Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
хаха добро..сеа чекам да се симнат и да видиме=)

едит: ми прекина симињањето со ДАП нешо ме дисконектирало,вика да пробам после..сеа и ова да го чекам ааааа

Finaly... ја среди работата :) ?

ве молам за помош
цело време ми се појавуваше едно демек UPDATE да направам и јас го стиснав тоа и сега кога ќе го уклучам компјутерот а и после ми стои гдооле десно цело време едно правоаголниче каде пишува
ask for genuine microsoft software
you may be a victim of software counterfeiting
The copy of Windows did not pass the genuine Windows vaalidation
и исто има доле во дениот агол едно иконче како ѕвездичка на тоа линијата кај што е СТАРТ менито и нејќе да се избрише, дали е ова страшно, што да правам? ако стиснам на неа, ми се отвара интернет и бада да се купи нешто
ве молам за одговор

ве молам за помош
цело време ми се појавуваше едно демек UPDATE да направам и јас го стиснав тоа и сега кога ќе го уклучам компјутерот а и после ми стои гдооле десно цело време едно правоаголниче каде пишува
ask for genuine microsoft software
you may be a victim of software counterfeiting
The copy of Windows did not pass the genuine Windows vaalidation
и исто има доле во дениот агол едно иконче како ѕвездичка на тоа линијата кај што е СТАРТ менито и нејќе да се избрише, дали е ова страшно, што да правам? ако стиснам на неа, ми се отвара интернет и бада да се купи нешто
ве молам за одговор

ПП :)

Сега имам на 1 PC само System C: ,дали можам да направ и System D? Пошто сакам да инсталирам Windows 7 ама да ми останат сите фајлови :) SOlution?

Прочепкај во Disk Managment.

Десен клик на My kompjuter -> Manage -> Disk Management

Средив со Partition Magic :)

Untitled-2.jpg

Што треба да пишав во тој делот Label? А во првото пишува колку простор да има во новиот System Нели.. и ми вика нешо: Тhe size of 0.0 Mb is out of range
Enter a size from 0.0 to 0.0 MB

А во тоа поле пишав да ми биде 12,222,2 MB.
Solution?

Средив со Partition Magic :)

Untitled-2.jpg

Што треба да пишав во тој делот Label? А во првото пишува колку простор да има во новиот System Нели.. и ми вика нешо: Тhe size of 0.0 Mb is out of range
Enter a size from 0.0 to 0.0 MB

А во тоа поле пишав да ми биде 12,222,2 MB.
Solution?

Ами погледни ја сликата и види колку е максимум сајз :) ?
Ти бараш партицијата да е 12.2 гига, а максимално можеш да искористиш 8.2

Не знам по кој пат го пишувам проблемов... Не можам да add-нам FTP сервер во My network places. Можев, дури не го избришав IE7... после тоа не можам ни да отворам веќе креиран сервер (кој како што реков го отварав без проблеми пред бришењето на IE7) ни да креирам.

Не е до серверот, тој се отвара без проблеми со Опера, Мозила итн... Но сепак попрегледно и поубо ми беше со Windows explorer.

Ако можи некој да ми помогни, фала.

А кај Label Што треба да пишам?

Не знам по кој пат го пишувам проблемов... Не можам да add-нам FTP сервер во My network places. Можев, дури не го избришав IE7... после тоа не можам ни да отворам веќе креиран сервер (кој како што реков го отварав без проблеми пред бришењето на IE7) ни да креирам.

Не е до серверот, тој се отвара без проблеми со Опера, Мозила итн... Но сепак попрегледно и поубо ми беше со Windows explorer.

Ако можи некој да ми помогни, фала.

Хмм... незнам дали е до ова, али ќе го спомнам како можна варијанта за предизвикување на проблемот. Во IE имаш да подесуваш прокси сетинзи, некогаш конектирањето на MSN зависи од тие сетинзи е сеа незнам дали истото има врска со FTP серверите.
Види на Google побарај по странскиве форуми би требало да видиш кој е проблемот и како да го решиш (немам време сеа да ти побарам дека ќе искачам, вечер ќе ѕирнам и ќе ти пишам).

Хмм... незнам дали е до ова, али ќе го спомнам како можна варијанта за предизвикување на проблемот. Во IE имаш да подесуваш прокси сетинзи, некогаш конектирањето на MSN зависи од тие сетинзи е сеа незнам дали истото има врска со FTP серверите.
Види на Google побарај по странскиве форуми би требало да видиш кој е проблемот и како да го решиш (немам време сеа да ти побарам дека ќе искачам, вечер ќе ѕирнам и ќе ти пишам).

Барам од сабалје и јас ама ништо не ми помогна... Инаку порано само да впишев во Windows explorer FTP адресата, фино лепо ќе си ја отвореше... Сеа коче ја впишам, ми ја отвара со IE. Шит.

Па пишувам 8 гига 7123.5 и пак ми вика тоа from 0.0 to 0.0 бла бла.. Help?

помагајте луѓе.. користам моментално виндоус XP Ultimate Edition. ми се напуни пцво со вируси и сеа да го реинсталирам гледам не ми го покрева цдто, отидов да наместам во биос гледам и биосот не ми е како стариот сосема изменето. ве молам помагајте :S поздрав фала

Како да вметнам превод на DivX филм, да го ставам во ЦД и кога ке го пуштам во ДВД плеерот (значи не за компјутер) да работи. Ми ојдоа 3-4 цд-иња за џабе, вкомпјутер има превод, на двд плејер нема. Помош некој.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom