Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Мојата нервоза ја истурив денеска врз куќиштето. Мавнав со бокс и копчето за пуштање на компјутер не реагира. Најпрвин не помислив дека треба да го исклучам компјутерот.. ама сега ми текна дека треба! Чаре некое, да го отворам некако да го напрам, ми се чини го изместив нешто, копчево е вдлабнато малце навнатре..

Мојата нервоза ја истурив денеска врз куќиштето. Мавнав со бокс и копчето за пуштање на компјутер не реагира. Најпрвин не помислив дека треба да го исклучам компјутерот.. ама сега ми текна дека треба! Чаре некое, да го отворам некако да го напрам, ми се чини го изместив нешто, копчево е вдлабнато малце навнатре..

Done!

Никој не помогна, па јас решив на малце мојава напијана состтојба да го решам случајот. ГО отворив компјутерот односно предниот дел и видов дека тоа џекчето мало било разделено од дугмево, го вратив назад и си работи ко шо треба. :D

Не,Компјутер.
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 17:40 ---
Ти се нарихтал прашина најверојатно,плус со времево топло,внатре вршник е претпоставуам.Ти дава BSOD или дирекно се рестартра без никаква опомена? Пиши повеќе детали.

Не ми дава никаква опомена дирек се гаси, а до прашина не е си реков до тоа да не е но пред неколку дена го исчистив потоа повторно истото се гасеше ..
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 17:41 ---
Ти се нарихтал прашина најверојатно,плус со времево топло,внатре вршник е претпоставуам.Ти дава BSOD или дирекно се рестартра без никаква опомена? Пиши повеќе детали.

Не ми дава никаква опомена дирек се гаси, а до прашина не е си реков до тоа да не е но пред неколку дена го исчистив потоа повторно истото се гасеше ..

Братче истиот проблем и јас го имав, процесорот ми креваше на 105 степени и ми се рестартираше компјутерот и проблемот го решив со тоа што од едната страна на куќиштето го извадив капакот и сега се си е во ред. На Full Load оди до 60-70 степени :)

Ај да прашам којзнае колку е за овде
Значи коа го уклучувам компјутерот мониторот некит да запалит едно 2-3 некогаш и 5 минути и нон стоп трепка светилката дур се уклучит шо мојт да е ?

Последниве две недели PC-то сред работа се замрзнува со непријатен лупирачки звук а одвреме навреме се рестартира самиот.Пред рестартирање накратко се јавува BSOD.Денес му инсталирав нов windows,но повторно се јавува истиот проблем со рестартот.Во меѓувреме,ми текна дека тастатурата не ми чини и знае да изгуби контакт,доколку малку ја преместам.Можно ли е проблемот да е поврзан со тастатурата?
Да напоменам и дека деновиве го чистев од прашина,залудно.

Последниве две недели PC-то сред работа се замрзнува со непријатен лупирачки звук а одвреме навреме се рестартира самиот.Пред рестартирање накратко се јавува BSOD.Денес му инсталирав нов windows,но повторно се јавува истиот проблем со рестартот.Во меѓувреме,ми текна дека тастатурата не ми чини и знае да изгуби контакт,доколку малку ја преместам.Можно ли е проблемот да е поврзан со тастатурата?
Да напоменам и дека деновиве го чистев од прашина,залудно.
Џабе е чистењето на овие температури... види со температурата како стои компјутерот , лаптопов мој од кога го купив не го имам вака светнато ни тронка прашина нема , плус пасти све му сменав и пак загрева дека надвор е + 35 степени исто и во собиве .. види како ти се движи температурата

Џабе е чистењето на овие температури... види со температурата како стои компјутерот , лаптопов мој од кога го купив не го имам вака светнато ни тронка прашина нема , плус пасти све му сменав и пак загрева дека надвор е + 35 степени исто и во собиве .. види како ти се движи температурата

И процесорот и графичката ми се на 50 степени во моментов,и пак ми се укочи комот.Не верувам дека е до температурата,ова се нормални вредности.

Ај да прашам којзнае колку е за овде
Значи коа го уклучувам компјутерот мониторот некит да запалит едно 2-3 некогаш и 5 минути и нон стоп трепка светилката дур се уклучит шо мојт да е ?

Пробиени кондезатори имаш најверојатно, однеси го на сервисер да ги замени.

Како да бутирам од exteren USB DVD drajv на овие глупавиве школски EEPC??? stavam removable drive да е примарен или ATAPI-CD, во левиот УСБ порт ми е приклучен драјвот, биосот испишува дека нашол еден УСБ драјв ама од бут ништо. На ESC на бут искача менито и само хард дискот го дава како опција, нема ништо од типот USB:...

Како се по квалитет Foxconn матичниве ? лошо добро одлично супер итн

Како да бутирам од exteren USB DVD drajv на овие глупавиве школски EEPC??? stavam removable drive да е примарен или ATAPI-CD, во левиот УСБ порт ми е приклучен драјвот, биосот испишува дека нашол еден УСБ драјв ама од бут ништо. На ESC на бут искача менито и само хард дискот го дава како опција, нема ништо од типот USB:...
Тие малце се незгодни. Не прифаќаат USB drajv. Направи бутабилно стикче ќе ти работи.

На едно постаро компјутерче извадив ДВД-ромот да си го преместам кај мене, мојот само се отвараше и затвараше, ласерот не читаше ништо. Извадив и графичката на кратко, да се проба на друг компјутер, дали другиот кој имаше проблем е до графичката негова. Ја вратив графичката и имам еден проблем со компјутеров.
При вклучување на компјутерот, истиот се укочува кога ќе се појават податоци за тоа каков е процесорот, колку рам, и можноста за DELETE, да се влезе у БИОС. Се укочува штом каже информација за процесорот, одма пред да ја каже информацијата за рамот. Што може да му биде? Идеја некоја? У биос не можам да влезам, сите УСБ слотови се заебани на матичната, а ПС2 тастатура неам да влезам у биос.

Сакам да купам лап топ, па малце помош да ми дадете околу изборот, да ми предлозите некој, да не е поскап од 16 500... :cool:

Се работи за принтер epson cx 3650 кога ќе сакаш да испринтеш нешто го ваѓа листот празен само со точки, сменив боите мислев до тоа е али пак исто. До што може да е проблемот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom