Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пред месец дена ја сменив матична и напојувањето, симптомите пред да рикне матичната беа:
-се рестартира компјутерот без причина
-кога го стартувам не палеше па после неколку обиди се палеше се додека еден ден не се упали и тогаш го направив гореспоменатиот ремонт.
Неколку дена покасно од како го донесов од сервис кога ќе го уклучев ми јавуваше некаква грешка (не сум точно сигурен за грешката ама вака отприлика беше):
Bios incorrect update CPUID 00012
Едно десет пати до сега ми ја има јавено грешкава и во меѓувреме почна пак старата песна да се рестартира без никаква причина.
Прашањето ми е што му е болеста на компујтеров, јас сумљам во матичната пошто хард дискот и напојувањето ги сменив.

Апдејт на биосот му направи, CMOS батеријата ја замени ?

gadgetot za vreme u windows7 ne raboti/service not avaibile in your region
care?
Чаре, е па пресели се во друга држава. (Или во Regional Settings одбери САД)
Или земи фрлај камења мо мајкрософт. Би ти се придружил.
Што е уште полошо, на http://weather.msn.com има временски прогнози за 13 градови од Македонија, ама ете од гаџетот во виста не ни е дозволено.

Еве повеќе информации за ова. Како што можи да се прочита, има еден „хак“ за да проработи тој гаџет. Или можи да се снимат други гажети, како WeatherBug или AccuWeather. Според мене, подобро е ова второво, без рацни „хакови“.

@bibil hehe dobra idea momentalno nevozmozna misija

najdov eden na gallery.live i raboti ok duri ima prognoza za naredni pet dena

Тој постот го изменав троа, ама не го видовте, нова страна почна.

Чаре, е па пресели се во друга држава. (Или во Regional Settings одбери САД)
Или земи фрлај камења мо мајкрософт. Би ти се придружил.
Што е уште полошо, на http://weather.msn.com има временски прогнози за 13 градови од Македонија, ама ете од гаџетот во виста не ни е дозволено.

Еве повеќе информации за ова. Како што можи да се прочита, има еден „хак“ за да проработи тој гаџет. Или можи да се снимат други гажети, како WeatherBug или AccuWeather. Според мене, подобро е ова второво, без разни „хакови“.
Значи или одбери САД во регионал сеттингс, или хакот од страницата, или друг гаџет.
Ама чекај, ти си на вин 7. Тој хакот е за виста.

ima dobra zamena na standardniot gadzet taka da ne e nakoj problem :)

Ми се појави синиот екран со следнава грешка:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

претходниот пост

Пред месец дена ја сменив матична и напојувањето, симптомите пред да рикне матичната беа:
-се рестартира компјутерот без причина
-кога го стартувам не палеше па после неколку обиди се палеше се додека еден ден не се упали и тогаш го направив гореспоменатиот ремонт.
Неколку дена покасно од како го донесов од сервис кога ќе го уклучев ми јавуваше некаква грешка (не сум точно сигурен за грешката ама вака отприлика беше):
Bios incorrect update CPUID 00012
Едно десет пати до сега ми ја има јавено грешкава и во меѓувреме почна пак старата песна да се рестартира без никаква причина.
Прашањето ми е што му е болеста на компујтеров, јас сумљам во матичната пошто хард дискот и напојувањето ги сменив.

па тоа бип звукот го има кога нема воопшто рам во компјутерот..или рамот не работи....пробај извадиги ги деловите.. т.е рам. процесор..и батеријата во плочата... чекај неколку минути после пак стави ги ...
а тоа како да направиш формат зш е црн екранот пробаше ли да ставиш Windows CD и да извадиш хард диск од струја така да автоматски бутира од цд :toe:

Се уклучи комп. е сеа нешто не е во ред на на пример идам на нет и сурфам кога влегувам на пример овде кажува The Page is not avaliable одам рефлеш се уклучува тогаш + среде работа ми замрзнува не функционира ништо

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom