Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
А што тоа графичка ќе земеш за 3200 боље од оваа?
Плус на темава не и е место овде нека те спојат со Помош и Совети :)

Bushav не ти е форматиран хардот, упали виндоуз бут цеде или некое цеде со алатки и стај му партиција, па коа ке влезеш у виндоус ке го има ама ке мора да го форматираш дугачко. Танес, за 3000-3500 денари нема графичка подобра од твојата (добро, има, ама разликата е толку мала шо не бива да даваш толку пари)

Sephiroth напиша:
Bushav не ти е форматиран хардот, упали виндоуз бут цеде или некое цеде со алатки и стај му партиција, па коа ке влезеш у виндоус ке го има ама ке мора да го форматираш дугачко. Танес, за 3000-3500 денари нема графичка подобра од твојата (добро, има, ама разликата е толку мала шо не бива да даваш толку пари)
Мислам дека не е тоа. Пробај во BIOS-от некое подесување да смениш кај чипсетот или така нешто беше. Најубаво разлистај во упатството од матичната.
Ако хард дискот не е форматиран пак го јавува во My Computer.

BusHav напиша:
Ај луѓе помагајте.
Си купив нов хард диск,го приклучив најнормално.Го палам компјутерот,влегувам во БИОС-го препознава,одам во Device menager-го препознава,секаде каде што има во Windows-от да провериш за хардвер-го препознава,ама во My Computer-ГО НЕМА!!!!

Кажувајте што да се прави.

П.С. АТА е дискот

Десен клик на My computer>Manage>Disk Management, таму ке го имаш како unpartitioned disk или слично, десен клик и create new partition и после имаш најобичен визард кај што све е фино лепо напишано.

Фала дечки за инструкциите,ама се снајдов и без тоа.
До форматот било,само малце мислење му требало од каде да се изведе.

Иам проблем со овие Ати-во...Иам околу 100 евра и сакам да зеам друга графичка.
Е сеа ова Атив-во со бројкиве ме бунат. Јас имам X800pro 256 ддр3.Во анхоч глеав x1650 pci-e 256 ddr3...Се исплати 100 евра да фрлам колку ќе ќарам на перформанси?

Ич нема да ќариш, можда 3-5%, или недај боже да изгубиш 3-5%.

BusHav напиша:
Фала дечки за инструкциите,ама се снајдов и без тоа.
До форматот било,само малце мислење му требало од каде да се изведе.
Јас не објаснив убаво прееска извини. Не го дава хардот у виндовс оти е unpartitioned, обично коа инсталирам виндовс, праам и втора партиција која ми ја праи RAW и после коа ке влезам у виндовс ми го дава хардот у My Computer и ми дава да го форматирам у NTFS.

Викаш за 1650кава тапа а :(
А x1950 да зеам за 150 евра или да чекам уште да искочи dx10 графичка ?

Земи 7900GS тука негде е со 1950ката а малце поевтина е. DX10 мислам дека уше година дена нема да треба за играње игрици. У секој случај чим 8800GTS 320MB падне под 10000 тука во Македонија тогаш е знак дека треба да се купи DX10 графичка.

Дали е можно температурата на харддискот да достигне 160 C* . Зошто спуштив HDD Temperature и ми покажува 160-170 C*. И ако може што да сторам за да ја намалам температурата, или каде да проверам попрецизно!

Mr.F напиша:
Дали е можно температурата на харддискот да достигне 160 C* . Зошто спуштив HDD Temperature и ми покажува 160-170 C*. И ако може што да сторам за да ја намалам температурата, или каде да проверам попрецизно!
Да не ти е во Фаренхајтови? наместо Целзиусови.

Целзиусови е 100 %, проверив повеќе пати и го преинсталирав програмот

Не ти работи програмот, ако хардот отиде над 50-60 степени пука одма. Пробај со најновиот Speedfan

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom