Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За еден другар да прашам нешо...
Го уклучил комов и почнало да му се појавува ова низ цел десктоп:

Ги исклучува и пак се појавуваат, пробал рестартирал 3-4 пати и пак исто.
Лек ? :)

Ако ова му се јавува одкако го сменил Windows инсталационото CD, тогаш повторно нека си земе друга Windows инсталација (да не биде Black или било која друга едиција освен основните од Microsoft (Home или Business)) и нека направи реинстал.

А ако не е до Windows инсталацијата тогаш нека провери во StartUp кои се програми му се активни на StartUp и нека ги изгасне тие процеси кои не му требаат (за тие што незнае за што се нека види на Google кој процес за што е) и нека ги избрише евентуалните вируси.

Control Panel -> Regional And Language Settings

и на последниот таб одбираш Macedonia.

Restart и то е то :)

Е ме е то! :back:Јас тоа пробав одамна. Го знам тоа. Но не е то то.
Некое друго чаре да има?:pipi:

Е ме е то! :back:Јас тоа пробав одамна. Го знам тоа. Но не е то то.
Некое друго чаре да има?:pipi:

И на првиот таб горе и доле одбра FYRO Macedonia?

Ја инсталирав вeб камерава (301p usb camera) и кога ќе кликнам на AMCAP програмава јавува грешка:Sorry, you have no video capture hardware.

Можеше ли тоа FYRO да го изоставиш....

Гледам не е доволно упатена во овие работи, и ако и кажам да стави Macedonian тогаш би барала под М и нема да најде тоа што треба.

Тоа е, што да се праи...

Регистри такви ствари симни го ова http://www.tune-up.com/download/
ПС. Не симнувај бета софтвер како мсн бета или други ствари се дешава токму ова
Најдобра програма што може се да направи римов е Рево Унисталер..Данлодирајте ја и ке видите.

Da prasam, si kupiv lap-top i pri instalacija na drajveri, softveri i sto ti ne primetiv deka mi se zaebalo nesto kaj mreznata kartica, se pojavilo nesto " Packet Scheduler miniport # 3" so izvicnik, znaci ne raboti neli, a i na sekoe restartiranje na kompjuterot mi se resetira lan vrskata i se preebuva ?

Sto u k** e ova, kako da go izbrisam. Kolku sto svakam, ova mi fali nekoj drajver, ama probuvam da go izbrisam i mi vika deka ne moze da se uninstalira deka mu trebalo za boot up na PC-to :S

Ako znae nekoj neka pise, fala

Da prasam, si kupiv lap-top i pri instalacija na drajveri, softveri i sto ti ne primetiv deka mi se zaebalo nesto kaj mreznata kartica, se pojavilo nesto " Packet Scheduler miniport # 3" so izvicnik, znaci ne raboti neli, a i na sekoe restartiranje na kompjuterot mi se resetira lan vrskata i se preebuva ?

Sto u k** e ova, kako da go izbrisam. Kolku sto svakam, ova mi fali nekoj drajver, ama probuvam da go izbrisam i mi vika deka ne moze da se uninstalira deka mu trebalo za boot up na PC-to :S

Ako znae nekoj neka pise, fala
Првин, ако се разбираш во форматирање, лесно ќе го средиш проблемот зошто како што изгледа проблемот е до погрешно инсталираниот драјвер кој тамошните експерти успеале да ти го посадат :) обично не трба никаков драјвер (додатен) за мрежната картица за истата да работи како што треба, значи само формат, инсталирање на остнатите драјвери (звук и графичка) и тоа е :)

И на првиот таб горе и доле одбра FYRO Macedonia?

Да и на двете!!!И кирилик е штракирано таму во дополнителни јазици..заборавив како е на англиски...

п.с. може да го изоставиш навистина ФЈР.... не сум чак толку глупа!:baeh:

И уште една работа некој да ми даде торент или слично за микрософт офис. Братувчетми нема инсталирано на лаптоп па му треба. Грацие!!!

Да и на двете!!!И кирилик е штракирано таму во дополнителни јазици..заборавив како е на англиски...

п.с. може да го изоставиш навистина ФЈР.... не сум чак толку глупа!:baeh:

И уште една работа некој да ми даде торент или слично за микрософт офис. Братувчетми нема инсталирано на лаптоп па му треба. Грацие!!!

Провери ПП

Дај пратете нешто, да ја фикснам валидацијава со виндоусов, ако може побрзо :wink:

Проблем имам со компјутерот при секое стартување од вчера.
Работев на mobile9.com и ми укопа цел компјутер, го рестартирав се уклучи му направив рефреш неколку пати и пак укопа. Го рестартирав уште два пати послето и пак исто:nesum:.
Сега пак го пробувам и пак се укопува веднаш по вклучувањето (после околу 10 секунди).
Вирус ли е или нешто друго (хардверски проблем) и како да го решам?
Help:se_ molam

сега пишам од лаптопот да не дојде до забуна.

Имам проблем .. На компјутерот немам цд ром .. Така сега земав од стариот компјутер цдромот и го вградив во сегашниот ... Се е ок работи ама не ѓи чита цдињата ? помош?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom