Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
А да си го поправиш тој штекер (разлокан е и има лабав спој) или го замениш со нов! Четири штрафа имаш да отштрафиш и повторно да ги заштрафиш.
И не заебавај овде со прашања за домашната електрична инсталација.

more zs mu kaza neka mu tekne sam moze mislese nekoj mu frlil magii na stekot mozebi smetase deka treba da odi na bajacka ili da vika pop da mu cati na stekot od duhovi ili gavoli. bog da cuva stek svetka pa prasanje na kajgana zosto svetka. poz do site

za toj so tv vidi tamu kaj grafickata opciite sto se treba ili barem taka jas mislam ima opci za prilagoduvanje na nekoi PAL ili NTSC probuvaj na tie me mrzi da baram koj od tie dve ja podrzuvaa nasive televizori ili isto taka i kaj nekoi televizori ima takva opcija za podesuvanje na toa pa razgledaj okolu toa malku.

mi treba mala pomos pred nedela dena si smeniv pc.
novava graficka ima tv izlez i mi dadoa i edno kablece so eden zolt dzek e sega koga ja konektiram grafickata so tv neke da dade slika pomos any1

p.s grafickata e nVidia GeForce 9400GT.

Имаш слика од џекот или дај ознака, а има и неретки несогласувања поради неусогласеноста на уторите од графичката и телевизорот па ќе мора да комбинираш со жиците од кабелот и двата џека на краевите.

Ај овде да прашам нешто. Имам цд со драјвери на кое пишува Windows Vista 32-bit only, ме интересира дали има некакви шанси да работат на Windows XP или на Windows Vista 64-bit?

Ај овде да прашам нешто. Имам цд со драјвери на кое пишува Windows Vista 32-bit only, ме интересира дали има некакви шанси да работат на Windows XP или на Windows Vista 64-bit?
убаво пишува ВИСТА 32 БИТ ОНЛИ!

убаво пишува ВИСТА 32 БИТ ОНЛИ!

Абе пријателе знам, ама пуста надеж последна умира.
Ај уште нешто да прашам, Кога го уклучувам компјутерот, многу време е потребно да се стартува оперативниот систем, т.е. да се бутира (BOOT UP), Пред една недела не беше така, се беше нормално, а сега по 3-4 минути чекам додека да се стартува. Има ли решение освен формат?
оперативен систем Windows Vista Ultimate 32-bit.

Абе пријателе знам, ама пуста надеж последна умира.
Ај уште нешто да прашам, Кога го уклучувам компјутерот, многу време е потребно да се стартува оперативниот систем, т.е. да се бутира (BOOT UP), Пред една недела не беше така, се беше нормално, а сега по 3-4 минути чекам додека да се стартува. Има ли решение освен формат?
оперативен систем Windows Vista Ultimate 32-bit.
Можно е да имаш еден куп вируси значи и антивирус е опција но боље напраи вака... (ако е до вируси, ако не е барај друго чаре) значи ставаш антивирус и режаш се шо ти треба одкако ќе очистиш се со антивирусот и после тоа формат зашо може да оштетил доста ствари вирусот. Сеа значи ова е најсекојдневно шо може да ти се деси. Не веруем дека ти е спор РСто ради слаб процесор или малце рам зашо предтоа нормално идело се :)

Можно е да имаш еден куп вируси значи и антивирус е опција но боље напраи вака... (ако е до вируси, ако не е барај друго чаре) значи ставаш антивирус и режаш се шо ти треба одкако ќе очистиш се со антивирусот и после тоа формат зашо може да оштетил доста ствари вирусот. Сеа значи ова е најсекојдневно шо може да ти се деси. Не веруем дека ти е спор РСто ради слаб процесор или малце рам зашо предтоа нормално идело се :)

Пред тоа шибаше без проблем. Процесор: Core 2 Duo 1,86GHz. Ram: 2Gb.
А инаку го скенирав со Nod 32, но ништо не најде. ај ќе барам некое друго чаре.

Ако може некој да ми даде појаснување во врска со меморијата, која е таа virtual memory, physical memory, и останатите, кои се сите набројани, поконкретно во случајот, која е нивната улога. Не сум лаик да не знам што е RAM и слично, но сепак сите овие подкатегории малку ме збунија. Инаку се работи за мојот лаптоп. :wink:
screen01qx6.jpg

HP Pavilon dv6353ca PROBLEM

epa vaka imam HP Pavilon dv6353ca i nekogas pali nekogas ne. koga ne pali se uklucuva HDD, LED diodite, ventilatorite vrtat no samo displejot ne pali.

BIOS-ot e flesovan so najnovata verzija F3D

probano e:
-celosno praznenje (izvadena baterija i adapter i drzenje na Power button)
-bios factory reset
-hdd test(vo bios so e(FAILS(no ide device found))
-ivadena memorija i hdd(i taka nepali)

pali na 2-30 pati probvanje ednas i si raboti najnormalno ako zapali(cita hdd i se toa)

*izvinete za latinicava.

Совет... Откако ке запали, не го гасни, прати го на Stand by. Пробај дали ке сака така да се вклучи.

Ако несака, имаш проблеми со матичната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom