Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
@Maryah.C
Ај пробај со ова, мислам дека ќе се среди.

(1) go to C:\Users\[insert login]\AppData\Local\Google\
Chrome\Application

(2) right click chrome.exe ->Properties -> Compatibility

(3) check box for "Disable display scaling on high DPI settings"

(4) restart chrome

(5) Open chrome Options -> Under The Hood -> Change Font and Language Settings

(6) Change the size of either the Serif or Sans Serif to 22 point font and Change the fixed width font size to 22

на хромот нема некаква си преголема разлика
ти изгледа вака океј као?
Од мозила не сакаш ни да видиш пошто е екстра екстра ларџ со таквата резолуција :confused:

Сега резолуцијата е иста да, ама се приметува малку поразличен приказ на фонтот, побистра е сликата од другиот лаптоп. Новиот Australis изглед на Firefox ни мене не ми фаќа око, па го враќам стариот покомпактен изглед со екстензијава Classic Theme Restorer и го местам изгледот како мене ми одговара... Кљик тук. Ај пробај ова што препорачува Џек над мене, па ако нема подобрување да бараме друго чаре.

Фонтот се зголеми на страни што ги отварам ама табот горе си остана ист.
ws02eu.jpg

25twyrr.jpg

153ny8m.jpg

Еве чисто за споредба меѓу трите, не знам на сликиве колку јасно се гледа.

Ништо момци, фала ви. Ако нема друго чаре ќе си ја користам мозила :notworthy:

Фонтот се зголеми на страни што ги отварам ама табот горе си остана ист.
ws02eu.jpg

25twyrr.jpg

153ny8m.jpg

Еве чисто за споредба меѓу трите, не знам на сликиве колку јасно се гледа.

Ништо момци, фала ви. Ако нема друго чаре ќе си ја користам мозила :notworthy:

преинсталација?

Го купив пред 2-3 дена, нема да го носам одма на преинсталирање ама може да го однесам да видат што му е. :)

Мислев на хром и на опера. Иначе и јас имав таков проблем на хром пред многу години, горе лентата со опции ми беше како заматена, и не знам како го решив искрено, дали само од себе се намести или јас чепкав нешто:icon_mrgr:

Мислев на хром и на опера. Иначе и јас имав таков проблем на хром пред многу години, горе лентата со опции ми беше како заматена, и не знам како го решив искрено, дали само од себе се намести или јас чепкав нешто:icon_mrgr:
Па тоа прво го направив,ги преинсталирав ама ни кај двете нема промени. Ништо, фала ти и на тебе за совет ваљда ќе му најдам некое чаре :гик:

Па тоа прво го направив,ги преинсталирав ама ни кај двете нема промени. Ништо, фала ти и на тебе за совет ваљда ќе му најдам некое чаре :гик:

Мислам дека ти е сменето DPI мислам дека е до тоа

За мртви пиксели на лаптоп има чаре? Ептен ми се прошири почна да нервира веќе. :/

Препорака за безжичен рутер...Tenda, TP-Link, D-Link....?

помош со харвер.... компјутерот си го палам гледам не се уклучува.... само што ке добие напон одма се гаси - се сомневав во напојувањето но го проверив и не е цркнато.... вадев дел по дел да не влече нешто многу струја на почеток - исклучив цд ром хард диск и слично истиот резултат го добивам цело време... единство кога ке го исклучам кабелот што оди од напојување во матична со 4 пина што е (коцката) блиску до процесорот тогаш работи добро .... штом ке го вратам одма исклучува....

што мислите дека може да е?

Од кога почна така да ти прави, претходно нешто имаш менувано делови или слично?
Можно е ако си пипал околу кулерот на процесорот да не е монтиран добро и да нема добар контакт со процесорот.
Може и друго да е, графичка, самата матична, рам, плус напојувањето го провери ли на друг компјутер дали работи исправно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom