диск (пак го јави истиот проблем за 1 месец), надградив RAM меморија (за кратко пак ме посети синиот екран), нова графичка и на крајот остана да пробам сам да го форматирам, ми се случи истото и наредниот обид неќеше ни да го бутира Windows Setup-от... Го пратив во Битола на сервис и за 2 дена ми јавија дека сум имал прегорени кондензатори на матичната и го сменија напојувањето. Последниот пат ме кошташе 50 евра се на се... Сега цел месец не го користам персоналниот ама се надевам дека нема да киксни пак оти следниот пат > В КАНТА!
Утре и јас ќе го носам уште е
под гаранција па они нека му ја мислат

Утре и јас ќе го носам уште е
под гаранција па они нека му ја мислат
Решението на проблемот ти го даде Bodhidharma и не е лошо да го пробаш пред да почнеш да менуваш диск рам или што и да ти речат во сервис :)
За неколку клика у БИОС побрзо ке го оправиш од сервисерот.
ahci.gif

Решението на проблемот ти го даде Bodhidharma и не е лошо да го пробаш пред да почнеш да менуваш диск рам или што и да ти речат во сервис :)
ahci.gif

u pravo bese i deckoto so kondenzatorite, i jas go imav istiot problem, gi smeniv i se sredi. Zatoa bolje neka ja proveri plocata prvo da ne ima nekoi podueni.

ahci.gif

Probav i taka pa ne mozese da startuva ni stariot windows i mi dade da mu napravam sistem restore.
Posle toa pak po staro.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom