Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имам едно прашање...

Како да наместам кога ќе кликам на некој линк од мсн да ми го отвори од мозила, а не од опера ?

Ми ги отвораше од мозила, ама сеа од опера :toe:

Прогласи го фајрфокс за дифолт прегледник..сега изгледа ти е операта

Ја избришав операта по кратка постапка дека ме нервираше и реков сеа ќе мора од мозила да се отвора и еве го сеа од нигде не ги отвора линкојте...

Ај помош !!!
Сакам да инсталирам Kaspersky Anti - virus 2009.Претходно имав AVG 8.5 го анинсталирав но при инсталацијата на Касперски ми го покажува ова :
56653942.jpg

Koга кликам Remove ми се појавува ова :
84273362.jpg

Пробав и со AVGRеmover :S пак не бива :S
помош плс :helou::smir:

Види дали имаш останато и други фајлови низ компјутерот. Бидејки со add/remove не се брише баш се остануваат некои ситници кои можеби го прават проблемот.

Ај помош !!!
Сакам да инсталирам Kaspersky Anti - virus 2009.Претходно имав AVG 8.5 го анинсталирав но при инсталацијата на Касперски ми го покажува ова :
56653942.jpg

84273362.jpg

Регистри такви ствари симни го ова http://www.tune-up.com/download/
ПС. Не симнувај бета софтвер како мсн бета или други ствари се дешава токму ова

Ај помош !!!
56653942.jpg

84273362.jpg

Ќе одиш во старт менито , таму има едно што се вика run, таму ке напишаш regedit, се отвара прозорец registry editor па сега следи ги инструкциите.

HKEY_LOCAL_MACHINE------>SOFTWARE------>AVG

Тоа AVG избриши го.

Еве и сликовито, само што јас го немам AVG

46907203.jpg

Ќе одиш во старт менито , таму има едно што се вика run, таму ке напишаш regedit, се отвара прозорец registry editor па сега следи ги инструкциите.

HKEY_LOCAL_MACHINE------>SOFTWARE------>AVG

Тоа AVG избриши го.

Еве и сликовито

46907203.jpg
Фала го средив!!:smir::smir::helou:

Фала го средив!!:smir::smir::helou:
Иам двд цеде за форматирање. Сакам да го ставам на обично но како да го направам да биде бутабилно? Сега направив имиџ од дивиди цедето на компјутерот, и сега?
Ај ве молам за помош, ми треба итно!

Иам двд цеде за форматирање. Сакам да го ставам на обично но како да го направам да биде бутабилно? Сега направив имиџ од дивиди цедето на компјутерот, и сега?
Ај ве молам за помош, ми треба итно!

Колку зафаќа имиџ фајлот? Ако е под 700 MB, тогаш ќе можеш.
Отвори го преку NERO или преку PowerISO и режај од таму.

Ама како да го направам бутбилно????? Ако го изрежам туку така нема да се уклучи со ф8..

Ама како да го направам бутбилно????? Ако го изрежам туку така нема да се уклучи со ф8..

Епа чим си направил имиџ фајл, тоа веќе не е режање туку-така. Само дај му двоклик на имиџ фајлот, види со што ќе се отвори (би требало или Nero или PowerISO или некој друг програм за режање), одбери си брзина на режање и толку.

За еден другар да прашам нешо...
Го уклучил комов и почнало да му се појавува ова низ цел десктоп:
28u1jpu.jpg

Ги исклучува и пак се појавуваат, пробал рестартирал 3-4 пати и пак исто.
Лек ? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom