Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
zdravo na site!
imam problem so laptocheto :( mozhebi nekoj od vas bi mozhel da mi pomogne ...
acer aspire 5520...problem so videoto cecka non stop..probav so drajverite na grafik kartata gi napraviv update no nishto..inache grafichnata karta e ,,nvidia geforce 7000m´´ mozhebi che vi pomogne no koristam vista i mnogu mi kazhuvale deka tokmu tuka mozhe da e problemcheto..
blagodaram

Нешто ме буни.И знам дека ќе испаднам глуп ако прашам.На матичната пишува дека има сокет LGA 775 сокет и дека подржува дуалки и кор 2 дуо.А читав на нет дека и куадовите барале 775 сокет.А на матичната не пише дека подржува куадови.Па сега ме буни.

Нешто ме буни.И знам дека ќе испаднам глуп ако прашам.На матичната пишува дека има сокет LGA 775 сокет и дека подржува дуалки и кор 2 дуо.А читав на нет дека и куадовите барале 775 сокет.А на матичната не пише дека подржува куадови.Па сега ме буни.

Која марка ти е матичната? Од кога ти е купена?

Ако е стара (пред да излезат Dual Core, Quad Core... процесорите) тогаш затоа не ги пишува, инаку и тие се 775.

Која марка ти е матичната? Од кога ти е купена?

Ако е стара (пред да излезат Dual Core, Quad Core... процесорите) тогаш затоа не ги пишува, инаку и тие се 775.
Имам гигабајт 945 гцм со 775 ЛГА ама не пише куад кор само кор 2 дуо пише дека подржува.

И да подржува c2q џабе ќе ти е има стар чипсет и нема да можеш да го искористиш максимално процесорот.

Имам гигабајт 945 гцм со 775 ЛГА ама не пише куад кор само кор 2 дуо пише дека подржува.

Оди тука и најди точно како ти се вика матичната. Гледам подджуваат Core 2 Extreme што значи дека поддржуваат Core 2 Quad.

И да подржува c2q џабе ќе ти е има стар чипсет и нема да можеш да го искористиш максимално процесорот.

И ова, заборавив да ти допишам :)

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_List.aspx?VenderType=Intel&CPUType=socket+775#Intel 945GC

Најди го точниот модел на плочата, па во CPU Support List (од десна страна), ама изгледа не поддржува Core 2 Quad, а има еден модел кој не поддржува и многу модели од Core 2 Duo.

Здраво....
Проблемов е следниот не ми работат предните џекови за слушалки и за микрофон, шо е работава ? Од програмот од звучната наместено е се како што треба ама овие пак не работат ? ДА не има откачено нешто унатре па ? или изместено нешто друго исчепкано ?

Здраво....
Проблемов е следниот не ми работат предните џекови за слушалки и за микрофон, шо е работава ? Од програмот од звучната наместено е се како што треба ама овие пак не работат ? ДА не има откачено нешто унатре па ? или изместено нешто друго исчепкано ?

Не ти се поврзани со матичната.

Здраво...Проблемот со компјутерот е тоа штп кога ко уклучувам не појавува слика на монитор,а мониторот инаку работи на друг компјутер.Ако мозе некој нека помогне

Здраво...Проблемот со компјутерот е тоа штп кога ко уклучувам не појавува слика на монитор,а мониторот инаку работи на друг компјутер.Ако мозе некој нека помогне

Графичката ти е рокната/изместена.

Од кога ти прави вака?
Што си направил претходно?

Го слушаш ли бип-от од биосот кога ќе го пуштиш компјутерот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom