Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
За еден другар да прашам нешо...
Го уклучил комов и почнало да му се појавува ова низ цел десктоп:

Ги исклучува и пак се појавуваат, пробал рестартирал 3-4 пати и пак исто.
Лек ? :)
Ако ова му се јавува одкако го сменил Windows инсталационото CD, тогаш повторно нека си земе друга Windows инсталација (да не биде Black или било која друга едиција освен основните од Microsoft (Home или Business)) и нека направи реинстал.

А ако не е до Windows инсталацијата тогаш нека провери во StartUp кои се програми му се активни на StartUp и нека ги изгасне тие процеси кои не му требаат (за тие што незнае за што се нека види на Google кој процес за што е) и нека ги избрише евентуалните вируси.

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Control Panel -> Regional And Language Settings

и на последниот таб одбираш Macedonia.

Restart и то е то :)
Е ме е то! :back:Јас тоа пробав одамна. Го знам тоа. Но не е то то.
Некое друго чаре да има?:pipi:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ја инсталирав вeб камерава (301p usb camera) и кога ќе кликнам на AMCAP програмава јавува грешка:Sorry, you have no video capture hardware.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Можеше ли тоа FYRO да го изоставиш....
Гледам не е доволно упатена во овие работи, и ако и кажам да стави Macedonian тогаш би барала под М и нема да најде тоа што треба.

Тоа е, што да се праи...

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Регистри такви ствари симни го ова http://www.tune-up.com/download/
ПС. Не симнувај бета софтвер како мсн бета или други ствари се дешава токму ова
Најдобра програма што може се да направи римов е Рево Унисталер..Данлодирајте ја и ке видите.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Da prasam, si kupiv lap-top i pri instalacija na drajveri, softveri i sto ti ne primetiv deka mi se zaebalo nesto kaj mreznata kartica, se pojavilo nesto " Packet Scheduler miniport # 3" so izvicnik, znaci ne raboti neli, a i na sekoe restartiranje na kompjuterot mi se resetira lan vrskata i se preebuva ?

Sto u k** e ova, kako da go izbrisam. Kolku sto svakam, ova mi fali nekoj drajver, ama probuvam da go izbrisam i mi vika deka ne moze da se uninstalira deka mu trebalo za boot up na PC-to :S

Ako znae nekoj neka pise, fala

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Da prasam, si kupiv lap-top i pri instalacija na drajveri, softveri i sto ti ne primetiv deka mi se zaebalo nesto kaj mreznata kartica, se pojavilo nesto " Packet Scheduler miniport # 3" so izvicnik, znaci ne raboti neli, a i na sekoe restartiranje na kompjuterot mi se resetira lan vrskata i se preebuva ?

Sto u k** e ova, kako da go izbrisam. Kolku sto svakam, ova mi fali nekoj drajver, ama probuvam da go izbrisam i mi vika deka ne moze da se uninstalira deka mu trebalo za boot up na PC-to :S

Ako znae nekoj neka pise, fala
Првин, ако се разбираш во форматирање, лесно ќе го средиш проблемот зошто како што изгледа проблемот е до погрешно инсталираниот драјвер кој тамошните експерти успеале да ти го посадат :) обично не трба никаков драјвер (додатен) за мрежната картица за истата да работи како што треба, значи само формат, инсталирање на остнатите драјвери (звук и графичка) и тоа е :)

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
И на првиот таб горе и доле одбра FYRO Macedonia?
Да и на двете!!!И кирилик е штракирано таму во дополнителни јазици..заборавив како е на англиски...

п.с. може да го изоставиш навистина ФЈР.... не сум чак толку глупа!:baeh:

И уште една работа некој да ми даде торент или слично за микрософт офис. Братувчетми нема инсталирано на лаптоп па му треба. Грацие!!!

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Да и на двете!!!И кирилик е штракирано таму во дополнителни јазици..заборавив како е на англиски...

п.с. може да го изоставиш навистина ФЈР.... не сум чак толку глупа!:baeh:

И уште една работа некој да ми даде торент или слично за микрософт офис. Братувчетми нема инсталирано на лаптоп па му треба. Грацие!!!
Провери ПП

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Дај пратете нешто, да ја фикснам валидацијава со виндоусов, ако може побрзо :wink:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Проблем имам со компјутерот при секое стартување од вчера.
Работев на mobile9.com и ми укопа цел компјутер, го рестартирав се уклучи му направив рефреш неколку пати и пак укопа. Го рестартирав уште два пати послето и пак исто:nesum:.
Сега пак го пробувам и пак се укопува веднаш по вклучувањето (после околу 10 секунди).
Вирус ли е или нешто друго (хардверски проблем) и како да го решам?
Help:se_ molam

сега пишам од лаптопот да не дојде до забуна.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Имам проблем .. На компјутерот немам цд ром .. Така сега земав од стариот компјутер цдромот и го вградив во сегашниот ... Се е ок работи ама не ѓи чита цдињата ? помош?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom