Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Моја препорака е да идеш и со ова....
....а и да се одлучиш и со абит-от нема да згрешиш....

Од кај што ќе земам се мислам дека имаат само Abit а и + сега за сега сум презадоволен од нив зошто оваа сега матична што ја имам е ѕвер се има истрпено и нема гајле.
Него мене ми е само малце глупо што е PCI-X x16 портот а не е 2.0
Прави многу разлика тоа?

Од кај што ќе земам се мислам дека имаат само Abit а и + сега за сега сум презадоволен од нив зошто оваа сега матична што ја имам е ѕвер се има истрпено и нема гајле.
Него мене ми е само малце глупо што е PCI-X x16 портот а не е 2.0
Прави многу разлика тоа?

Матичната има Intel P35 chipset што значи дека поддржува PCI-E x16 1.1, што значи дека нема да имаш проблеми со графичката па дури ако таа е PCI-E x16 2.0, така да можеш да закачиш графичка по желба...:helou:

Точен ли е EVEREST-ов, лап-топот почна да ми фуче:vozbud: .

Attachments

• everest1.jpg
    everest1.jpg
    83,2 KB · Прегледи: 19
Матичната има Intel P35 chipset што значи дека поддржува PCI-E x16 1.1, што значи дека нема да имаш проблеми со графичката па дури ако таа е PCI-E x16 2.0, така да можеш да закачиш графичка по желба...:helou:

Да знам само што 2.0 има поголем проток на податоци од х16 па прашањето ми беше дали има многу разлика?

Да знам само што 2.0 има поголем проток на податоци од х16 па прашањето ми беше дали има многу разлика?

Pci-x 1.1 има ограничен проток на податоци. Pci-x 2.0 има дупло поголем проток на податоци од 1.1 и има поддршка за новата Pci-x 3.0 технологија која ќе има 2 пати побрз проток на податоци од Pci-x 2.0. Значи ако во иднина земеш графичка што има 3.0 и ја ставиш на слот кој поддржува 2.0 тогаш ќе си работи како 3.0. А ако истата ја ставиш на слот 1.1 ќе си биде како 1.1

Ама дали се осеќа многу тоа или ако си ептен фрик и ептен работиш со графика ќе го осетиш?

Ама дали се осеќа многу тоа или ако си ептен фрик и ептен работиш со графика ќе го осетиш?

Епа се што е дупло или повеќе од тоа, се осеќа :):):)

Ако толку ти е желба да имаш PCI-E x16 2.0 тогаш ќе мора да бираш друга плоча, имено со Intel P45 или Х38 .....
.... што мислам и дека е значително поскапа...
....PCIe 3.0 излага крај на 2009-2010 ....
....

Ако толку ти е желба да имаш PCI-E x16 2.0 тогаш ќе мора да бираш друга плоча, имено со Intel P45 или Х38 .....
....

Повеќето p35 плочи поддржуваат 2.0. А кога ќе искочи 3.0 ќе си функционира како што треба на 2.0 слот.

....

тууу, има време до тогаш бе,ке ја смениш,

Еве и подетално

"As we mentioned before, installing a PCI Express 1.x card in a PCI Express 2.0 compliant slot will result in PCI Express 1.x speeds. The same goes for installing a PCI Express 2.0 card in a PCI Express 1.x compliant slot. In every case, the system will operate at the lowest common speed with the understanding that all PCI-E 2.0 devices must be engineered with the ability to run at legacy PCI-E 1.x speeds.
Unfortunately, there have been some reports of new PCI-E 2.0 graphics cards refusing to POST (Power On Self-Test) in motherboards containing chipsets without PCI Express 2.0 support. We can assure you this is not by design as the PCI-SIG PCI Express 2.0 Specification is very clear on the issue - PCI Express 2.0 is backward-compatible with PCI Express 1.x in every case. With this in mind, and knowing that some PCI Express 1.x motherboards have no problems running the new graphics cards while others do, we have no choice but to blame the board in the case of no video. Unfortunately, this makes it difficult to determine if problems await during the upgrade process; you must first consult with others that use the same video card/motherboard combination. Thankfully the cases of incompatibility seem to be few and far between."

Повеќето p35 плочи поддржуваат 2.0. А кога ќе искочи 3.0 ќе си функционира како што треба на 2.0 слот.

Значи дечкото прашува за Abit ip35p, којашто плоча има p35 чипсет произведен од интел....
....од фабрика му кажале на овој чипсет ти ќе подржуваш PCI Express 1.1, или види ТУКА ....

Немаа на лагер некоја со 2.0 и не ми се чекаше па им реков да ја стават таа, а и онака мојата графичка е 1.1 а и после кога ќе земам нова графичка нема да има потреба од 2.0 така да не се замарам многу сега за сега. После кога ќе поевтинат ддр3 ќе ја сменам матичната за некоја нова. Фала на сите што помагаа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom