Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
нема проблем брале тука сме да си помогнеме :tv:

decki imam edno prasanje. treba da povrzam ured 3 vo 1 (printer, fax i skener), so telefonot. na telefonot isto taka mi e i adsl-ot. dali moze nekoj da mi dade tutorial, ili da mi obajsni kaj se povrzuva telefonot pritoa adls da si raboti kako so si raboti. znam deka tel. treba da odi vo uredot ama ne znam so se slucuva so adsl-ot. Inace uredot e Samsung scx-4521f ako toa vi meni nesto :)). molam za pomos.

неможам да го форматирам оваа грешка ми ја кажува што може да биде ?

a problem has been detected and windows has been shut down
to prevent domage to your computer.

if this is the first time you've
seen this stip error screen, restart your computer,if
this screen appears again, fikkiw these steps:

Check for uiruses on your computer.Remove any hewly
installed hard drives or hard drive controllers or
hard drive controllers,Check your hard drive to make
sure it is properly configured and terminated, Run CHKDSK
/F to check for hard drive corruption, and then restart

Your computer.

Technical Information:

*** STOP 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000

неможам да го форматирам оваа грешка ми ја кажува што може да биде ?

a problem has been detected and windows has been shut down
to prevent domage to your computer.

if this is the first time you've
seen this stip error screen, restart your computer,if
this screen appears again, fikkiw these steps:

Check for uiruses on your computer.Remove any hewly
installed hard drives or hard drive controllers or
hard drive controllers,Check your hard drive to make
sure it is properly configured and terminated, Run CHKDSK
/F to check for hard drive corruption
, and then restart

Your computer.

Technical Information:

*** STOP 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000

BSOD ( Blue Screen Of Death )
Имаш инсталирано некои нови драјвери/програми во скоро време ?
Нешто ти е зезнато, пробај го тоа chkdsk евентуално нешто дискот да не е проблемот

BSOD ( Blue Screen Of Death )
Имаш инсталирано некои нови драјвери/програми во скоро време ?
Нешто ти е зезнато, пробај го тоа chkdsk евентуално нешто дискот да не е проблемот
10 души прашав за ова и пола ми рекоа дека цд-то не ти чини,пола ми рекоа дека хард дискот ми е заебан па незнам на кого да верувам веќе,изгледа ке купам нов.

иначе по колку пари идат ? од 80 гб,160,250 гб ?

10 души прашав за ова и пола ми рекоа дека цд-то не ти чини,пола ми рекоа дека хард дискот ми е заебан па незнам на кого да верувам веќе,изгледа ке купам нов.

иначе по колку пари идат ? од 80 гб,160,250 гб ?

Абе види не е до цедето, штом ти се појавува плавиот екран и таа пораката значи нешто не е во ред од хардверски аспект. Нема никаква врска цедето со ова. Ако е изгребано или оштетено, тогаш цд/двд ромот нема да го чита или нема да се копираат фајловите и толку а не да се појавуваат некакви пораки...

Абе види не е до цедето, штом ти се појавува плавиот екран и таа пораката значи нешто не е во ред од хардверски аспект. Нема никаква врска цедето со ова. Ако е изгребано или оштетено, тогаш цд/двд ромот нема да го чита или нема да се копираат фајловите и толку а не да се појавуваат некакви пораки...
и јас мислам дека е до хардот,минатиот пат кога го форматирав тоа беше летоска и исто тогаш вака ми правеше ама некако го форматирав ама тогаш го форматирав со флопи,а сеа флопито ми е расипано и неможам да го форматирам.

и јас мислам дека е до хардот,минатиот пат кога го форматирав тоа беше летоска и исто тогаш вака ми правеше ама некако го форматирав ама тогаш го форматирав со флопи,а сеа флопито ми е расипано и неможам да го форматирам.

slusaj sea jas da ti kazam go formatiras taka. se instalira xp se e vo red taka? go vklucuvas raboti nekolku min i se pojavuva plav ekran so drn drn znaes sto e taka?
ako e taka ne se razocaruvaj za hd 101 % imas garancija od mene deka e do xp ne do cd nego do samiot xindows xp, sum go imal ovoj problem i za toa sum siguren deka e do cd, baraj drugo cd i svirkaj, samo da ne e nekoj na koj ti si mu go presnimal cd so xp. poz

Барам совет за најдобра конфигурација и тоа само за овие делови: Матична плоча (гигабајт). Процесор. Рам меморија и Напојување. Значи име на производот со сите карактеристика и отприлика цена на секој производ.

Барам совет за најдобра конфигурација и тоа само за овие делови: Матична плоча (гигабајт). Процесор. Рам меморија и Напојување. Значи име на производот со сите карактеристика и отприлика цена на секој производ.

e kakvo ti e ova prasanje idi tamu na www.anhoch.com
amc.com.mk baraj trazi ima se so sakas toa sto e poskapo e poubavo

Се важи Corei7?:)

Совет? Епа вака... Почекај месец дена... и:

CPU: Core i7 920 или 940 (Кој повеке ти одговаре тој го земи)

MB: ASUS Rampage 2 Extreme (по порачка, и моментално најдобрата матична)

RAM: 3 (1gbps) или 6 (2gbps) GB DDR3... И на матичната ке го ставиш во triple-channel.

HDD: Ке земаш два. Еден од 320GB за performance а другиот од 1TB за storage.

Monitor: Минимум 24", комотно за native поддржка на FullHD (1080p).

GPU: Незнам кога ке излева новата 48xx графичка од ATi, ама би требало да се задоволиш со 4870 X2. :)

SC: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series (околу 1xx долари би требало да е (по порачка)).

Друго... Logitech G15, Razer Lachesis, Logitech Z-5500...

Совет? Епа вака... Почекај месец дена... и:

CPU: Core i7 920 или 940 (Кој повеке ти одговаре тој го земи)

MB: ASUS Rampage 2 Extreme (по порачка, и моментално најдобрата матична)

RAM: 3 (1gbps) или 6 (2gbps) GB DDR3... И на матичната ке го ставиш во triple-channel.

HDD: Ке земаш два. Еден од 320GB за performance а другиот од 1TB за storage.

Monitor: Минимум 24", комотно за native поддржка на FullHD (1080p).

GPU: Незнам кога ке излева новата 48xx графичка од ATi, ама би требало да се задоволиш со 4870 X2. :)

SC: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series (околу 1xx долари би требало да е (по порачка)).

Друго... Logitech G15, Razer Lachesis, Logitech Z-5500...

хмммммм, 2000 ЕВРА ке стигнат за конфигурацијава????

Еми сакал ја најдобрата. Таа е најдобрата за цена=перформанси. Ако ја сака најдобрата не му бега многу поголема бројка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom