Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
poveke me zanimase za soevet soodnos plocata procesorot...hardver ne mi e bash jaka strana...ali 8 mb kesh bi trebalo da si go pravat svoeto...

a i da vi kazam sega totalno me budant ....taktovive frekfenciive na novive procesori ...treba da se educiram malce ;) vika 2.4

prvo se mislev kako neso so amd 6000 da idam.....kako dolgogodisen amd jubitel :)
aj vie kako bi igrale ...za 400 eura...ploca.procesor.ram..graficka

KaKtus напиша:
prvo se mislev kako neso so amd 6000 da idam.....kako dolgogodisen amd jubitel :)
aj vie kako bi igrale ...za 400 eura...ploca.procesor.ram..graficka

Земи 2 по 2 GB рам на 800 Mhz.
Графичка 8800 GT или 8800 GTS (ако СТВАРНО работиш со графика) или нешто појако
Core 2 Duo ти е повеќе од доволно, освен ако не влагаш у CIA со Core2Quad.

Podobro zemi nesto malce poslab procesor a zemi pojaka graficka odkolku da zemes samo epten jak procesor i grafickata da te koci. Cim kje rabotis so video montaza i grafika spored toa sto imam citano Intel treba pobrzo da ti renderiraat. Ako ne rabotis nesto golemi proekti ili ako ne e nesto mnogu seriozno mozes da odis i na AMD opcija koga kje ti ispadne poevtina varijanta. Za ram bi ti preporacal 3 giga (mozes i povekje ako imas dovolno pari). Graficka vidi zemi nesto po asalno zosto dzhabe ti e epten brz procesor bez jaka graficka, te. kje te koci grafickata (se zavisno od toa kolku seriozno kje rabotis). Samo sto za 400 eura maticna procesor i graficka tesko deka kje mozes bas da ides so Intel i + i da ne odis so Intel pak nema da imas mnogu da investiras. Kje ti dojde odprilika maticna ploca 80 eura, procesor (kakov sto sakas Intel Quad) 200 eura, graficka 200 eura, ram 60 eura, kukjiste, napojuvanje + najmalce 30-40 eura.

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Чим вака ти прави, или смени си го рамот, или па извади го стариот, исчисти го рамот и слотовите, па врати го пак. Ако не, нов рам, не е до матичната...

Абе зависи од матичната, кај мене е аbit еве што значи ако не свирне.

No beep at all - this means your motherboard is dead, either due to a defective or underpowered power supply, poorly seated CPU or RAM, or a dead-on-arrival board.

Еднаш во еден сервис ми рекоа дека има некој проблем со матичната, ама можно е и да е рамот како што викаш. Сега пак поминува POST-от па нема да се замарам, многу ретко и го користам сега PII-ката. Кога ќе ми затреба ќе го чистам ќе го менувам.

Инаку за тој погоре со таквиот проблем најдобро прво да дознае дали му поминува POST-от (најчесто е едно свиркање), па ако поминува тогаш веројатно е проблем со мониторот или графичката.

Мониторот не ми е стар, нема ни 6 месеца откако е купен, може да е до куќиштето внатре, го немам чистено од прашина одамна. Ми стана чудно зашто некогаш нормално ми се пушта а некогаш треба неколку пати да го ресетирам за да ми се пушти

Мониторот не ми е стар, нема ни 6 месеца откако е купен, може да е до куќиштето внатре, го немам чистено од прашина одамна. Ми стана чудно зашто некогаш нормално ми се пушта а некогаш треба неколку пати да го ресетирам за да ми се пушти

Пробај стави го во другиот слот за монитор што е на графичката, би требало да имаш 2. Или земи друг монитор најди (пробај и со стариот ако го имаш) приклучи го па види што ќе биде.

Пробувај некои вакви работи.

Или некогаш кога ќе ти се уклучи, избриши ги драјверите на графичката, па пробај пак така дали ќе ти прави, без драјвери.

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Околу 2000 ден. (+/- 200 ден.) за DDR2.

DDR1 се поскапи...
Не се толку поефтини се околу 1300 мош и помаку(за ддр2)

Татко ми на работа има еден постар компјутер и неодамна му се “собра“ екранот, т.е сликата не е прикажана на цел екран туку смалена и горе и долу има празен црн простор. Дали ова може да се реши преку некоја програма? Копчињата на мониторот не реагираат кога ги притиска:pos:

Татко ми на работа има еден постар компјутер и неодамна му се “собра“ екранот, т.е сликата не е прикажана на цел екран туку смалена и горе и долу има празен црн простор. Дали ова може да се реши преку некоја програма? Копчињата на мониторот не реагираат кога ги притиска:pos:

Собрана е сликата, или фали дел од сликата?

Епа на електричар да си ги опраиш копчињата, или уште подобро, НОВ МОНИТОР!

Нема програма, тоа е хардверски проблем, до мониторот е...

Собрана е сликата, или фали дел од сликата?

Епа на електричар да си ги опраиш копчињата, или уште подобро, НОВ МОНИТОР!

Нема програма, тоа е хардверски проблем, до мониторот е...

Собрана е. Викаш нема таква програма... Добро, фала!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom