Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе знае ли некој зш ми се гаси комп кога играм Дота ке изиграм една две партии и од сред игра се гаси комп 100пати го форматирав го носев на поправка ми кажаа дека е до кулеро и него го сменив околу 2дена не правеше проблем сега пак почна...енибади хелп??

Може да ти е и до кулерот на графичката.

Исчисти го кулерот на графичката а и тој на процесорот и остај го куќиштето отворено, без еден капак (левиот би требало) и играј така, да има повеќе воздух. Може и на лошо (топло) место да ти е ставено куќиштето.

Битно проблемот ти е од прегревање. (ако за се што играш ти се гаси, не само на DOTA)

Може да ти е и до кулерот на графичката.

Исчисти го кулерот на графичката а и тој на процесорот и остај го куќиштето отворено, без еден капак (левиот би требало) и играј така, да има повеќе воздух. Може и на лошо (топло) место да ти е ставено куќиштето.

Битно проблемот ти е од прегревање. (ако за се што играш ти се гаси, не само на DOTA)

Па отворен е ама не ми е чистан сега ке гледам да го исчистам и само на дота ми права така.А пред тоа правеше на се од кога го сменив кулерот само на дота.

Па отворен е ама не ми е чистан сега ке гледам да го исчистам и само на дота ми права така.А пред тоа правеше на се од кога го сменив кулерот само на дота.

Направи се како што Корун ти наведе, па пиши што си направил. :wink:

Ај некој што има искуство со SopCast да ми објасне како се гледаат програми... :helou:

Ај некој што има искуство со SopCast да ми објасне како се гледаат програми... :helou:

Брат се заебаваш ? :)
Ами от ко ќе го инсталираш туто комплето од официјалната срана...го пушташ...бираш Live Channels и одбираш која програма сакаш да ја гледаш, чекач 15 секунди да се конектира и гледаш што ти душа сака..
Еве сеа на ЕСПН даваат фудбал Барселона - Спортинг, пеку Sоp Cast гледам !
Иначе софтверов најчесто го пуштам за гледње на спортски натпревар...от ко ќе најдеш линк за саканиот натпревар, или програма самиот SopCast се отвора се вчитува програмата и така..гледаш Јунајтед како победува утре...

А одкога го смени кулерот, си играл нешто друго освен DOTA?????? :)

А одкога го смени кулерот, си играл нешто друго освен DOTA?????? :)

Де бре остајте го детето.. :)

Иначе тој пиша го сменил кулерот...а сепак компјутерот му замрзнува и му исклучува...
Моја препорака е само да го отвори ПЦ то ...малце да го расчисти од прашина (да ги издува деловите,ако се плаши да вади)...и да проба да поигра некоја друга игра...колку да видиме да не имам неков софтверски проблем..па да не чепкаме хардвер за џабе....ама сепак мислам дека само од прашина е ова работа..

Мун рајдер, види во биос колкава е температурата на процесорот ако можеш.

Направи се како што Корун ти наведе, па пиши што си направил. :wink:

Иста песна пак гасе...
Принц не е до температурата System Temp. 47'C
CPU External Temp. 49'C
температурата ја проверив одма после гасењето а најчудно од се е од кога ке изгаси додека не го исклучам од штекот не се уклучува.Сум го оставал и по два/три дена и додека не го исклучам од штекот барем на една секунда не се уклучува комп.И да само на Дота ми прави така сум играл и NFS и Fifa Menager не исклучува:toe:

Како и да е, 99% сум сигурен дека е хардверска заебанција со последниот твој пост.

Иста песна пак гасе...
CPU External Temp. 49'C
температурата ја проверив одма после гасењето а најчудно од се е од кога ке изгаси додека не го исклучам од штекот не се уклучува.Сум го оставал и по два/три дена и додека не го исклучам од штекот барем на една секунда не се уклучува комп.И да само на Дота ми прави така сум играл и NFS и Fifa Menager не исклучува:toe:
Сними софтвер за мерење темп и провери колку оди температурата за време на играње, пред да се исклучи, зашто температурата паѓа многу брзо и тоа што си видел после гасењето не е баш веродостојно.

Иста песна пак гасе...
CPU External Temp. 49'C

Симни си Everest Ultimate 4.6 и за време на играње провери ја температурата на компонентите..како што кажа Bobi2008..:helou:

Иста песна пак гасе...
CPU External Temp. 49'C

Мене ми се рестартираше на друга игра и беше до драјверите од графичката. Пробај нив од официалната страна на графичката да спуштиш и да ги преинсталираш.

Брат се заебаваш ? :)
Ами от ко ќе го инсталираш туто комплето од официјалната срана...го пушташ...бираш Live Channels и одбираш која програма сакаш да ја гледаш, чекач 15 секунди да се конектира и гледаш што ти душа сака..
Еве сеа на ЕСПН даваат фудбал Барселона - Спортинг, пеку Sоp Cast гледам !
Иначе софтверов најчесто го пуштам за гледње на спортски натпревар...от ко ќе најдеш линк за саканиот натпревар, или програма самиот SopCast се отвора се вчитува програмата и така..гледаш Јунајтед како победува утре...

Абе ја симнав најновата верзија SopCast од нивната официјална страна, направив акаунт и кога пробам да се логирам стои така ( Loging in.. ) 2-3 минути, и ништо :toe:

Абе ја симнав најновата верзија SopCast од нивната официјална страна, направив акаунт и кога пробам да се логирам стои така ( Loging in.. ) 2-3 минути, и ништо :toe:

ejjj...
Кај виде да ти пишам акаунт да напреш а?!
не прави акаунт,не ти треба...кога ја стртуваш верзијата (јас имам 3.0.3.) има опција Логин ас а анонѕмоус.... логирај се...избери ливе спортс ..избери кој канал го сакаш и ќе ти се отвори помал прозорец од десно (кој можиш да го зголемиш) па почнува ливе стреемингот..

Ај пиши што ќе напреш, ако не оди вака да бараме чаре!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom