Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
20 септември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
zdravo na site!
imam problem so laptocheto :( mozhebi nekoj od vas bi mozhel da mi pomogne ...
acer aspire 5520...problem so videoto cecka non stop..probav so drajverite na grafik kartata gi napraviv update no nishto..inache grafichnata karta e ,,nvidia geforce 7000m´´ mozhebi che vi pomogne no koristam vista i mnogu mi kazhuvale deka tokmu tuka mozhe da e problemcheto..
blagodaram

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Нешто ме буни.И знам дека ќе испаднам глуп ако прашам.На матичната пишува дека има сокет LGA 775 сокет и дека подржува дуалки и кор 2 дуо.А читав на нет дека и куадовите барале 775 сокет.А на матичната не пише дека подржува куадови.Па сега ме буни.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нешто ме буни.И знам дека ќе испаднам глуп ако прашам.На матичната пишува дека има сокет LGA 775 сокет и дека подржува дуалки и кор 2 дуо.А читав на нет дека и куадовите барале 775 сокет.А на матичната не пише дека подржува куадови.Па сега ме буни.
Која марка ти е матичната? Од кога ти е купена?

Ако е стара (пред да излезат Dual Core, Quad Core... процесорите) тогаш затоа не ги пишува, инаку и тие се 775.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Која марка ти е матичната? Од кога ти е купена?

Ако е стара (пред да излезат Dual Core, Quad Core... процесорите) тогаш затоа не ги пишува, инаку и тие се 775.
Имам гигабајт 945 гцм со 775 ЛГА ама не пише куад кор само кор 2 дуо пише дека подржува.

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
И да подржува c2q џабе ќе ти е има стар чипсет и нема да можеш да го искористиш максимално процесорот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам гигабајт 945 гцм со 775 ЛГА ама не пише куад кор само кор 2 дуо пише дека подржува.

Оди тука и најди точно како ти се вика матичната. Гледам подджуваат Core 2 Extreme што значи дека поддржуваат Core 2 Quad.

И да подржува c2q џабе ќе ти е има стар чипсет и нема да можеш да го искористиш максимално процесорот.

И ова, заборавив да ти допишам :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_List.aspx?VenderType=Intel&CPUType=socket+775#Intel 945GC

Најди го точниот модел на плочата, па во CPU Support List (од десна страна), ама изгледа не поддржува Core 2 Quad, а има еден модел кој не поддржува и многу модели од Core 2 Duo.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво....
Проблемов е следниот не ми работат предните џекови за слушалки и за микрофон, шо е работава ? Од програмот од звучната наместено е се како што треба ама овие пак не работат ? ДА не има откачено нешто унатре па ? или изместено нешто друго исчепкано ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво....
Проблемов е следниот не ми работат предните џекови за слушалки и за микрофон, шо е работава ? Од програмот од звучната наместено е се како што треба ама овие пак не работат ? ДА не има откачено нешто унатре па ? или изместено нешто друго исчепкано ?
Не ти се поврзани со матичната.

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Здраво...Проблемот со компјутерот е тоа штп кога ко уклучувам не појавува слика на монитор,а мониторот инаку работи на друг компјутер.Ако мозе некој нека помогне

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво...Проблемот со компјутерот е тоа штп кога ко уклучувам не појавува слика на монитор,а мониторот инаку работи на друг компјутер.Ако мозе некој нека помогне
Графичката ти е рокната/изместена.

Од кога ти прави вака?
Што си направил претходно?

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Го слушаш ли бип-от од биосот кога ќе го пуштиш компјутерот?

Kajgana Shop

На врв Bottom