Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Го симнав pirates of the caribbean 4 BluRay верзија. Работата е што е симнат како Iso(image) фајл.
Преку PowerIso направив Mount. Проблемот е што ниту Total Media Theatre 5 не ми го пушта филмот, иако кога ќе го пуштам програмот го чита како Disc во CD-Rom. Ми појавува
There is no disc in source divice. Please insert a Disc.

И со PowerDVD ми прави сличен проблем.

Иначе можам да го отворам најнормално како најобичен филм, но така ќе немам превод.
Прв пат сретнувам ваков вид на BluRay upload.

Другар,ај прочитај се што напиша ? :pos:
Сакаше да ти каже дака и без Антивирус си безбеден на Виндоус7. Имено Вин7 под дифолд ди доаѓа со фајрвол(windows firewall) и антиспајвер(windows defender) и усер акаун конрол(UAC има одлична функција ама е многу досаде).Уклучиги овие заштити и ке се добро обезбеден.Ако сакаш и специјален третман и бесплатен антивирус ке ти заврши работа.

Сакаше да ти каже дака и без Антивирус си безбеден на Виндоус7. Имено Вин7 под дифолд ди доаѓа со фајрвол(windows firewall) и антиспајвер(windows defender) и усер акаун конрол(UAC има одлична функција ама е многу досаде).Уклучиги овие заштити и ке се добро обезбеден.Ако сакаш и специјален третман и бесплатен антивирус ке ти заврши работа.
Едно е што сакал да каже,а друго кажал. :)
Инаку UAC то,не ти врши никаква работа.За фаервол има и XP (не сум го користел на 7мицата не знам како се однесува),едино само Defender от е "добар".

Се работи за нотебоок со 1 гб рам, па не знам колку ке биде брз со седмица.
Заеби тогаш 7мица. Остани си на XP. ;)

Е како не врши никаква работа ? Без да одобриш ти ниту една апликација не може да смени некој системски фајл..што сакаш повеќе.

Се работи за нотебоок со 1 гб рам, па не знам колку ке биде брз со седмица.
Прво да ти кажам од мое искуство.Виндоус ХП на каоков компјутер да го инсталираш ке биде побрз од виста и 7.Вистата е ѓубре и е далеку побавна од 7мица а од ХП заостанува светлосни години.Есега зошто 7мица.Многу подобар графички интерфејс, подобрена организација, целосна поддршка, компактабилност(ако некој ти вели дека нема да работат програмите од ХП те лаже, а ако стварно не работат ке штиклираш да се уклучуваат со ХП мод и решен проблм) и најголем плус за безбедноста.
Ако иамш ХП биди сигурен дека ако преминиш на 7мица побавен ке ти биде компјутерот, но сепак размисли.Јас 7мица користам на ПС од 2ГБ РАМ И 2GHz процесор и сум задоволен, па ти види како ти одговарат.

Е како не врши никаква работа ? Без да одобриш ти ниту една апликација не може да смени некој системски фајл..што сакаш повеќе.
Шо знам... Можеби. :oops: Знам дека се уклучуваше ако сакаш да стартуваш некое ексе.
Никогаш не сум го користел ова чудо,немам потреба од него...

Прво да ти кажам од мое искуство.Виндоус ХП на каоков компјутер да го инсталираш ке биде побрз од виста и 7.Вистата е ѓубре и е далеку побавна од 7мица а од ХП заостанува светлосни години.Есега зошто 7мица.Многу подобар графички интерфејс, подобрена организација, целосна поддршка, компактабилност(ако некој ти вели дека нема да работат програмите од ХП те лаже, а ако стварно не работат ке штиклираш да се уклучуваат со ХП мод и решен проблм) и најголем плус за безбедноста.
Ако иамш ХП биди сигурен дека ако преминиш на 7мица побавен ке ти биде компјутерот, но сепак размисли.Јас 7мица користам на ПС од 2ГБ РАМ И 2GHz процесор и сум задоволен, па ти види како ти одговарат.
Се работи за Notebook MSI U100 Wind so 1 gb ram i 1.6 GHz Intel процесор и мислам дека седмицата многу ке го успори.Или?

Другар немаш рам за 7мица. Остави тоа што вика минимум 1гб рам. Не дека нема да оди али..

Виндоус 7 од старт јаде 500мега. Сега стави на тоа и оние стандардни програми кои треба да ти се стартуваат и да ти бидад во меморијата и од старт ке иде минимум 600мега.Кога ке уклучиш интернет пребарувач и ке отвориш многу таба може да ти дојде до кочење на прелистувачот и на компјутерот. Сакам да ти кажам дека со таа конфигурација ке бидеш поограничен во прформансите во однос на ХП.Инаку нема да има некоја посебна разлика во брзината, ке биде малце побавен но нема претерана разлика(барем кај мене беше така)
Сега ако немаш некои посебни побарувања и сакаш да си побезбеден можеш да пробаш со 7, но јас не би експериментирал би останал на ХП.
Сега ти реши како сакаш.

Колку не е прашањево за тука ама сигурно некој знае.
Лаптопот ми падна и ми се распука кај што го имам обоено на сликата. Во Скопје некаде се поправа? Може да му се стави нов капак/маска?

gatewayec5409uk.jpg

Мислам дека имаше едни "скинови" за лаптопи се продаваа... Да се распрашаш убаво,не сум многу у тие работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom