Да не претеруваме сега. Дали сеуште добро те служи тој монитор?
Замисли татко ти ти вика “Добро, може нов монитор, ама 2 месеца нема пари за излегување!“, и сега?
Neam komentar!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не претеруваме сега. Дали сеуште добро те служи тој монитор?
Замисли татко ти ти вика “Добро, може нов монитор, ама 2 месеца нема пари за излегување!“, и сега?
Како мислиш со која графичка е блиску у перформанси??????????
Неможеш да споредиш графичка со матична
Инаку најди ја оваа матична ако веќе планираш да зимаш, до кај 5000 ден. е ама вреди!
gega напиша:Tesko deka ke gi probies enkripciite pod windows, imase eden program so rabotese pod linux i go razbivase wep-ot ama trebase da raboti podolgo vreme dodeka....
A so Pavilion zema i kolku kamen?
iksi_str напиша:Ок нема везе тоа можда јас грешка сум разбрал пошто ми имаат кажано дека Core2Duo е подобар од Core Duo ама нема везе тоа заеби..
Земав денеска лап топ HP Pavilion и презадовол сум сега за сега ама уште е рано да кажам пошто 3-4 часа е уште така да го испитувам сега.:pos2::pos2:
Сакам малце помош, Wireless-от работи подесено е се ама кога ке најде некоја мрежа/конекција повеќето се со WEP/WAP клучеви, но и тие што немаат кодеви кога ке се конектира цело време излегува Limited or no Connectivity или Acquiring Network Adress. Знаете што е проблемот? Слегнав некој програми за кои пишува дека можат да пробијат WEP/WAP кодови ама нешто не ми отвараат сите плус тоа не сакам уште првиот ден да разебам нешто, али ако нема друго решение кажете некоја добра програма што може да пробива кодови и ако воопшто постои таква...:pos2::pos2:
Ај ве молам помагајте фала однапред.![]()
Problemot e sto cim taka ti pokazuva najverojatno treba da se konketiras manuelno so user i pass na konekcijata na koja surfaat clenovite na mrezata ili toa znaci deka treba da imas fiksna ip adresa. Probaj vo Run pisi ping 192.168.1.1 ili 0.1 ako ti pokaze ping stavi ip adresa 192.168.1.35 (odnosno 0.35 zavisi od koja ip adresa kje ti vrati ping) ili ne mora da e 35 ali gledaj nekoja glupa brojka i da e nad 10 za da ne ispadne 2 ip adresi vo ista mreza i da nastane konflikt. Isto kje namestis gateway i dns 192.168.1.1 (0.1 ili koj i da e ip adresa na routerot). A isto taka moze i imaat staveno nekoja zastita...
Не бива и вака...Имам кабелски интернет и дали ќе може да земам Wireless рутер да го поврзам на модемот од кабелскиот и од него да црпам? Ако може да го направам тоа поарно одколку да се малтретирам тука 2 дена како да фатам мрежа:pos2: BTW Братучетка ми има ADSL и имат ставено wireless рутер и 3 компјутери го црпат тој интернет и сето тоа им е направено од Македонски Телекомуникации...![]()
Jas neznam so si se macel dva dena.Mislev deka sakas da drpas tug internet :nenene:
Ako imas adsl ili kabelski internet samo zemi wireless router i ke go pokries cel stan, kuka, dukan i slicno i plus i drugi 4 pc-a mozes da gii vrzes vo mreza i sekoj nezavisno da si raboti. Ruterot okolu 2550 den
бев со братчет ми у Анхоч,сака да купват нов процесор, и се двоуми сега помеѓу
CPU CORE 2 DUO 3.0GHz LGA775 6MB 1333MHz 9680денари
иCPU CORE 2 QUAD 2.4 LGA775 2X4MB 1066MHz 10915денари
ја му викам CORE 2 QUAD,вие???
Јас би го купил дуото, односно Е8400. Се клока ко лудо и грее многу помалце. Реално гледано, нема потреба од квад освен ако не правиш видео енкодинг и слични срања. Затоа што дур да ми дојде мене редот да го заменам Е8400, ке стигне на ред Nehalem (за нова година 2009). Е тогаш ке биде крајно весело.
Значи моја препорака - C2D E8400 3.0ghz 6MB L2 1333fsb
Se zaebal............definitivno.тој и го купи, зашто??затоа што он НЕМА никогаш да ги оптерети сите јадра до 50%(на C2Q),никогаш, друго виде 3.0 а quad-от 2.4, виде 1333мхз, и си го зема C2D E8400 3.0ghz,