Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Aбе се јас имам проблеми:@
Оти вчера кога побарав кој е најдобар-антивирус и ми одговори Ivana_Ivana и после кога го рестартирав пц-то и не биваше да оклучувам ништо, само едноставно ми коче и не се одкочува .. има ли некој што му се е случило или слично нека помогне..
Пример еве кога ке оклучам мсн и после ке кликнам било каде и право окочува:@

Aбе се јас имам проблеми:@
Оти вчера кога побарав кој е најдобар-антивирус и ми одговори Ivana_Ivana и после кога го рестартирав пц-то и не биваше да оклучувам ништо, само едноставно ми коче и не се одкочува .. има ли некој што му се е случило или слично нека помогне..
Пример еве кога ке оклучам мсн и после ке кликнам било каде и право окочува:@

избриши нод .. стави касперски..

Каде оваа идеја ??? што има веза ESET и Kaspersky врска со ова

Направи System Restore ,иначе компјутерот кај тебе плаче за формат :)

Каде оваа идеја ??? што има веза ESET и Kaspersky врска со ова

зш ставив нод и почна копмјутерот да заебава.. не знам зш .. со касперски работи супер сега ..

брат, нод ми е од кога е купен компјутерот, а и ви реков дека не бива право се укучува.. незнам шо таа работа.. мислам малце 10 секунди малко работе, а јас играм пес6 така коо ке се уклуче и право одма оклучувам пес и играм иначе за друго не бива .. и да излезам после од играта укочува..
Не можам System Restore да направам, иначе тоа билдираното 100% си во право;) ке го однесам некојден:) ама се по скапо и по скапо зимат:@

брат, нод ми е од кога е купен компјутерот, а и ви реков дека не бива право се укучува.. незнам шо таа работа.. мислам малце 10 секунди малко работе, а јас играм пес6 така коо ке се уклуче и право одма оклучувам пес и играм иначе за друго не бива .. и да излезам после од играта укочува..

Не можам System Restore да направам, иначе тоа билдираното 100% си во право;) ке го однесам некојден:) ама се по скапо и по скапо зимат:@
Па сам форматирај го :smir:

Ова не знаев кај да го пишам па го напишав овде,ако не е ок мести.
Значи вака имам проблем со USB.На едниот компјутер како и на многу други ми работи ок, додека на лаптоп многу споро се копираат фалјовите од USB-то..
Пред некое време ми напиша instal higi speed device, но го занемарив тоа и сега не знам што да направам за да се врати во нормала...

Имам еден проблем..неможам да ги најдам hidden фолдерите, и од кога ќе појдам Tools-Folder options-View-Show Hidden Files, ќе стегнам Apply, па ако пробам пак да го правам истото гледам дека пак се вратило на Do not show hidden..ако може помош.
п.с Се извинувам ако на погрешно место прашав..фала однапред, Поздрав :helou:
ако го имаш autorun.ini тогаш пробај вака
отвори старт --> run --> пиши cmd

Влези во c:\ со:

Код:
cd: <enter>

или 2 пати

Код:
cd..
cd..
Ќе ти се појави C:\>

Следно напиши:

Код:
attrib -r -h -s autorun.ini

Односно, со ова менуваш фајлот да НЕ биде скриен, да не е Read Only т.е само за читање, или нај обично кажано да може да се брише/изменува, и да не е системски за да може да се избрише.

Па на крај само избриши го:

Код:
del autorun.ini

Истото направи го и на d, т.е

Код:
d: <enter>
attrib -r -h -s autorun.ini
del autorun.ini

Батина ...кај се чепкаше за да не ми покажвит вакви “шкљ букви арапски“ ко на сликава.....Не ми распознават кирилични букви..
Фонтојте се инсталирани...тоа во регионал љенгвич е наместено да има макеоднски..шо беше финтата?
jpg.gif

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    49,4 KB · Прегледи: 10
Вака сеа имам проблеми со Windows Media Player: Неке да ми го пушта нешто 100 пати го преинсталирав и пак неке. А исто така имам проблем и со МСН кога ставам скрипти не ги прифака а МСН+ си работи све ок. ако може помош. фала однапред

А што не ти пушта? Инсталирај си GOM Player и терај. А за MSN скриптите што ги симнуваш, види дали се за тој MSN што го имаш.

Ова не знаев кај да го пишам па го напишав овде,ако не е ок мести.
Значи вака имам проблем со USB.На едниот компјутер како и на многу други ми работи ок, додека на лаптоп многу споро се копираат фалјовите од USB-то..
Пред некое време ми напиша instal higi speed device, но го занемарив тоа и сега не знам што да направам за да се врати во нормала...

Многу ти е стар лаптопот? Ако не, земи си цедето што доаѓа со лаптопот или оди на официјалната страна на марката од лаптопот и симни си драјвери за матичната, таму треба да имаш инсталација за USB2.0

зш ставив нод и почна копмјутерот да заебава.. не знам зш .. со касперски работи супер сега ..

Да не си симнал NOD од некоја сјебана страна со вирус/тројанец внатре или па си ставал крак некој шугав?

Батина ...кај се чепкаше за да не ми покажвит вакви “шкљ букви арапски“ ко на сликава.....Не ми распознават кирилични букви..
Фонтојте се инсталирани...тоа во регионал љенгвич е наместено да има макеоднски..шо беше финтата?
jpg.gif

Во Regional во првиот таб треба горе и доле да ти е наместено Macedonian и во третиот таб исто Macedonian. Провери

Многу ти е стар лаптопот? Ако не, земи си цедето што доаѓа со лаптопот или оди на официјалната страна на марката од лаптопот и симни си драјвери за матичната, таму треба да имаш инсталација за USB2.0

Па брат со знам не е многу стар уствари година и некој месец е стар.
Беше добро до пред некое време сега почна да заебава не знам со му е....Ќе пробам да најдам драјвери како со ми рече ако не бива ќе пишам...Фала како и да е

Се извинувам за грешката со цитирањето...

imam samo eden HDD 500gb i na nego sakam da imam dual boot XP i Win7.
mi treba objasnuvanje ko za totalen noob kako se pravi to :helou:

imam samo eden HDD 500gb i na nego sakam da imam dual boot XP i Win7.
mi treba objasnuvanje ko za totalen noob kako se pravi to :helou:
па со софтвер за партиции како што е PowerQuest PartitionMagic или некој друг ... правиш 3 партиции ... Ц=50 гб ,,Д =50 гб... и Е 400 гб
прво инсталираш XP во Ц..... после инсталираш Win 7 во Д ...Win 7 сам ти прави BOOT мени каде што ќе можеш да стартираш XP или Win 7.... па после стартираш Win7 ... инсталираш Ease BSD... и едитираш Boot meni to lol
ако ни ноб за вакви работи не чепкај сам ... да не заебиш хардиск

OK, a sto funkcija pravi Ease BSD i zasto da go editiram boot menito?
dali moze vaka,prvo instaliram XP i praam 3 particii pri samata instalacija(znaci go trgame na strana powerQuestPartit....ne ni treba)
i vtoro bez treto instaliram Win7 u partition D.
ako mozit vaka ke go napraam ali ako mora da e pokomplicirano ke si ja ostaam samo sedmicava.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom