Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
eve prasanje i od mene, nekni rckav eden komjuter ustvari go cistev od prasina gi izvadiv grafickata itn. go povrzuvam se vklucuva se normalno i posle nekoe vreme monitorot crknuva se izgubi slikata a kompjuterot si raboti. mozno li e da e nesto neispravno vo kompjuteot, ustvari me interesira dali e mozno da ima nekoj spoj vnatre vo kukisteto pa da se rasipuva monitorot

Извади ја графичката и повторно ја стави. Најверојатно не си ја наместил добро.

kompjuteor si raboti go povrzav so drug monitor se e ok
ama kratko bese povrzuvanjeto, vazno slika imase, mi bese strav da ne e nesto do kompjuterot pa da crkni i ovoj monitor,

Исти се сегде т.е. имаш 2 вида на приклучоци. Али со секој купен монитор (или графичка), ти даваат конвертерче во случај да немаш еден од двата џекови.

Купи си монитор и не бери гајле. :helou:

купив цд xp sp 2 и седнав да го форматирам,и пак истата грешка значи не е до цд-то како што и мислев. дајте некој совет ...

или некој ако може да ми најде флопи за форматирање ке ми заврши работа.

Имам 2 256mb RAM 400Mhz, е сеа сакам да купам уште две 512Mb ама 600Mhz.
-Дали ќе се совпаѓаат рамовите на овој начин?

Би требало да се софпаднат, ама 512ката ке ти работи на 400MHz. (мислам оти така ке биде)

Незнам дали е за тука да пишам во ова тема,но ако може да ми каже некој принтер и скенер во едно дали се добри или имаат некои мани:nesum: па ако може дајте и некој на пример кој е добар ,да не избрзам да земам нешто...

Имам 2 256mb RAM 400Mhz, е сеа сакам да купам уште две 512Mb ама 600Mhz.
-Дали ќе се совпаѓаат рамовите на овој начин?

DDR на 600mhz нема да најдеш.Ако мислиш на DDR2 на 667mhz нема да е компатибилен со претходната меморија што ја имаш.А може и да си тој среќник да имаш DDR2 на 400mhz, ретко, ама можно е.

купив цд xp sp 2 и седнав да го форматирам,и пак истата грешка значи не е до цд-то како што и мислев. дајте некој совет ...

или некој ако може да ми најде флопи за форматирање ке ми заврши работа.

decko ili ti e zaeban hardot ili pak ramot ne ti cini.
do procesorot ne bi veruval ali mozno e. no mozno bi rekol 0.1 posto.

DDR на 600mhz нема да најдеш.Ако мислиш на DDR2 на 667mhz нема да е компатибилен со претходната меморија што ја имаш.А може и да си тој среќник да имаш DDR2 на 400mhz, ретко, ама можно е.
Па среќник сум, ако подразбираш среќник под лошо или добро а сепак мислам првово е. Значи треба да барам DDR2 од 400Mhz?

Па среќник сум, ако подразбираш среќник под лошо или добро а сепак мислам првово е. Значи треба да барам DDR2 од 400Mhz?
Грешка сум бил. Снимив Еверест и ми пишува ова

256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz ) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz ) Кој може да ми го објасни ова?

Исто така гледам ценовник од Анхоч и гледам негде пишува DDR, а негде SDRAM само, а кај мене на горенаведеното двете ги има и ме збуни тоа тотално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom