Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ве молам за мислење за овој процесор(за општа употреба)
Athlon II Virgo X4 750K (PIB) (3400MHz,4MB total L2 cache-1MB per core, Wattage 100W, cooling fan, unlocked) :unsure:

Зашто сакаш да земеш FM2 процесор кој не содржи GPU ? Ако ти е за секојдневна работа ( facebook/филмови/по некоја незахтевна игра и сл. ) тогаш поарно земи некој процесор/APU со GPU наместо да го земеш овој па да докупуваш графичка картица.
Кажи за што ти е наменет компјутерот ( најкористени програми ), дали више имаш купено плоча или не и колку планираш да потрошиш ако сакаш да добиеш некој поконкретен одговор.

Пошто стварно слабо се разбирам,може ли да се купи добар монитор до 6000 денари?

Значи вака. На лапотопот одоздола пишува дека треба полнач 19V, 6,3A значи 120W.
Дали е во ред ако користам 90W полнач бидејќи по продавнициве тешко се наоѓа 120 W?
Инаку ова програм;ево шо покажува разни работи скоро никогаш досега не покажало дека троши повеќе од 50W.

Значи вака. На лапотопот одоздола пишува дека треба полнач 19V, 6,3A значи 120W.
Дали е во ред ако користам 90W полнач бидејќи по продавнициве тешко се наоѓа 120 W?
Инаку ова програм;ево шо покажува разни работи скоро никогаш досега не покажало дека троши повеќе од 50W.

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=384&pid=32163

Нема врска номиналната моќност. Ако е прецизирано дека е за тој тип на лаптоп користи било каков полнач.
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 07:28 ---
Никако, повеќето батерии се оптимизирани за тесен опсег на напон и јачина, користи оригинален полнач.

Дечки можете ли да ми кажете која е разлика од
Asus Geforce GT 610 1 gb silent и обична верзија т.с со кулер.
Фала многу.

Добро, откако ми се заеба матичната на лаптопот и ја поправив искочи дека и графичкиот чипсет ми е заебан и сега кога го палам компјутерот од време на време ми се блокира компјутерот и или ми се дешава blue screen of death или продолжува да ми работи со што ми пишува(video driver has stopped working and has successfully recovered), се ќе беше во ред ако не ми правеше blue screen of death редовно на сите игри освен football manager.. Чаре?

Вака сега.. имам проблем со лаптопот многу ми загрева , температура на графичка оди до 68 степени , а на процесор до 66-67 , го чистев завчера и го отворив кај процесорот бидејќи загреваше многу и пред тоа видов немаше паста и го избришав кај што имаше малце и му ставив нова ама одма го затворив и го пуштив да работи е сега прашање ми е дали треба прво да оставам да се исуши или нема врска , пак истото е загрева како и претходно кога немаше паста...

Продава ли некој плочка за хард-диск WD Caviar blue 500gb
WD5000AAKS 16mb Cache .
Значи изгорена ми е зелената плочка или PCB, ако има некој да му се наоѓа нека пише..
IMG_20130616_153436_0.jpg
IMG_20130616_153450_0.jpg

Како да го зголемам фонтот на преводот кога гледам филм на Тв преку усб ? од менито на тв-то го правам ларге али пак е некако мал фонтот има начин да се направи поголем?

Kolegi,vaka znaci,imam edna maticna ploca EPOX EP-4PLA3I,i koga ke ja pustam plocata ona pali ama posle 3-4 sekundi se gasi,znaci imam probano i so i bez delovi,site delovi sto gi stavam se ispravni kako i napojuvanjeto,nemozam da svatam sto bi mozelo da bide,nedela dena tupam mozok sto da pravam,inace koga ke zapali maticnata za tie 3-4 sekundi procesorot zagreva sto znaci deka maticnata go napojuva prrocesorot,a isto taka koga ke go izvadam ramot si titka maticnata za ram i pak se gasi :S spored vas sto bi mozelo da bide...valjda ne e chipset posto si titka koga e bez ram memorija...

eeee go najdov problemot a toa e spoj so jumperot za palenje na kom (pow sw)...koga ke dopiram na + celo vreme (bez masa da dopiram) kompjuterot pali ama posle pak gasi...kako mozam da go popravam defektov?

каде да најдам каблина за да го поврзам galaxy tab 2 P5100 со телевизорот? дали продава некој или знае од кај можам да купам?

иам 1 гига рам на компјутерот,ама виндос 7 знам дека е малку тоа но сепак работи, но проблемот е што ми пишува дека користи само 800 мб од рамот а не цел,што би можело да биде проблем некој ако знае да ми каже

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom