Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам дали ке ме разберете оти малко е глупо прашањето, значи вака: Дали и како може да сменам Name и Organization на компјутерот ? Знам дека може со повторно инсталирање на windows ама на сакам тоа да го правам пак. Еден другар ми кажа дека може во регистрите да се смени ама неам појма како. Благодарам однапред! :kesa:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\RegisteredOwner
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\RegisteredOrganization

Пробав да го инсталирам Circle Dock за Windows 7 на Vista Ultimatе 32bit ама неможам, ми го покажува следново....Ако може помош да ми каже некој како да го инсталирам? Фала...

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    20,5 KB · Прегледи: 1
друже јас имам 7 ка виндовс и нема такво нешто така да не се замарај за џабе

Момци да ве прашам нешто, имам проблем со desktop компјутерот. (моментално пишам од лаптопот)Последниот пат кога го исклучив ми укопа на windows is shuting down и бев приморан да го гасам од копчето за уклучување, и после 2-3 часа кога пробав пак да го уклучам несакаше да го подигне системот( брче куќиштето, глушецот свете, а мониторот несака да се уклуче и оној стандардниот звук тит-ит го нема) Па чаре како да го уклучам и до што може да е:nesum:
А да пробаш да ја извадиш рам меморијата..или батеријата..да почекаш неколку мин и да вратиш насвое место??..мене ми се има дешавано истово што ти го кажуваш и ја го напраив тоа и еве сеа пак си е се ок..пробај ако успее топ..:)

А да пробаш да ја извадиш рам меморијата..или батеријата..да почекаш неколку мин и да вратиш насвое место??..мене ми се има дешавано истово што ти го кажуваш и ја го напраив тоа и еве сеа пак си е се ок..пробај ако успее топ..:)
Сабалјето го однесив на сервис и таму запали од прва :tapp: го вратив дома и дома запали нормално, еве сега од него пишам. А за каква батерија мислиш, проблемот ми е на desktop компјутерот (мислам ми беше сега е во ред) а не на лаптопот

Сабалјето го однесив на сервис и таму запали од прва :tapp: го вратив дома и дома запали нормално, еве сега од него пишам. А за каква батерија мислиш, проблемот ми е на desktop компјутерот (мислам ми беше сега е во ред) а не на лаптопот
Има едно нешто мало округло на матичната плоча!
За таа батерија се мислеше.

Имам еден филм сакам да го избришам,нејќе,ми дава ''is being used by another program or person,Close any prgrams бла бла'' а ни е упален да иде ни бутур.
Не ми кажувајте рестартирај па пробај нејќе ни така :)
фала однапред.

Имам еден филм сакам да го избришам,нејќе,ми дава ''is being used by another program or person,Close any prgrams бла бла'' а ни е упален да иде ни бутур.
Не ми кажувајте рестартирај па пробај нејќе ни така :)
фала однапред.

Симни го овој програм, инсталирај го, иди десен клик на фајлот кој сакаш да го избришеш и стисни Unlocker. Одкако ќе го направиш тоа стегни му Delete и тоа е тоа. :)

Само пејо... полека :)

Ако при анлокот (тоа прозорчето кое ќе излезе после кликање на анлок) излезе дека патеката на филмот е во системот (што ми се случило) при бришењето на истиот може да ти се случат несакани работи :)

Ај пробај со програмата и ако заебава нешто не рестартирај туку пиши ми на мсн :)

Пробај вака

Десен клик на десктоп, на празно некаде, и кај arrange icons by осигурај се дека "lock web items on desktop" НЕ Е селектиран.

Потоа, десен клик на my computer, па properties.
Оди во табот Advanced.
Кај Performance, кликни на Settings.
Одбери Custom па најди и селектирај го "Use Drop Shadows for Icon Labels on Desktop Icons"

Кажи што ќе направиш.
Болдираново неможев да го најдам... кај се наоѓа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom