Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ја имам следнава конфигурација

HP nx8220
Centrino M 1.7GHz (2MB L2)
1GB DDR2 @ 533 Mhz
ATI Mobility Radeon X600 - 64MB
40GB HDD @ 5400 RPM

Е сега проблемот е, т.е. незнам ни дали е проблем, но кога играм игри, долниот дел од лаптопот се толку многу вжештува што е невозможно да ја задржиш раката на пластиката повеќе од 2 - 3 секунди. Правев читања на температурата со некое софтверче и добив дека температурата на процесорот е ~ 84C.

Дали е ова проблем или нормално?

Ја имам следнава конфигурација

HP nx8220
Centrino M 1.7GHz (2MB L2)
1GB DDR2 @ 533 Mhz
ATI Mobility Radeon X600 - 64MB
40GB HDD @ 5400 RPM

Е сега проблемот е, т.е. незнам ни дали е проблем, но кога играм игри, долниот дел од лаптопот се толку многу вжештува што е невозможно да ја задржиш раката на пластиката повеќе од 2 - 3 секунди. Правев читања на температурата со некое софтверче и добив дека температурата на процесорот е ~ 84C.

Дали е ова проблем или нормално?

Aко е до толку жешко за да неможеш да го чепнеш лаптопот, не ќе е на арно. На која/кои игри ти се загрева толку многу? Провери пред да играш, дали во позадина имаш некои работи што го користат многу процесорот.

И не би било лошо да си купиш кулер за лаптопот, цело постоље е, зафаќа простор колку цел лаптоп од прилика, ама вреди :)

Вака нешто би изгледало тоа:
NK-280-unit.JPG

Каква програма бре? Ова ти е хардверски проблем!
Ако не ти е отворено куќиштето, ОДМА отварај го и работи го така (ако немаш веќе гаранција). Или земи си кулер стави на куќиштето, исчисти ја матичната и посебно делот кај процесорот заедно со кулерот. Смени ја термалната паста и купи си нов кулер за процесорот :)
Kaj mozam da najdam takvi raboti i lesno li se montira?Ako znaes Korun otvori nova tema ili pisi na pp.A za cooler u anhoch da si prasam so odgovara na cpu-to, takaaa:nesvest:?

Kaj mozam da najdam takvi raboti i lesno li se montira?Ako znaes Korun otvori nova tema ili pisi na pp.A za cooler u anhoch da si prasam so odgovara na cpu-to, takaaa:nesvest:?

Ќе си кажеш што процесор имаш и глеј да земеш кулер со што поголем разладен дел (тие алуминиумските решетки) и исто толкав вентилатор.

Еве разгледај ги овие за да се снајдеш полесно:
Кулер 1
Кулер 2
Кулер 3

(башка евтини се :))

Fala Korun ke vidam.Samo ne svakam znaes imav i eden laptop Gericom tatko mi mi go kupi i toj go srediv se nekakvi unikatni masini kupuva tatko mi.Go srediv toj nekoj si cip za prenesuvanje na slika do monitorot i toj go nemaa ovde a ovaa maticnata niedna programa ne moze da gi cita senzorite za temperatura i taka.ako znaes nekoj program kazi, ama za Asus P5GPL-X SE.Fala use ednas

Помош!
Зошто кога одам Десен клик на My Computer ми се појавува ова?
Чаре?:salut: KORUN????:):):)

Помош!
Зошто кога одам Десен клик на My Computer ми се појавува ова?
Чаре?:salut: KORUN????:):):)

Си имал некој вирус или тројанче, па си го избришал, па ти напраил фрки. Пробај реинсталирај го windowsot, би требало да се попраи

Си имал некој вирус или тројанче, па си го избришал, па ти напраил фрки. Пробај реинсталирај го windowsot, би требало да се попраи

Da imav mnogu virusi i spyware ama gi iscistiv a mozno i od niv da e problemot. A mislis format da mu pravam....?
Nemoze od nekade da go slegnam ovoj fajl i da go stavam tamu kaj sto treba?
:pos2::pos2:

еј на лап топот виндоусот ми е на германски, да не знае некој како да го направам англиски или треба од ново да се инсталира

Da imav mnogu virusi i spyware ama gi iscistiv a mozno i od niv da e problemot. A mislis format da mu pravam....?
Nemoze od nekade da go slegnam ovoj fajl i da go stavam tamu kaj sto treba?
:pos2::pos2:

Никаде не спомнав формат, туку реинстал на windows.

еј на лап топот виндоусот ми е на германски, да не знае некој како да го направам англиски или треба од ново да се инсталира

Колку што знам, треба на ново цела инсталација да направиш.

Patem grafickata mi e ASUS P5GPL-X SE

Каква програма бре? Ова ти е хардверски проблем!
Ако не ти е отворено куќиштето, ОДМА отварај го и работи го така (ако немаш веќе гаранција). Или земи си кулер стави на куќиштето, исчисти ја матичната и посебно делот кај процесорот заедно со кулерот. Смени ја термалната паста и купи си нов кулер за процесорот :)

Немој другпат да му даваш ваков совет на обичен корисник, само ке го збуниш повеќе. Нека го однесе на сервис и сл.

Немој другпат да му даваш ваков совет на обичен корисник, само ке го збуниш повеќе. Нека го однесе на сервис и сл.

Абе нека се учат луѓето :)

Aко е до толку жешко за да неможеш да го чепнеш лаптопот, не ќе е на арно. На која/кои игри ти се загрева толку многу? Провери пред да играш, дали во позадина имаш некои работи што го користат многу процесорот.

И не би било лошо да си купиш кулер за лаптопот, цело постоље е, зафаќа простор колку цел лаптоп од прилика, ама вреди :)

Вака нешто би изгледало тоа:
NK-280-unit.JPG

Dali se prodavaat vakvi kuleri za laptop vo MK?? cena?? thnx

Ги има сегде околу 1000 денара се ама тешко кога ќе ги начекаш. Со резервација мора да ги зимаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom