Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
imam offece 2003 i sakam vo excel da printam dokumet kade da podesam za da mi ja dava i tabelata isprintana?

imam offece 2003 i sakam vo excel da printam dokumet kade da podesam za da mi ja dava i tabelata isprintana?
Тоа што го гледаш на екран (без преподесување, вообичаено), тоа се печати. Ако имаш табела на страната, таа треба да се испечати. Да не не можеш границите на ќелиите да ги видиш/печатиш? Ако е само тоа одбери ја табелата (ќелиите), десен клик format cells>border>lines стави му какви сакаш линии...и види го во print preview...ако е до тоа.

Селектирај ги келиите што сакаш да се принтаат, најди го ова како на сликава (горе под фонтот треба да е) и кликни на тоа што е како плус (трето од горе, второ од лево)

Ќе се снајдеш.

borders.gif

Може ли лаптоп да се форматира преку USB, расипанo mu e DVD RWто има ли некој начин??

Може ли лаптоп да се форматира преку USB, расипанo mu e DVD RWто има ли некој начин??

Па треба да имаш доволно големо USB(во GB) и да го направиш бутабилно во зависност од оперативниот систем еве линкови за Windows 7 http://www.google.com/#hl=en&q=create+bootable+usb+windows+7&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=create+bootable+usb+win&gs_rfai=&pbx=1&fp=633b3b2201d56f02

Па треба да имаш доволно големо USB(во GB) и да го направиш бутабилно во зависност од оперативниот систем еве линкови за Windows 7 http://www.google.com/#hl=en&q=create+bootable+usb+windows+7&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=create+bootable+usb+win&gs_rfai=&pbx=1&fp=633b3b2201d56f02

Оперативниот систем на лаптопот е во многу лоша состојба, односно е мртов и не се подига при старување...

DVD RWто е расипано и сакам да пробам со USB.

http://www.samplus.com.mk/

Проба со овој?

--- надополнето ---

Не дека рекламирам ама татко ми го користи овој софтвер за пациентите, има за принтање и фактури и планирања и извештаи, добро му користи, сега дизајн нема кој знае каков ама за тоа што го бара фондот супер е.

Fala za informacijata ke go probam i toa vednas samo da ja izbegneme ovaa "racna" i dvojna administracija....

кога пуштам видео, ми се појавува пораката
„display driver stopped responding and has been recovered
display driver ati radeon family stopped responding and has successfully recovered“

Тука има некое упатство со некоја програма, ама незнам дали да напрам така.... се надевам има некој шо го има средено овај проблем, оти на нерви ми оди... се работи за Windows 7 Ultimate 32Bit

^ Ај влези во Device Menager (десен клик на Мој компјутер - пропертиес - (хардвер) - Device Manager). Види дали имаш извичник некаде и пиши ако има.

Ако нема извичник избриши го драјверот од графичката и симни и инсталирај најнов драјвер за твојата графичка....:smir:

Може ли да си го форматирам писиво со УСБ а не со ЦД...? и ако може како ...?

Може.. прво направи бутабилно усб со оперативниот систем кој сакаш да го инсталираш, втора работа уклучуваш писито и во бут менито местиш прв бут да ти биде усб и натака е иста постапката ...

Може.. прво направи бутабилно усб со оперативниот систем кој сакаш да го инсталираш, втора работа уклучуваш писито и во бут менито местиш прв бут да ти биде усб и натака е иста постапката ...

Болдираното ми е јасно.
Само како да направам бутабилно усб ?
Го симнувам оперативниот систем -> Копи -> Пејст на усбто или ?

Го напишав во хардвер ама можно е да е софтверски проблем...Имам DVDRW-ROM TSSTcorp CDDVDW SH-S203D и се си работеше океј кога пред 2 недели приметив дека чита (најверојатно и режа) обични цедиња, а dvd неможе да го прочита...Што може да е проблемов?

^ Ај влези во Device Menager (десен клик на Мој компјутер - пропертиес - (хардвер) - Device Manager). Види дали имаш извичник некаде и пиши ако има.

Ако нема извичник избриши го драјверот од графичката и симни и инсталирај најнов драјвер за твојата графичка....:smir:
Прегледај го приврзокот 34418 само за ова фали :) значи, да бришам драјвери за графичката, и наново да ги инсталирам. имам едно програмче driver genius се вика, преку него да барам?
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom