Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
OK, a sto funkcija pravi Ease BSD i zasto da go editiram boot menito?
dali moze vaka,prvo instaliram XP i praam 3 particii pri samata instalacija(znaci go trgame na strana powerQuestPartit....ne ni treba)
i vtoro bez treto instaliram Win7 u partition D.
ako mozit vaka ke go napraam ali ako mora da e pokomplicirano ke si ja ostaam samo sedmicava.

Вака може. Прво ХР па после 7 и се ќе си е ок.

Еден мал проблем, кој се повторува. Се обидувам да го репарирам Windows-от, и кога мислам дека сум успеал, тој не се подига, туку се рестартира самиот. Ова ми се случува веќе неколку пати. Дали е проблемот во CD-то, компјутерот или некој вирус. Со истото CD успешно инсталирам со претходно форматирање на дискот.
Пред да се обидам да го репарирам, работеше поспоро од обично и при бутирање самиот ја проверуваше D:\ партицијата на можни грешки. Забележав и дека не дозволува отворање на некои од скриените папки (System Volume Informacion).

OK, a sto funkcija pravi Ease BSD i zasto da go editiram boot menito?
dali moze vaka,prvo instaliram XP i praam 3 particii pri samata instalacija(znaci go trgame na strana powerQuestPartit....ne ni treba)
i vtoro bez treto instaliram Win7 u partition D.
ako mozit vaka ke go napraam ali ako mora da e pokomplicirano ke si ja ostaam samo sedmicava.
стави прво XP.... се ќе работи супер...после инсталирај Win7 .. одкако ќе инсталираш Win7 ..Default OS ќе ти бие Win7 т.е после 30 секунди чекање Win 7 стартува... а Win XP ќе ти биде во боот менито како previously installed operating system ... i Easy BSD e софтвер кој ти овозможува да ги смениш имињата не оперативните системи во боот менито.. исто така да одбереш кој опертивен систем да биде Default...да подесиш после колку секунди сам да бутире оперативен систем итн

do tuka se e jasno ali dve raboti me zanimaat,prvo HDDto mi e SATA II i ako sakam XPto da go cita kako takov SATA a ne kako IDE disk treba da formatiram XP so SATA drajveri right? ima po netov WinXP+SATA instalacionen disk takov mi treba za instalacija(F10 koga ke me prasa za SATA)?ili drajverite mora da se instaliraat od drug medium potocno flopi?
i vtora rabota e easy BSD dali e free i koja mu e oficijalnata strana(nemozam da ja najdam po netov da go simnam) i dali posle podesuvanje na boot setinzite preku easy BSD ako sakam da formatiram samo edna particija (pr. partition C kade sto e XPto si stoi negibnato a formatiram partition D kade sto e Win 7RC i na negovo mesto preinstaliram Win7RTM) dali ke napravi nekoj problem vo boot menito/particiite ili slicno?

do tuka se e jasno ali dve raboti me zanimaat,prvo HDDto mi e SATA II i ako sakam XPto da go cita kako takov SATA a ne kako IDE disk treba da formatiram XP so SATA drajveri right? ima po netov WinXP+SATA instalacionen disk takov mi treba za instalacija(F10 koga ke me prasa za SATA)?ili drajverite mora da se instaliraat od drug medium potocno flopi?
i vtora rabota e easy BSD dali e free i koja mu e oficijalnata strana(nemozam da ja najdam po netov da go simnam) i dali posle podesuvanje na boot setinzite preku easy BSD ako sakam da formatiram samo edna particija (pr. partition C kade sto e XPto si stoi negibnato a formatiram partition D kade sto e Win 7RC i na negovo mesto preinstaliram Win7RTM) dali ke napravi nekoj problem vo boot menito/particiite ili slicno?
јас имам Sata HDD и инстлирирам со обичен Windows XP...... не би требало да ти прави проблеми... пробај.. ако не го чита хард дискот значи ќе треба да симнеш WinXP+Sata ...
и програмata Easy BSD e бесплатен можеш да го инсталираш....но ако имаш Win 7 Build 7000 нема да можеш да едитираш зш Easy BSD e програмиран за Vista Boot Loader..но со 71xxx ili 72xxx верзиите на Win 7 Работи супер.. то е то ... само обавезно XP прво инстлирај после Win 7

и да нема да прави никакви проблем дури и ако иссталираш Vista ili било каков WIndows во друга партиција...

poslednata rc verzija koja e pustena e7100 taa ja imam i taa ke ja staam za internet,movies.....a XPto mi e za rabota i nema da ide na net taka da ke go staam verojatno najosnovniot xpSP1 toj vajda podrzava SATA.

najveke me interesirase dali posle format na particija D: kade ke bide sedmicata koja posle nekolku meseci ke ja formatiram/zamenam so oficijalnata verzija na win7rtm da ne napravi problem easyBSDto so boot menito
Fala za sovetov druze:oeoeoe:

poslednata rc verzija koja e pustena e7100 taa ja imam i taa ke ja staam za internet,movies.....a XPto mi e za rabota i nema da ide na net taka da ke go staam verojatno najosnovniot xpSP1 toj vajda podrzava SATA.

najveke me interesirase dali posle format na particija D: kade ke bide sedmicata koja posle nekolku meseci ke ja formatiram/zamenam so oficijalnata verzija na win7rtm da ne napravi problem easyBSDto so boot menito
Fala za sovetov druze:oeoeoe:
нема да направи никаков проблем.. слободно кога ќе излезе финалната верзија инсталирај

вака... имам проблем... нешто ми го средуваа пцто и све то супшер само што кога ке отворам некој прозорец не ми го покажува доле на taskbarot те не ми го регистрира. а со alt+tab ги врти... што да сторам? како да сторам пош вака не се праи ништо

вака... имам проблем... нешто ми го средуваа пцто и све то супшер само што кога ке отворам некој прозорец не ми го покажува доле на taskbarot те не ми го регистрира. а со alt+tab ги врти... што да сторам? како да сторам пош вака не се праи ништо
земи ова... ќе треба да рестартираш ...и се надевам дека ќе биде ок
само кликни два пати и Yes ...
тука

Проблем иам пц на еден другар кај мене нешо да го средев зошто се рестартира сам и сега почна да испуста звук од матичната ((бииип бииип)) и цел време така неќе да се уклучи но пред тоа ја извадив едната мрезна со не му е во функција . Help!!!!!

Проблем иам пц на еден другар кај мене нешо да го средев зошто се рестартира сам и сега почна да испуста звук од матичната ((бииип бииип)) и цел време така неќе да се уклучи но пред тоа ја извадив едната мрезна со не му е во функција . Help!!!!!

Провери рамот. :)

Провери рамот. :)
Ги зирнав го извадив па стаив. Мислам се рестартира сам кга ке го запнам малце повеќе. Но сега одкако ја извадив мрежната сам свири со прекини матичната и неќе да се укл .. ???

и уште нешто најдова за beep на нет казува за континуирани свирење со прекини Memory Error но исто така мозе да е и до матичната ??? незнам дали ке мозе да се форматира бидејќи има само црн екран :toe:

Ги зирнав го извадив па стаив. Мислам се рестартира сам кга ке го запнам малце повеќе. Но сега одкако ја извадив мрежната сам свири со прекини матичната и неќе да се укл .. ???

и уште нешто најдова за beep на нет казува за континуирани свирење со прекини Memory Error но исто така мозе да е и до матичната ??? незнам дали ке мозе да се форматира бидејќи има само црн екран :toe:
па тоа бип звукот го има кога нема воопшто рам во компјутерот..или рамот не работи....пробај извадиги ги деловите.. т.е рам. процесор..и батеријата во плочата... чекај неколку минути после пак стави ги ...
а тоа како да направиш формат зш е црн екранот пробаше ли да ставиш Windows CD и да извадиш хард диск од струја така да автоматски бутира од цд :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom