Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И нови драјвери а пак стара прича....Ми преостанува уште да го носам пак на попкравка.....
Пред да го носиш на поправка (само ради таа игра колку што разбрав само таа ти правела проблем) да пробаш да ја денсталираш играта, да ги исчистиш регистрите со некоја од програмите за тоа, па после пак да ја инсталираш играта но од друго цд или симната од друг торент, некогаш просто и само тоа може да е проблемот....лоша инсталација од лош инсталационен фајл.
Друго препорака..... симни ги сите расположиви патчеви за играта

Пред да го носиш на поправка (само ради таа игра колку што разбрав само таа ти правела проблем) да пробаш да ја денсталираш играта, да ги исчистиш регистрите со некоја од програмите за тоа, па после пак да ја инсталираш играта но од друго цд или симната од друг торент, некогаш просто и само тоа може да е проблемот....лоша инсталација од лош инсталационен фајл.
Друго препорака..... симни ги сите расположиви патчеви за играта

Да ми препорачеше некоја?

Едит:Од кога ги инсталирав новите драјвери за графичката сега не се гаси комп. туку се размачкува цел екран и не фајке ни CTRL+ALT+DEL

Едит:Од кога ги инсталирав новите драјвери за графичката сега не се гаси комп. туку се размачкува цел екран и не фајке ни CTRL+ALT+DEL

Ај види со Registry Mechanic

еден проблем имам... форматирав Pc ама имав ставено тестатурата со обичен приклучок...сакав да ја ставам таа со USB приклучок но не бива.Одам Find Drivers не ми ги покажува изгледа не сум ги инстлирал.
Може ли некој да ми каже дека да најдам драјвере или неш шо треба за да приклучам тестатурата на УСБ!?

Оди во BIOS и таму има да наместиш дали да функционира тастатура и маус преку USB.

Wise Registry Cleaner

Бесплатна е и крајно едноставна за користење

Како да инсталирам македонска подршка на Линух ???
anyone :S:S

^ Едубунту... Бтњ: видов дека има подфорум Линух ама последниот коментар е 14.09.2008 и затоа побарав помош тука.:toe:

mi resetira mashinava koga saka,ne dava error nikakov,svasta proveriv da ne e nekoj crv blaster i svasta...nisto od toa.
nekoja idea ?

mi resetira mashinava koga saka,ne dava error nikakov,svasta proveriv da ne e nekoj crv blaster i svasta...nisto od toa.
nekoja idea ?

Кај мене исто така самиот се рестартираше па на крај испадна дека е рам меморијата, така да провери со друга меморија и пиши што ќе направеш

abe sve mu napraiv mamata...i kabli za struja smeniv da ne go zeza nesto...prv pat vaka da me zeza ...a garant e nekoe sitno kvarche .
izbezumiv !

^ Едубунту... Бтњ: видов дека има подфорум Линух ама последниот коментар е 14.09.2008 и затоа побарав помош тука.:toe:

Од (Gnome) менито одбираш:

System -> Preferences -> Keyboard

Во прозорецот шо ќе се отвори : го одбираш табот Layouts .

Потоа: Add

И во Layouts одбираш: Macedonia

--------------------------------------------------------------

Па потоа ако сакаш да сменваш меѓу Layout- ите исто како на Windows со Alt + Shift :

System -> Preferences -> Keyboard
Во прозорецот шо ќе се отвори : го одбираш табот Layouts .
Одиш : Layout Options ,
Потоа: Layout Switching -> штиклираш : Alt + Shift change Layout.

--------------------------------------------------------------

И за крај ако сакаш ако сакаш на панелот да имаш индикатор кој layout моментално го користиш :

На горниот панел ( одма до менијата) одиш

десен клик -> Add To Panel

И од тие таму го одбираш : Keyboard Indicator

И тоа е се :)

Не беше за мене ама сепак Фала многу,диме...:wink:

Некој да ми помогне со таск барот. Фалат сепаратори од quick launch и истово поле ми е долго километар ипол. Како да му додадам уште сепаратори (таа цртичката обечежана во црвено). И кога минимизирам програма, фолдер итн истото го нема на таск барот.

dgdfgdgdfd6.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom