Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако има некој што знае како да го средам овој проблем, нека напише ако може начин како да го решам. :cuc:

Значи сакам да и дадам симс 3 на една другарка. Имам усб од 8gb.
Кога ќе пробам да го ставам iso-фајлот од 5.5gb на усбто, ми излегува Message дека нема доволно место на усб-то. Значи усб-то е Virus free со сигурност. Како е можно 5.5gb да не собира на 8gb усб?

Ај ако има некој што знае како да го средам овој проблем, нека напише ако може начин како да го решам. :cuc:

Кога ќе пробам да го ставам iso-фајлот од 5.5gb на усбто, ми излегува Message дека нема доволно место на усб-то. Значи усб-то е Virus free со сигурност. Како е можно 5.5gb да не собира на 8gb усб?
Мислам дека прави проблем у врска со големината на фајлот.
Раздели го со ВинРар на пример на неколку помали од по 1гБ, па пробај и кажи ни пак.

Проблемот е во форматирањето.. Веројатно ти е форматирано во ФАТ, и неможе да се префрлаат фајлови поголеми од 4 гб мислам беше.. Форматирај го но НТФС и ќе сака без проблем ;)

Никако не ми текнува како се викаше едно програмче. Го инсталираш и на наредниот рестарт ти кажува кои сервиси се стартуваат по ред и кои не успеале. Некој да не го знае?

Никако не ми текнува како се викаше едно програмче. Го инсталираш и на наредниот рестарт ти кажува кои сервиси се стартуваат по ред и кои не успеале. Некој да не го знае?
Кои сервиси се стартуваат може да се види со msconfig.. Run команда :).

Проблемот е во форматирањето.. Веројатно ти е форматирано во ФАТ, и неможе да се префрлаат фајлови поголеми од 4 гб мислам беше.. Форматирај го но НТФС и ќе сака без проблем ;)

Фала многу друже, се среди! :cuc: (y)

Имам инсталирано ХР на една партиција и Виста на друга.
Е сега, сакам да ја оставам Вистата и да го избришам ХР-то, но кога се обидувам да ја форматирам таа партиција (се разбира преку Виста) не ми дозволува бидејќи била “системска“.
Чаре?

Кои сервиси се стартуваат може да се види со msconfig.. Run команда :).
Знам за ова, ама мене ми требаше за друго, како и да е се снајдов со boot log-от од виндовсот и со WinPatrol.
Имам инсталирано ХР на една партиција и Виста на друга.
Е сега, сакам да ја оставам Вистата и да го избришам ХР-то, но кога се обидувам да ја форматирам таа партиција (се разбира преку Виста) не ми дозволува бидејќи била “системска“.
Чаре?
Partition Magic?

Сакам да прашам дали има некој бесплатен софтвер ко Adobe Acrobat.Да ги има основните операции да чита, изменува и конвертита PDF фајлови(нормално не очекувам да биде толку напреден како Acrobatot)

Сакам да прашам дали има некој бесплатен софтвер ко Adobe Acrobat.Да ги има основните операции да чита, изменува и конвертита PDF фајлови(нормално не очекувам да биде толку напреден како Acrobatot)
Види колкава тема има овде за бесплатни програми
http://forum.kajgana.com/threads/Листа-на-бесплатни-програми.51555/

Foxit reader. За конвертирање не знам... какво конвертирање? во што? Демек акробатот може да конвертира во .doc и слично?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom