Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам камера која користи MiniDV касети. До сега материјалот го префрлав во компјутер со пинови (преку влез на тв картичка). Слушнав дека доколку го префрлам преку FireWire квалитетот на сликата би бил многу подобар. Вистина ли е тоа?

Имам камера која користи MiniDV касети. До сега материјалот го префрлав во компјутер со пинови (преку влез на тв картичка). Слушнав дека доколку го префрлам преку FireWire квалитетот на сликата би бил многу подобар. Вистина ли е тоа?

Да, преку firewire имаш далеку подобар квалитет на снимка но ќе ти треба некој програм какo Premier или Vegas за да извадиш тоа што имаш и да го конвертираш во кој што ти сакаш формат или можеш и да го оставиш во RAW формат али ќе ти зема многу простор.

хеј здраво , ако може помош за микрофонот. не можам да снимам од микрофонот,а проверив кај пријател , работи. кај мене не работи , ако сака некој помош. Видов не е штиклирано муте, проверив во Speech/Control Panel некои опции ,па пак не сака, Ај ако знае некој нешто повеке нека каже ве молам, Ми треба Итно:nesum:

хеј здраво , ако може помош за микрофонот. не можам да снимам од микрофонот,а проверив кај пријател , работи. кај мене не работи , ако сака некој помош. Видов не е штиклирано муте, проверив во Speech/Control Panel некои опции ,па пак не сака, Ај ако знае некој нешто повеке нека каже ве молам, Ми треба Итно:nesum:

Во Sound Options во контрол панел, оди во RECORDING и таму стиклирај го тоа SELECT кај што пишува Mic (Microphone). После ќе можеш да си се снимаш караоке :)

Ако може помош.Имам камера Sony DCR-HC46.Сакам да префрлам снимки на компјутер , ама не ми оди работава.Инсталирав цд то од камерата ,проблемот мислам дека лежи во тоа што кога сакам да почнам некоја операција , ми вика дека не може да идентификува дека е приклучена со усб .Кога ке влезам во „мој компјутер„ не ја гледам камерата , како на пример што се случува со приклучен мобилен на усб.

Не ти препорачувам материјалот да го префрлуваш преку УСБ. Малце фрејмови се овозможени со усб и ќе биде слаб квалитетот на видеото.

Земи си кабел со пинови (треба да имаш тв картица со влез, или tv in на графичката). После видеото ќе го префрлиш со некој програм како Nero Vision Express и сл.

Друга опција ти е преку Fire Wire.

Малце е глуп проблемов али се нервирам зошто не најдов никаде одговор :) Од вчера на MSN-от кога ќе отворам chat box во тоа статусот кај што пишува на пример Marko is away and may not reply буквите ми се бели и освен ако не повлечам со маус не можам да ги читам. Исто така ако контактот е offline се супер пишува но ако е се останато бели се буквите. Еве screenshot:

Инсталирав драјвер за веб камера неколку пати и исто толку пати го бришев (зошто се трудев да ја инсталирам ама не одеше :) ), сега повторно сакам да го избришам ама не можи, ...помош?

Инсталирав драјвер за веб камера неколку пати и исто толку пати го бришев (зошто се трудев да ја инсталирам ама не одеше :) ), сега повторно сакам да го избришам ама не можи, ...помош?

Пробај преку SAFE MOD :)

Имам MX 518 и почна да заебава левото копче. После тоа испи бокс а после боксот ги сменив тие тастерите од тркалцето за кликање со левиот клик, али пак исто - тркалцето (кога кликаш на него) работи а левиот клик не.
Моја претпоставка е дека таа плочата на која се залемени тие тастерчињата е сјебана. Да го носам у нико у сервис или?

Ако ти е под гаранција, носи го. Не сум расклопил глуфче до сеа. Мада МХ500-тката што ја имав 5 години не покажува знаци на рикнување, ме чуди ова од МХ518. Можда е фабрички фалично парче.

Не е под гаранција, од странство е. Али и јас го трескав до јаја. Ај у понеделник ќе си купам исто пак.

Иам едно проблемче...

Иам конфигурација:
Intel Celeron 2.4 Ghz
1 GB DDR RAM (400 MHz)
итн итн...меѓу кои компоненти ми се наоѓа и GeForce 6600 GT графичка на AGP слот со 128MB.

Скоро ја земав...и инсталирам игри дома...и почињаат проблеми.

Пример: Ја инсталирам BloodRayne 2, ја стартувам играта...оди до некој момент...и се појавува прозорче...со некој ERROR во кој ми го насочува фајлот nv4disp.dll или слично. Ај викам да не е до играта... ИНсталирам FlatOut 2, што претходно ја имам играно на GeForce 5500 FX, е сеа...ја стартам играта...имам звук...немам слика...По втор пат ја стартувам играта...ми се јавува плав екран...во кој пишуе дека има ERROR со истиот тој фајл...по некоја логика мислам дека е до драјверите...али пробав со доста различни драјвери...не бидува...дајте чаре? помош?

фала унапред дечки :)

nv4disp.dll јас го "дешифрирам" како nVidia 4 display... Со други зборови, имаш проблем со драјверите за графичката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom