Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Имам проблем.Истурив на лаптопот чај и нормално реагирав колку што можев побрзо али касно беше за некој работи па затоа сега тука барам помош.Чајот се истури баш на скролот кај маусот кај тоа десниот клик денес изгледа бидејќи се исушил шеќерот и гледам за среќа се стиска функционира на допик али го има тој ефект кога стискам како да се лепи на нешто од доле нормално од шеќерот.Истотака и копчињата десно од spacebarot како alt ctrl и едното меѓунив кога ги стискам надоле идат тешко.Дали е голема процедурата и дали можам да ја исчистам тастатурата од доле.Иначе лаптопот е асус А53Е.
Ваков проблем се решава само со демонтирање на тастатура и копчиња и се потопуваат во алкохол. Малце е зезната оваа процедура. Знам сервис позади универзална што ги работи овие работи пп ако ти треба инфо.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Ваков проблем се решава само со демонтирање на тастатура и копчиња и се потопуваат во алкохол. Малце е зезната оваа процедура. Знам сервис позади универзална што ги работи овие работи пп ако ти треба инфо.
Аха а дали се губи гаранција од каде што е земен компјутерот ако се направи оваа процедура.Зошто сеуште имам гаранција и да не испадне едно да направам а друго да изгубам.Прати ми по пп повеќе инфо за местото.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Дали има негде во Македонија CISS системи за HP принтери?
Гледам по странски интернет страни има.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Имам ати 4730 хд графичка и ставив драјвери кога ја купив, завчера ставив најнови драјвери, еднаш само успеав со duplicate displays да добијам 1680х1050 на лцд и плазма, чепнав уште нешто и никако повеќе не можам истата да ја добијам. На лцд е 1680х1050, на плазмата приклучена со DVI-HDMI е пример 1400х1050, тоест има лево и десно црни рамки. Горе и долу е целосна 1050. Решение? Порано имав нвидиа и си имав иста резолуција и на лцд и на плазма.

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Имам ати 4730 хд графичка и ставив драјвери кога ја купив, завчера ставив најнови драјвери, еднаш само успеав со duplicate displays да добијам 1680х1050 на лцд и плазма, чепнав уште нешто и никако повеќе не можам истата да ја добијам. На лцд е 1680х1050, на плазмата приклучена со DVI-HDMI е пример 1400х1050, тоест има лево и десно црни рамки. Горе и долу е целосна 1050. Решение? Порано имав нвидиа и си имав иста резолуција и на лцд и на плазма.
Одчепни го тоа нешто и ќе ја добиеш резолуцијата :D

Бидејќи незнам што е тоа што си го чепнал види тука можеби ќе се присетиш нешто:
http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/ATI_Eyefinity_Setup.pdf

Или евентуално uninstall на драјверите, па install на истите - и без чепкање дека не му е местото:D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Подеси таму кај Underscan/Overscan. Во Каталист, една од тие опциите одбери и ќе ти се појави лизгач. Ништо страшно. Мислам дека беше Scaling Options.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Подеси таму кај Underscan/Overscan. Во Каталист, една од тие опциите одбери и ќе ти се појави лизгач. Ништо страшно. Мислам дека беше Scaling Options.
Знам дека треба повеќе работи да имам во контрол панел за каталист и ати, ама јас ништо немам:

Каде да ги најдам тие опции што ги кажа? Чекор по чекор.:D
Во листата кај што бришеме програми, имам само:
AMD Catalyst Install Manager
би требало да има уште работи, знам за нвидиа имаше еден куп.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Чекор по чекор.
Не бе во Контрол панел.

На десктоп со десен клик, најгорната опција треба да ти е Catalyst Control Center. Кликаш на неа, ти се отвора апликација, со менија од левата страна. Како кликаш на нив, десно од истите ти се појавуваат дополнителни опции. Меѓу тие на лева страна, треба да има My Digital Flat Panels, и лизгач. Оди скроз во десно, на целосно Overscan.

Немам ATI картичка во моментот, ова вака на памет. Еве најдов и слика.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
За тоа знам и очекував дека треба таму, но што е финта што имам само 3 опции од страна:

Мислам дека го најдов решението на јутуб, треба да ги избришам драјвери и од контрол панел и од device manager, со ссleaner ги избришам сите регистри за ати. Па тек тогаш да ги инсталирам сите овие опции, порано ни при инсталација не добивав голем список на тоа што ќе се инсталира. Фала.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Одеднаш од никаде ми се појави проблем со латопот. Имам Acer 5720zg, на него имам инсталирано win7 32 bit, не сум чепкал ништо само го исклучив, го уклучувам сега се подига виндоусот т.е го поминува оној екранот „welcome“ и таман кога треба да ми ја појави работната позадина со иконките тогаш ми дава ми појавува слика во една боја и стрелката од маусот која функционира ама проблем е ова другово... Што може да е проблемов?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Одеднаш од никаде ми се појави проблем со латопот. Имам Acer 5720zg, на него имам инсталирано win7 32 bit, не сум чепкал ништо само го исклучив, го уклучувам сега се подига виндоусот т.е го поминува оној екранот „welcome“ и таман кога треба да ми ја појави работната позадина со иконките тогаш ми дава ми појавува слика во една боја и стрелката од маусот која функционира ама проблем е ова другово... Што може да е проблемов?
Кое друго? Немаш икони? Немаш ништо? Ти само кажа дека ти се појавила слика во една боја, а не што ти е проблемот.

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Ај поопширно објасни или пробај last known good configuration или System restore

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Пиши спецификација на лаптопот да знаеме што има во него...
welcome screen-от кога ти го појави беше најнормален со најнормални бои или имаше чудни бои?
Пушти screenshot да видиме што покажува работната површина...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Кое друго? Немаш икони? Немаш ништо? Ти само кажа дека ти се појавила слика во една боја, а не што ти е проблемот.
епа тоа е проблемот што не се појавуваат иконите, стои само светло сина слика и толку е.. а стрелката од маусот може да ја мрдам...
Ај поопширно објасни или пробај last known good configuration или System restore
пробав со last known good, не сакаше .. па да пробам со system restore..

Пиши спецификација на лаптопот да знаеме што има во него...
welcome screen-от кога ти го појави беше најнормален со најнормални бои или имаше чудни бои?
Пушти screenshot да видиме што покажува работната површина...
со најнормални бои е, се работи за acer 5720zg со intel dualcore T2370, 2gb ddr2 ram, nvidia geforce 8400m GS...
eве подолу слика:

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
епа тоа е проблемот што не се појавуваат иконите, стои само светло сина слика и толку е.. а стрелката од маусот може да ја мрдам...

пробав со last known good, не сакаше .. па да пробам со system restore..

со најнормални бои е, се работи за acer 5720zg со intel dualcore T2370, 2gb ddr2 ram, nvidia geforce 8400m GS...
eве подолу слика:
Ако случајно имаш мрежен кабел приклучено, извади го.
Од кога ти го прави ова и што си променил пред да ти се случи ова?
Проба ли преку Safe Mode?

Kajgana Shop

На врв Bottom