Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ок е биде работа...го вратив неколку часа назад... сега работи ама малку забавува...

Problem so kompjuterot

Zdravo, bi sakal da zamolam za pomos. Imeno, nesto ne e vo red so kompjuterot a sve zapocna vcera, koga gledjaki film na kompjuterot preku dvd rom, nesakajki so nogata go podudriv kukjisteto i najverojatno go stisnav dole kopceto za palenje na kompjuterot, pri sto samiot pocna da pravi shut down i se iskluci. Koga povtorno probav da go uklucam, ne mi go uklucuvase monitirot, flopyto lupa kako da vergla, a dvd-romot voopsto ne se uklucuva ili npak celo vreme trepka. Pri obidot da go isklucam so drzenje na kopceto dole, voopsto ne reagira se dodeka ne go isklucam direktno od steker. Dali e mozno da e do napojuvanjeto i ako ne e, do sto bi mozelo da bide? Blagodaram odnapred.

I jas se posomnevav na napojuvanjeto prvo, ali si vikam daj da prasam nekoj drug da ne znae, da ne akam 1 000 denari sea za novo napojuvanje i na kraj da ispadne drug problem hahaha :)

1000 ? :) не бе бате 350 денари е набавна за 450 w .... ке го најдеш за некој 400-500 денари

На работа имам 25 комада често ми се случува со напајањето проблеми .... пробај прво 2 мин без струја да е , исклучи го режачот од напојување и пробај дали ќе крева ако не тогаш ново ќе си земиш

hehe kade e 400-500 denari? :) Jas sekade kaj sho gi gledam ispod 900 denara nemas :) Inace probav i so isklucen dvd i so iskluceno flopyy, i isto e, duri i cela vecer go ostaiv da presedi i pak istoto go pokazuva :)

Не знам како одат цениве по дуќаните јас ти кажав по набавна колку иде :)

Земи си најдобро ќе ти е 450 w или повеќе и ќе немаш проблем во иднина ;)

Купувајте напојувања од 500 денари, па чудете се зошто цркаат брзо.

го доградив писиво со 1гб рамче, ддр1 на 400 мхз. толку поддржува мајчинава плоча. е сеа, иам вкупно 1,25 гб рам. се си е топ, ама на некои периоди, во времетраење од 1-2 минути ми се успорува ко да има 1мб рам. пример, минимизирам прозорец, и после за да го максимизирам, кликам и чекам 10-15 сек., потоа стискам старт копче исто време чекам, отварање мај компјутер, документс, опера/мозила... и во овој период не се употребливи. тиња.
се надевам ме укапиравте и дека ќе има нешто решение =) сенкс.

Направи еден мемтест чисто ради реда, а може и да пробаш да ја извадиш плочката од 256мб, да видиш како ќе ти оди само со 1гб.

Направи еден мемтест чисто ради реда, а може и да пробаш да ја извадиш плочката од 256мб, да видиш како ќе ти оди само со 1гб.
овај, како се прави?
Едит- симнав од гугле некојси memtest - тестер на рам, па ваљда на тоа мислеше. сеа ќе го пробам =)

На тоа мислев, треба прво да го режнеш на цд и после рестарт на ПЦ да наместиш во биос да ти подига од ЦД.И така тестирај и види што ќе ти покаже.

кога ќе го уклучам комп многу чудно ми брчи што може да биде?????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom