Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Што може да е проблемот кога го уклучувам компјутерот на струја ( кабелот назад ) веднаш стартува компјутерот ? Ги извадив сите тие приклучоци power sw, reset итн и пак истото. Прво нешто што ми текнува е некој контакт матичната со куќиштето...можеби не е убаво наместен..ако имал некој вакво искуствои да каже ако е нешто друго..да не отварам за џабе...инаку се работи за стар компјутер MB- 4U800-X .. Благодарам однапред :)

Влези во биосот и исклучи ги сите тие WAKE UP ON ____

Ајде... Па пиши што си напраил :)

Не е ни до рамот :) Но веќе најдов што е. Еден интегралец на матичната зафркава т.е. не е убаво залемен.

T3700689-Ceramic_chip_carrier_for_integrated_circuits-SPL.jpg

Сепак фала многу :)

Каде можам во Скопје да однесам на поправка Panasonic NV-GS27E, освен во Video-Data?

sc001.jpg

Дајте некој предлог. :)

Каде можам да најдам вакво нешто со два излези?
Ако знае некој каде во Охрид продаваат вакво уште подобро.

Дечки,да ми препорачате некое екстерно ладење на лап топ гледам сите се околку 1000 ден,само да не земам од некои што не ги бие добар глас или сл.

Побарај во АМЦ или во Еленик како што гледам добро се опремени за мало дуќанче,и да нема замоли ги би требало да ти нарачаат.

Каде можам во Скопје да однесам на поправка Panasonic NV-GS27E, освен во Video-Data?

sc001.jpg

Дајте некој предлог. :)

Кај и да отидеш, ќе ти кажат: “Оди во VideoData."
И зашто не кај нив?

Можеш и вакво.

Во Охрид не знам каде, барај таму кај што има електронска опрема, ова тука е 30 ден. во Логинг во Буњаковец.
35mm-male-dual-female-audio-splitter-connector-pcs-146255n.jpg

Зашто го заебаваат другарот, веќе од мај чека во видеодата да му ја опраат камерата. :)

Нека им се јавува почесто, ќе решат.

Другари помагајте ! Имам проблем со лаптоп Асус, беше за формат имаше вируси ова она, и ставам цд несака да бутира од цд-то, напраено е се да подига од цд во биос. мислев дека е ромот заебан па пробав со бутабилно усб несакаше ни од усб да бутира. (со истото усб напраив формат на друг ком). после го пуштив компјутерот и со вин7 цд преку setup пробав да направам нешто па сега ни се подига виндовсот, ни подига од цд, ништо.
помагајте луѓе ! благодарам однапред

Леле како ме нервива режачов то е чудо едно!!! Кога режам преку Windows за фолдер од 2 гига ми вика ти фали уште 835 МВ слободно место, а двд-во празно купено, тогаш отпакувано!!! Кога режам преку Неро дава грешки burn process failed, она што е за buffer level не мрда, а треба да се наполни нели кога режи..не бре брате. Отпрвин ни празните двд-а не ги детектираше, после зачистив со алкохол, па ај тргна ги чита. Чита и веќе режени дискови со филмови, можи да ги гледам директно од двд...ама за режење не сака да слушне...:eek:
--- надополнето: Sep 7, 2011 11:27 PM ---
Другари помагајте ! Имам проблем со лаптоп Асус, беше за формат имаше вируси ова она, и ставам цд несака да бутира од цд-то, напраено е се да подига од цд во биос. мислев дека е ромот заебан па пробав со бутабилно усб несакаше ни од усб да бутира. (со истото усб напраив формат на друг ком). после го пуштив компјутерот и со вин7 цд преку setup пробав да направам нешто па сега ни се подига виндовсот, ни подига од цд, ништо.
помагајте луѓе ! благодарам однапред
Можда не ти чита добро двд-то..ко мене вака :)

Леле како ме нервива режачов то е чудо едно!!! Кога режам преку Windows за фолдер од 2 гига ми вика ти фали уште 835 МВ слободно место, а двд-во празно купено, тогаш отпакувано!!! Кога режам преку Неро дава грешки burn process failed, она што е за buffer level не мрда, а треба да се наполни нели кога режи..не бре брате. Отпрвин ни празните двд-а не ги детектираше, после зачистив со алкохол, па ај тргна ги чита. Чита и веќе режени дискови со филмови, можи да ги гледам директно од двд...ама за режење не сака да слушне...:eek:
Што режеш?

Имам ваква графичка. АТИ Радеон 9550/Х1050.
graficka ati radeon 256.jpgМногу загреваше, вентилаторот кочеше.
Го поправив тој проблем и сега вентилаторот иако е ОК, сепак пак ми закочува компјутерот во целост кога ќе уклучам некоја игра или ќе поработам малку подолго време.
Го отворив куќиштето за да има подобро ладење, со што ја симнав температурата за околу 5 степени и пак истото се случува.
Помош!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom