Помош, проблеми, прашања, совети...

С

Спенсер

Гостин
Дечки,има ли некој искуство со ставање "систем" со цевчиња,или како и да се вика на принтер? наместо кетриџи,со цевчиња да си црпи од "складиште".

Ми бараат 2900ден за епсон сх125,а нови кетриџи (кои ги троши за премногу брзо време) се 2000ден. Повеќе се исплати систем да му стават нели?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
и на пц и на лаптоп
А зашто си толку сигурен дека ти функционира рутерот?

Кога ќе го приклучиш, пробај влези му преку IP адресата, која и да му е (192.168.1.1 нешто вакво)

Стај го интернетот во WAN портата од рутерот, а ти поврзи се со рутерот преку некоја од останатите порти, почекај 1-2 мин. и после отвори CMD (во RUN пиши CMD) и во прозорот пиши ipconfig

Побарај некаде дали имаш Default Gateway, види која е адресата, впиши ја во Firefox и види дали ќе влезеш во рутерот.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
А зашто си толку сигурен дека ти функционира рутерот?

Кога ќе го приклучиш, пробај влези му преку IP адресата, која и да му е (192.168.1.1 нешто вакво)

Стај го интернетот во WAN портата од рутерот, а ти поврзи се со рутерот преку некоја од останатите порти, почекај 1-2 мин. и после отвори CMD (во RUN пиши CMD) и во прозорот пиши ipconfig

Побарај некаде дали имаш Default Gateway, види која е адресата, впиши ја во Firefox и види дали ќе влезеш во рутерот.
не ми го покажува рутеро никаков знак дека имам нешто приклучено во пц ми дава

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
сакам да го пуштам интернетот преку рутерот значи вифи да имам низ куката заради лаптопо и телефоните...или пак да го користам рутерот како свитч да го дели интернетот преку лан кабел на 2 комп
--- надополнето: Sep 1, 2011 2:45 PM ---
и мрежната е вклучена и работи бидејки интернето ми е со лан кабел од модемо не усб
Поврзи го првин модемот со рутерот, и после од рутер во компјутер.. И види тоа ти кажав погоре ако си на икс-пе. Ако не пробај и на друг PC, па ако работи, ќе знаеш дека проблемот е до твојот pc:)

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Поврзи го првин модемот со рутерот, и после од рутер во компјутер.. И види тоа ти кажав погоре ако си на икс-пе. Ако не пробај и на друг PC, па ако работи, ќе знаеш дека проблемот е до твојот pc:)
значи несака никако да го препознае рутерот на пц било кој пц пробав секаде...и во погорниот пост со цмд ипцонфиг нејке да го препознае

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
значи несака никако да го препознае рутерот на пц било кој пц пробав секаде...и во погорниот пост со цмд ипцонфиг нејке да го препознае
Значи сјебан ти е рутерот.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Што може да е проблемот кога го уклучувам компјутерот на струја ( кабелот назад ) веднаш стартува компјутерот ? Ги извадив сите тие приклучоци power sw, reset итн и пак истото. Прво нешто што ми текнува е некој контакт матичната со куќиштето...можеби не е убаво наместен..ако имал некој вакво искуствои да каже ако е нешто друго..да не отварам за џабе...инаку се работи за стар компјутер MB- 4U800-X .. Благодарам однапред :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Имам лаптоп Acer Extensa 3000, и на екранот се појавија вертикални линии, на левата страна и се жолти/црвени. Некогаш се губат кога ќе притиснам на матичната.

Вака нешто, само што се во една боја и по на растојание.

Решение ?

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Имам лаптоп Acer Extensa 3000, и на екранот се појавија вертикални линии, на левата страна и се жолти/црвени. Некогаш се губат кога ќе притиснам на матичната.

Вака нешто, само што се во една боја и по на растојание.

Решение ?
Носи го на сервис :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Носи го на сервис :)
Ако мислиш на гаранција, нема гаранција т.е помината му е. А и не ми треба да го носам, туку ако знае некој до кој дел би можело да биде. Растурен е сега лаптопот, така да можам да пристапам до секој дел. И да, имам секаков алат што би можел да притреба. Значи само ми треба да знам до кој дел би можело да биде.

Не е до екранот, бидејќи кога го ставив на надворешен екран (од десктоп компјутер) линиите пак ги имаше.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ако мислиш на гаранција, нема гаранција т.е помината му е. А и не ми треба да го носам, туку ако знае некој до кој дел би можело да биде. Растурен е сега лаптопот, така да можам да пристапам до секој дел. И да, имам секаков алат што би можел да притреба. Значи само ми треба да знам до кој дел би можело да биде.

Не е до екранот, бидејќи кога го ставив на надворешен екран (од десктоп компјутер) линиите пак ги имаше.
Графичката веројатно... Пробај прештекај се :). Мене еднашка ваков проблем ми искочи на десктоп компјутерот, и што се непробав, на крај ги сменив местата на рам мемориите, и проработе :D.

Kajgana Shop

На врв Bottom