Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Да праашам за следниот проблем.Нешто не ми е во ред со фонтот во комп.Кога отворам мозила хром или било што на било која страна да одам фонтот ми е искривен не е како што треба.Решение???Позз

feafeaf.jpg

Здраво.
ЗНае ли некој програма што може да се избистри слика, исчисти од матна да биде чиста..
На ПРимер некоја слика и пример давам ЗУМ и нели после е матна, и как да га одматнам-исчистам-избистрам:))?
Ако има програма давајте одма!!ПОЗДРАВ

Ова идејава да не ти дојде од CSI?? Дека таму вака избиструваат слики.. :)

Здраво.
ЗНае ли некој програма што може да се избистри слика, исчисти од матна да биде чиста..
На ПРимер некоја слика и пример давам ЗУМ и нели после е матна, и как да га одматнам-исчистам-избистрам:))?
Ако има програма давајте одма!!ПОЗДРАВ

Кога правиш зум одредена слика, поточно било која слика степенски станува матна бидејќи сликиве имаат резолуција која ги одредува. Ако е матна а станува збор за слика што ја пребаруваш на нет пробај на гугл да бараш големи слики (large) со најголема резолуција при што степенот на матност ќе биде помал со зумирањето.

Photoshop? Има многу алатки но се зависи до кој степен сакаш да избистриш, поточно во твојот случај да симулираш избистрување.

Да праашам за следниот проблем.Нешто не ми е во ред со фонтот во комп.Кога отворам мозила хром или било што на било која страна да одам фонтот ми е искривен не е како што треба.Решение???Позз

како може да стам слика?

^ Ќе отвориш Хром или Мозила на страна каде не ти е во ред фонтот, ќе притиснеш PrtScr или Ctrl + PrtScr на тастатурата(ова ти прави слика од десктопоп), ќе отвориш Paint, ќе ја залепиш тука сликата и ќе зачуваш.

Потоа отвори www.fotografija.com.mk и тука закачи ја твојата слика, па пастирај ни го тука линкот за преглед по форуми(мислам дека беше 5ти по ред):smir:

Дали има некој добар програм за превод од Англиски на Македонски и обратно (не гугл транслејт) посебно за превод на стручни зборови и фрази ..Хелп :) Тенкс

Дали има некој добар програм за превод од Англиски на Македонски и обратно (не гугл транслејт) посебно за превод на стручни зборови и фрази ..Хелп :) Тенкс

Ако сакаш објаснение на стручни зборови, пробај на гугл напиши: define: некојзбор

^ Ќе отвориш Хром или Мозила на страна каде не ти е во ред фонтот, ќе притиснеш PrtScr или Ctrl + PrtScr на тастатурата(ова ти прави слика од десктопоп), ќе отвориш Paint, ќе ја залепиш тука сликата и ќе зачуваш.

Потоа отвори www.fotografija.com.mk и тука закачи ја твојата слика, па пастирај ни го тука линкот за преглед по форуми(мислам дека беше 5ти по ред):smir:

еве
feafeaf.jpg

Камерата на лаптопот ми е превртена.До вчера нормално беше денес одеднаш превртено.
Помош ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom