Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали е за овде овој проблем , но ако знае некој да помогне.

Ми се изгаси лаптопот , и сега кога пробувам да го оклучам ова ми се појавува. Одам Ctrl+Alt+Del, но само се рестартира и пак истото.

Прегледај го приврзокот 98887
Нешто последно имаш инсталирано на лаптопот пред да го исклучиш/рестартираш?

Нешто последно имаш инсталирано на лаптопот пред да го исклучиш/рестартираш?

Последно Јава пред недела дена , али функционираше нормално се до сношти.

Последно Јава пред недела дена , али функционираше нормално се до сношти.
Јас имав ваков проблем пред месец дена, ставив wireless стикче во лаптопот и кога ги инсталирав драјверите побара рестарт. Рестартирав и ова некако влегов во safe mode ги унинсталирав драјверите од стикчето и се врати во нормала.

Влези во BIOS-от одбери Load Setup/Optimized Defaults може ќе се среди.

Завчера се појави една многу мала вертикална плава линија на екранот на лаптпот. И почнува да се зголемува. Вака нешто како што е на сликата во спојлерот, само што моментално е пола од оваа и потенка, уште не станала толку голема. Претпосавувам со тек на време ќе станува се' поголема. А на сервис ќе можам да го однесам дури од понеделник. Да не има случајно некоја претстава, што би можело да му биде? :noze:
IMGP3579.jpg

^ Екранот е отиден најверојатно.[DOUBLEPOST=1406880116][/DOUBLEPOST]
Незнам дали е за овде овој проблем , но ако знае некој да помогне.

Ми се изгаси лаптопот , и сега кога пробувам да го оклучам ова ми се појавува. Одам Ctrl+Alt+Del, но само се рестартира и пак истото.

Прегледај го приврзокот 98887

Рестартирај биос на дифолтс, и намести редослед на уред за подигање - да биде хардот прв, да не се сменил некако (грешка некоја) ако не помогне тоа рифлеш нов биос, ако и тоа не помогне хардот ти е сјебан.

z87 Матична ти треба, не z77. Така да, да, нова ќе ти треба

Ке треба нова матична да зимаш Z87, а она што си ги искривила пинот е лоша работа ако имаш живци и трпение да не ти се тресат рацете и со игла и многу нежно можеш да го средиш ако малце го мрднеш лево десно ке се скине така да таа матична тргни ја настрана и не ставај никаков процесор на нејзе додека не ги средиш иглиците

Оваа добра е?

$_57.JPG

1. За што ќе се коисти?

2. Максимален буџет?

Склопував делови од нов компјутер и налетав на неколку проблеми. Ќе бидам многу благодарна ако некој одвои енергија и време да ми помогне да ги решам.
Прво, без да знам дека пиновите кај процесорот не смеат да се чепкаат и искриват, чепнав таму кога го местев. Го склопив некако компјутерот(лаички) гледајќи јутуб видеа, компјутерот стартуваше една секунда. Мислејќи дека сум ги зезнала пиновите кај процесорот, отворив и гледав да исправам... Еве ги како изгледаат:
Прегледај го приврзокот 98629

Се сомневам дека овој доле е сеуште искривен. Енивеј, при затворање, приметив дека кулерот не сум го „заклучила“ добро првиот пат, го направив тоа сега. После ова, компјутерот стартува, но графичката не функционира, исто и усб-то(ни задни, ни предни). Се надевам дека проблемот е во грешно поврзување, а не во процесорот. Графичката, освен конекција со матичната плоча, нема друг приклучок. Еве ги имињата на сите делови:

LC Power Pro-Line PRO-925B - miditower - ATX
ASUS P8Z77 V-LX
Intel Core i5-4670K Haswell - Box
Kingston HyperX Fury DDR3-1866 SC - 8GB
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
MSI GeForce GTX 750 Ti Gaming - 2GB
NVIDIA Game - F2P Warface/Heroes/Path
ASUS DRW 24F1ST - DVD±RW- (±R DL-) / DVD-RAM-

Еве и како изгледа во куќиштето:
Прегледај го приврзокот 98630

Можам да земам друг модел? Овака нешто, на пример?

Не ми кажуваш колку пари планираш да потрошиш, дали ти е битно колку ќе трае и слично? дали ќе оверклокуваш можда? :D

Генерално, оваа е ЅВЕР и има 5 години гаранција.....многу квалитетна.

Не ми кажуваш колку пари планираш да потрошиш, дали ти е битно колку ќе трае и слично? дали ќе оверклокуваш можда? :D

Генерално, оваа е ЅВЕР и има 5 години гаранција.....многу квалитетна.

Кога не ти кажувам, значи препорачувај што мислиш дека е добро. :)
Сега ме интересира, дали другите делови ми се совпаѓаат и ќе соработуваат меѓу себе?
Океј, што е клокање? Мислев дека е безобразен збор. :icon_lol:

Кога не ти кажувам, значи препорачувај што мислиш дека е добро. :)
Сега ме интересира, дали другите делови ми се совпаѓаат и ќе соработуваат меѓу себе?
Океј, што е клокање? Мислев дека е безобразен збор. :icon_lol:[/quote
Све се совпаѓа, нема проблеми.

Клокање скратеница од оверклок т.е. зголемување на фреквенцијата (мануелно преку биос или автоматски) на процесорот над фабричките подесувања, за да се добие на брзина - перформанси :D

Вчера почнаа проблеми со графичката, цело време ми запираше, ми играше сликата на мониторот цело време, помислив дека до него е проблемот но после почна да ми го дава овој error:
oo0HY7L.png

Не ми беше форматиран долго време и имав триста глупости на него, го форматирав и си мислев дека ќе се реши проблемот, откако го форматирав не се појави ова со error-ов, сликата пак играше, мислев дека е нешто до драјверите и ги апдејтирав и го рестартирав пц-то, после неколку рестарти почна ептен да забегува сликата и конечно стаса до тука каде што веќе неможе ништо да се проба...
yALZBtA.png

Што може да му биде, мониторот ли е или пак графичката, чаре?

Вчера почнаа проблеми со графичката, цело време ми запираше, ми играше сликата на мониторот цело време, помислив дека до него е проблемот но после почна да ми го дава овој error:
oo0HY7L.png

Не ми беше форматиран долго време и имав триста глупости на него, го форматирав и си мислев дека ќе се реши проблемот, откако го форматирав не се појави ова со error-ов, сликата пак играше, мислев дека е нешто до драјверите и ги апдејтирав и го рестартирав пц-то, после неколку рестарти почна ептен да забегува сликата и конечно стаса до тука каде што веќе неможе ништо да се проба...
yALZBtA.png

Што може да му биде, мониторот ли е или пак графичката, чаре?
Не ти чини графичката за да бидеш сигурен околу мониторот пробај го на друг компјутер дали е во ред

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Графичката е отидена веќе, штом сликата играла (како брановидни движења) - најчесто е прегревање на графичката
Плус почнала да прикажува Display Driver Stopped Responding и на крај артефакти, типично за расипана графичка :)

Чаре, нова графичка. Плус провери за секој случај на друг монитор, или мониторот на друг компјутер, чисто да се осигураш дека не е нешто мониторот, мада шансите да е до него се 0.01%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom