Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи: Ако ATI vs NVIDIA резултатот СЕКОГАШ e ATI < NVIDIA, значи CROSSFIRE < SLI
Иначе да, конкурент е.... али тапа конкурент![]()
Crossfire е далеку понапредна, поквалитетна и поскалабилна технологија од SLI. А тоа кој пар на графички е појак, секогаш зависи од драјверите, пошто тие се најважни за crossfire/SLI.
Отишол мониторот,за жал.
Можеш да го однесеш во сервис,и да пробаат секакви перверзии на него,но за 21 инч CRT,подобро земи си за 100 евра нов.
И не е до графичката,ниту драјверите,ниту звучките...
Му дошло време![]()
И кај мене е вака и кај полно луѓе што ги знам и сите имаме две заеднички работи (освен проблемот), сите имаме DVI излез од графичките а VGA влез во мониторите и се поврзуваме со DVI to VGA convertor и со VGA кабел и сите имаме NVidia графички. Така да претпоставувам дека е до тоа...
Може и тоа да е ...... ама може и не....
Ако второто...
Правец Video Data,ако поправката е помала од 1600ден ти го прават без да те прашаат....
....ако не ќе ти се јават дали да го прават.....
Пробував магии и финти, испадна дека е до HDMI to VGA конвертерот.
Го приклучив мониторот со компјутер кој има FX 5200 и директно во VGA излезот, без никаков конвертер, сликата е стакло. После го правам истото ама со конвертер на 8800GT, и се појавува тоа глупото, ко да е развлечена бојата.
P.S. Маc)), не ме плаши бе, го земав мониторот пред 2 недели, уште нема километража напукано![]()
го земав мониторот пред 2 недели, уште нема километража напукано![]()
.....на старо, ново, од каде.....што пари....нормално ако не е тајна...:wink:
Земав слушалки и ги приклучувам по следниот редослед mic->микрофон, line in->слушалки , line out->звучки, и не ми работат слушалките кога ќе ги ставам во line out работат. Знам дека треба по овој редослед да идат некој ако има совет што може да биде
да напоменат П3 имам само овие 3 приклучоци се
21" Fujitsu Siemens CRT од PREMIUM, се наоѓа зад трговскиот Буњаковец во Скопје, одма до паркингот, една мала убутана продавница.
Цена 4500 ден.
На ново, пред 6-7 год. може![]()
You fool,што не кажа дека бараш,имав у сервис 2-3 Sony 21ови,и тоа Trinitron E Professional серија...
Ако уште се таму
Јас ист имам Сонивец,опасни се
Него,среди ли тоа проблемот,можда адаптерот ти е некој чкарт...
абе порано вака приклучував слушали ми работеа али нема врска ќе си ги уклучувам на звучките има излез за слушалкиСамото ти кажува Line IN и Line OUT. Нема логика да приклучуваш слушалки на Line IN. Line IN ти е за друга работа и е влез на аудио сигнал, додека Audio OUT е излез на аудио сигнал и на него се приклучуваат звучници/слушалки. На некои звучни картички има посебен приклучок за слушалки али ти немаш.
абе порано вака приклучував слушали ми работеа
Slusajte vaka.Imam processor Celeron D 3.2GHz Cedar Mill od 65nm tehnologija i maksimalna dozvolena temperatura mu e 69.2 celziusovi stepeni.E sea obicno igram nekoja igrica i pocnuva da mi secka.Edno vreme pocnav da go gasam na saat vreme koa ke pocne da mi prai taka.I svativ deka temperaturata mu e visoka.Moze li da mi preporacate nekoj program za ladenje kako cpuice ili treba nov cooler da stavam.Patem grafickata mi e ASUS P5GPL-X SE i vo fresh diagnose ne saka da pokazuva temperatura poso ne ja poddrzuval taa maticna.Vidov deka vo bios-ot mi e 77 celziusovi stepeni pa zatoa help!
P.S. FALA ZA LINUXOT